Bitcoin gaat boven $44k waarna het opnieuw naar $42.5k duikt

 

Bitcoin had over het algemeen een volatiele dag, aangezien de digitale valuta tekenen van aanhoudend herstel vertoonde voordat de BTC koers opnieuw spectaculair begon te dalen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft onlangs de steunniveaus van $ 40k opnieuw bezocht, maar het leek erop dat er een behoorlijk herstel zou plaatsvinden, tot de slotsessie waarin de beren opnieuw toesloegen. Altcoins boekten ook een aantal mooie prijsstijgingen voordat ze door de beren werden teruggetrokken. Daarover later meer.

Ander nieuws: het kleine Polynesische land Tonga is misschien de volgende in de rij om Bitcoin als wettig betaalmiddel te verklaren. Het kleine (ei)land wil deze grote stap zetten om aanzienlijke crypto-investeringen aan te trekken. Daarover later meer.

De zoektocht om de voorsprong te krijgen m.b.t. stablecoins wordt over de hele wereld steeds intensiever. Nu China dicht bij de ontwikkeling en implementatie van zijn Digital Yuan stablecoin staat, zijn z’n belangrijkste rivalen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, op zoek naar hun eigen door de centrale bank gelanceerde stablecoins. Sommige leden van de Amerikaanse Federal Reserve Bank (de Fed) zijn ook geïnteresseerd in het nastreven van de Central Bank Digital Currencies (CBDC's), maar hebben toestemming van het Congres nodig om hun plannen echt uit te voeren. De focus op CBDC's wordt met de tijd sterker en zal in de nabije toekomst waarschijnlijk veranderen in een race om wereldwijde superioriteit tussen natiestaten.

Over CBDC's gesproken, de Zwitserse Centrale Bank test CBDC's met commerciële partners. Het nieuwe project maakt deel uit van wat Project Helvetia wordt genoemd. Vijf reguliere banken sloegen de handen ineen om dit proefproject uit te voeren.

De Centrale Bank van het Zuid-Aziatische land Pakistan heeft een standpunt ingenomen om cryptocurrencies in het land te verbieden. De banktoezichthouder heeft echter geen laatste woord over de kwestie, aangezien de zaak momenteel in handen is van een lokale rechtbank die de input van het ministerie van Financiën van het land ter zake heeft bevolen. Het is afwachten wat het ministerie er uiteindelijk over te zeggen heeft. Deze zaak weerspiegelt een soortgelijke ontwikkelingen in buurland India. Uiteindelijk zullen de regeringen zich misschien openstellen voor cryptocurrencies, maar op dit moment lijkt het verbieden ervan de belangrijkste handelswijze van de meeste ontwikkelingslanden.

De regering van China wil de sector Non Fungible Token (NFT) scheiden van de algemene cryptowereld en wil de wetten dienovereenkomstig handhaven. De nieuwe sector kent een enorme groei en acceptatie over de hele wereld en de Chinezen willen niet achterblijven. Het door de Chinese staat gesponsorde Blockchain Service Network (BSN) wil zijn steentje bijdragen.

Volgens een laatste onderzoek van betalingsgigant VISA was meer dan 24% van de kleine en middelgrote bedrijven (MKB's) van plan om cryptocurrency-betalingen in hun winkels te accepteren. 2250 van dergelijke bedrijven uit de VS, de VAE, Canada en Hong Kong namen deel aan dit onderzoek.

De Bitcoin koers zakt terug naar $ 42,5k

Bitcoin had over het algemeen een gemengde dag die uiteindelijk eindigde in een aanzienlijke prijsdruk voor de digitale valuta. Terwijl de Bitcoin koers het grootste deel van de tijd rond de $ 43k en hoger doorbracht, betekende de aanzienlijke daling tot $ 42,5k dat de bulls opnieuw tegen een muur opliepen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 43.7k. Het steeg in korte tijd tot ongeveer $ 44k en daalde toen weer. Uiteindelijk besloot de cryptocurrency de rest van de dag rond de $ 43,5k-waardering te zweven. Rond 14.30 uur begon de digitale valuta echter weer te stijgen, deze keer tot $ 44,4k. Even leek het erop dat de bulls een serieuze zet hadden gedaan, maar direct daarna begon de koers weer te dalen. Het bereikte een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 42,5k net voor de tijd van publiceren en er is geen einde aan deze prijssqueeze.

De beren hun aanwezigheid opnieuw laten voelen. Ze kwamen weer in het spel zodra de stieren er een beetje dreigend begonnen uit te zien. Nu moet Bitcoin weerstand bestrijden boven $ 44k, wat moeilijk te overwinnen zal zijn. Over het algemeen is de trend behoorlijk bearish.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $803 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 39,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag wat winst voordat de meeste later werden weggevaagd. Grote verliezers zijn Cardano (ADA, -4,5%), Ripple (XRP, -4,8%), Polkadot (DOT, -5%), Shiba Inu (SHIBA, -7,5%) en Crypto.com Coin (CRO, -5% ).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

Wordt Tonga het volgende land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel aankondigt?

Tonga, het kleine eiland in de Stille Oceaan, wil Bitcoin misschien als wettig betaalmiddel bestempelen. Volgens een lokale politicus wil de kleine eilandstaat deze stap in november later dit jaar mogelijk maken.

Maar het land wil misschien leren van El Salvador, momenteel het enige land met Bitcoin als wettig betaalmiddel. De laatste had niet de beste wallet-uitrol en sommige van zijn acties waren discutabel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram