Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 44k in een herstelrally en een derde van alle Amerikanen zal naar verwachting tegen het einde van 2022 Bitcoin bezitten

 

De Bitcoin koers steeg eerder op de dag sterk tot $44k, voordat hij op het moment van schrijven weer terugviel naar ongeveer $43.5k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wordt momenteel geconfronteerd met wat wordt genoemd als een kortetermijn herstelrally, aangezien de koers terugkaatste na het bereiken van dieptepunten van meerdere weken. Altcoins daarentegen herstelden zich ook sterk, waarvan vele beter presteerden dan Bitcoin zelf. Daarover later meer.

Ander nieuws, volgens het hoofd van een financiële adviesorganisatie, zal tegen het einde van het huidige kalenderjaar meer dan een derde van alle Amerikanen op enig moment in hun leven Bitcoin hebben gekocht. Dit is een stevige voorspelling die betekent dat bijna elk huishouden blootstelling aan de cryptosector zal hebben gehad. Daarover later meer.

Vandaag markeert het 13-jarig jubileum van de eerste Bitcoin-netwerktransacties tussen Satoshi Nakamoto en Hal Finney, een andere cryptopionier en early adopter. Nakamoto stuurde Finney naar verluidt op deze dag ongeveer 10 BTC (ter waarde van $ 0,4 miljoen vandaag) om de mogelijkheden van het netwerk te demonstreren. Dit zou een van de eerste Bitcoin-transacties zijn buiten de Satoshi-portefeuilles en zijn capaciteiten bewijzen. Dertien jaar later hebben sindsdien honderden miljoenen Bitcoin-transacties plaatsgevonden en de sector heeft vorig jaar de waardering van $ 2 biljoen overschreden.

Volgens sommige handelaren kan de recente stijging tot $44k worden beschouwd als een korte termijn koersstijging. De prijsverhoging, hoewel hard nodig, voldeed niet aan het doel om het tij op lange termijn te keren. Traders waarschuwden dat er nog een prijsdaling in de kaarten zou kunnen zitten die het steunniveau van $ 40k snel genoeg serieus zou kunnen testen.

De Northwest Arkansas counsil, een raad voor bedrijfsleiders die een crypto-stimuleringsprogramma in de regio wil promoten, heeft een beloning van $ 10.000 in Bitcoin + een fiets aangekondigd voor innovators in de technische sector die naar de regio willen verhuizen. Dit maakt deel uit van hun grotere Bitcoin- en Bike-programma dat individuen uit de technische sector wil omarmen en hen naar de staat zelf wil helpen verhuizen.

Volgens een Amerikaans Congreslid zou de Amerikaanse Federal Reserve een beperkte bevoegdheid moeten hebben om een ​​digitale valuta van de centrale bank (CBDC) uit te geven en te reguleren. Tom Emmer uit Minnesota is van mening dat de nieuwe stap de Fed zal weghouden van de feitelijke steun van de schatkist en dat ze zal optreden als een retailbank in het hele streven naar digitale valuta. het land. Hij maakt zich ook ernstig zorgen over of financiële privacy en controle over eigen financiën gewaarborgd blijft met het nog te ontwikkelen CBDC.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 44k

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 44k op het moment van schrijven. De cryptocurrency boekt wat kortetermijnwinsten na enkele weken van voornamelijk bearish prijsactie.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 42,7k. Het handelde lange tijd zijwaarts voordat het begon te stijgen rond 10:20 uur 's ochtends. De koers steeg eerst boven $ 43k en daarna snel naar $ 44k. Sindsdien is het er grotendeels gebleven.

Bitcoin ervaart momenteel wat een “relief rally” wordt genoemd en niets meer dan dat. Dit betekent dat de prijsverhoging slechts een tijdelijke opluchting is voor de stieren en dat het over het algemeen niets heeft opgeleverd. Alle belangrijke weerstandsniveaus blijven nog steeds intact en liggen als een blokkade voor een koers die verder omhoog wil. Het volgende niveau is rond de $46k en dan rond de $49k. Volgens doorgewinterde handelaren zal deze stap in de nabije toekomst waarschijnlijk tekortschieten en kan er opnieuw een koersdaling optreden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 831 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was een vlakke 40%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin boeken mooie winsten

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur een aantal goede winsten. Ze omvatten Ethereum (ETH, 5%), Binance Coin (BNB, 6%), Solana (SOL, 7%), Cardano (ADA, 9%), Terra (LUNA, 8,8%), Polkadot (DOT, 7,5%) , Avalanche (AVAX, 6%), Shiba Inu (SHIBA, 15%) en Crypto.com Coin (CRO, 5%)

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

Een derde van alle Amerikanen zal tegen het einde van 2022 directe crypto-blootstelling hebben

Volgens de grote Bitcoin-bull Rick Edelman zal tegen het einde van 2022 bijna 1/3 van alle Amerikanen in crypto hebben geïnvesteerd.

Hij zei:

“We zitten al op een kwart van dat aantal, 24% van de Amerikanen bezit Bitcoin. Het zal niet veel moeite kosten om tot een derde te komen. Bitcoin wordt steeds meer mainstream. Mensen horen het overal - het gaat niet weg."

Hij schetste ook de rol van de overheidsuitgaven en de grote institutionele betrokkenheid bij de sector. Het valt nog te bezien of deze grote claim in de nabije toekomst daadwerkelijk door statistieken zal worden bewezen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram