Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Zal de Metaverse Solana redden?

Na een kort door de steunlijn op $ 40.000 te zijn gezakt, is de Bitcoin koers hersteld en snel gestegen met een paar duizend dollar. Maar hoewel de altcoin-markt positief reageerde, hebben de meeste alternatieve cryptocurrencies slechts een bescheiden winst geboekt. Sommige minder bekende altcoins wisten echter enorm op te waarderen. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Solana heeft problemen - Zal de Metaverse SOL redden?

Het laatste kwartaal van 2021 was niet erg goed voor Solana (SOL). Het ambitieuze project stuitte op veel hobbels in de weg, meestal veroorzaakt door technologische problemen die leidden tot stilstand en uitval. Hoewel Solana erin slaagde in de top 5 van grootste cryptocurrencies op de markt te blijven, werd het sentiment van beleggers ten opzichte van SOL veel minder enthousiast.

Er is echter een kans dat de problemen van Solana eindelijk voorbij zijn, aangezien een van de nieuwe projecten op de SOL-blockchain zojuist een enorme samenwerking heeft aangekondigd met Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld.

Het project genaamd Portals is een metaverse gebouwd op het Solana-netwerk waarmee individuen en bedrijven kamers in de virtuele wereld kunnen bezitten. Hoewel het project nog geen grotere erkenning heeft gekregen, kan de beslissing van Binance om een ​​virtueel kantoor te bouwen in de Solana-metaverse veel momentum geven, niet alleen voor Portals, maar voor het SOL-ecosysteem als geheel.

Tot nu toe kozen bedrijven en merken die migreerden naar de metaverse voor op ETH gebaseerde platforms zoals Decentraland (MANA) of The Sandbox (SAND). Zal de verrassende beslissing van Binance om Solana te kiezen als hun favoriete metaverse bestemming voldoende zijn om deze trend te veranderen?

Solana koers grafiek 

Disney sluit zich aan bij de Metaverse Race

In de voetsporen van bedrijven als Meta (voorheen Facebook), IBM, Nvidia en Microsoft, is weer een onderneming van meerdere miljarden dollars op de metaverse trein gesprongen. Disney, het grootste mediabedrijf ter wereld, heeft aangekondigd dat hun patent voor een baanbrekende metaverse-technologie zojuist is geaccepteerd door de Amerikaanse regelgevers.

Tot nu toe zijn de meeste projecten die beweren metaverses te zijn nog steeds eenvoudige online games die niet eens Augmented Reality (AR) of Virtual Reality (VR)-oplossingen bevatten. Disney's metaverse zal anders zijn - de innovatieve technologie zal het mogelijk maken om 3D-middelen direct op echte objecten zoals muren weer te geven.

Het is nog steeds onduidelijk of Disney's metaverse op blockchain gebaseerde activa zal bevatten, zoals niet-vervangbare tokens, of dat Disney zal besluiten om hun eigen altcoin te lanceren, maar één ding is zeker: de mogelijkheid om je NFT's op een dag in het echte leven weer te geven is zojuist veel waarschijnlijker geworden!

Harmony and Oasis Network worden de best presterende grote Altcoins van de week

De meest bekende altcoins boekten deze week zeer matige winsten, en sommigen zijn er niet eens in geslaagd om hun recente verliezen goed te maken. Twee minder bekende alternatieve cryptocurrencies hebben de afgelopen 7 dagen echter indrukwekkende winsten geboekt.

Van de 100 grootste munten op de markt heeft Oasis Network (ROSE) het beste gepresteerd. Oasis Network is een DeFi-georiënteerd gedecentraliseerd protocol dat gericht is op het vergroten van de privacy en schaalbaarheid van gegevens die op de blockchain zijn opgeslagen. De ROSE koers is met meer dan 32% gestegen, waardoor Oasis Network het 68e grootste project in het blockchain-ecosysteem is geworden.

Een andere altcoin die deze week geweldige winsten boekte, was Harmony (ONE), een blockchain-platform gericht op dApps-ontwikkelaars en waarmee snelle en efficiënte slimme contracten kunnen worden gebouwd met interoperabiliteit tussen verschillende ketens. In de afgelopen 7 weken is de ONE-prijs met bijna 29% gestegen.

ROSE koers grafiek 

De SHIB-prijs stijgt licht, naarmate de Shiba Inu-voorraad meer en meer gecentraliseerd wordt

De prijs van Shiba Inu (SHIB) is de afgelopen 7 dagen met meer dan 5% gestegen, wat een klein deel van de enorme verliezen dekt die SHIB-bezitters sinds oktober hebben geleden. Maar in het geval van Shiba Inu kunnen on-chain data ons meer vertellen dan de prijsactiviteit zelf.

De afgelopen week zijn er twee belangrijke dingen gebeurd met Shiba Inu. Het belangrijkste was dat de SHIB-walvisactiviteit enorm toenam, met een paar adressen die snel miljarden SHIB-tokens verzamelden. Met andere woorden, de cryptocurrency die bekend staat om het feit dat het grootste deel van het aanbod in handen is van minder dan 10 wallets, wordt steeds meer gecentraliseerd.

Anderzijds blijft het aantal SHIB-transacties afnemen. Het aantal dagelijkse SHIB-transacties is gedaald tot onder de 200, wat aantoont dat de interesse van de kleinhandel in de meme-cryptocurrency misschien afneemt.

Is de massale opeenhoping van SHIB door een paar walvissen in de afgelopen weken een teken dat we misschien nog een enorme Shiba Inu-pomp zien voordat de tokens worden gedumpt? De kans is groot dat we er snel achter zullen komen!

SHIB koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram