41% van de klanten van JPMorgan ziet Bitcoin op $ 60K in 2022 en Rio de Janeiro wil in BTC investeren

 

  • Burgemeester van Rio de Janeiro is van plan een deel van de stadsreserves in BTC te investeren
  • JPMorgan maakt de Bitcoin-prijsverwachtingen van zijn klanten in 2022 bekend

Eduardo Paes, de burgemeester van Rio de Janeiro, heeft plannen onthuld om één procent van de stadsreserves in Bitcoin te investeren.

Volgens een lokaal nieuwsplatform, O Globo, deed de burgemeester de onthullingen in een toespraak tijdens de innovatieweek van de stad. Paes is van plan zijn plannen te realiseren via een cryptocurrency-outlet die bekend staat als "Crypto Rio".

De Braziliaanse publicatie merkte ook op dat de afdelingen financiën en planning en economische ontwikkeling van de stad, geleid door respectievelijk Pedro Paulo en Chicão Bulhões, van plan zijn om van Rio de Janeiro een cryptocurrency-hub te maken.

Paulo onthulde dat de stad "de mogelijkheid bestudeert" om belastingen te verdisconteren die zijn betaald met de toonaangevende cryptocurrency.

Bulhões gaf commentaar op de ontwikkelingen en merkte op dat Rio de Janeiro werkt om "zoveel mogelijk te decentraliseren". Hij voegde eraan toe dat belastingkortingen tot twee procent al zijn goedgekeurd en zullen worden gebruikt om crypto-gebruikers naar "de regio Porto" te lokken.

Vorig jaar keurde Brazilië een conceptwet goed die gericht was op de regulering van virtuele valuta. Sommige wetgevers stelden zelfs voor om Bitcoin te erkennen als een legale betalingsvaluta. De plannen van de Braziliaanse stad vallen samen met soortgelijke plannen van de stad Miami.

Francis Suarez, de burgemeester van Miami, heeft al zijn steun uitgesproken voor Bitcoin. In november begon de burgemeester van Miami zijn salaris in BTC te accepteren.

In een reactie op de BTC-plannen van de stad zei Suarez dat Miami "op het punt staat een grote titanische verschuiving te zien". De stad moet de plannen echter nog realiseren.

Brazilië warmt steeds meer op voor BTC en het algemene cryptocurrency-ecosysteem. Bijvoorbeeld, een toonaangevend cryptobetalingsbedrijf in het land, MercadoPago, heeft onlangs Braziliaanse gebruikers toegestaan ​​om de belangrijkste crypto's aan te houden, te verkopen en te kopen.

41% van de klanten van JPMorgan ziet BTC op $ 60K in 2022

Terwijl Rio de Janeiro overgaat om één procent van zijn reserves in BTC te investeren en kortingen aan te bieden op belastingen die in Bitcoin worden betaald, heeft JPMorgan, een toonaangevende wereldwijde investeringsbank, de Bitcoin koers-verwachtingen van zijn klanten in 2022 bekendgemaakt.

De beleggingsinstelling heeft haar klanten ondervraagd en gevraagd waar ze de prijs van Bitcoin tegen het einde van het jaar zien. Het onderzoek trok 47 respondenten en maakte deel uit van de vooruitzichten van de bank in 2022.

 

De meeste van de ondervraagden, 41 procent, zeiden dat Bitcoin het jaar waarschijnlijk van eigenaar zal veranderen voor ongeveer 60.000 USD.

Drieëntwintig procent zag de leidende cryptovaluta dalen tot 20.000 USD, en 20 procent voorspelde de Bitcoin koers op 40.000 dollar tegen de tijd dat we afscheid van 2022 zouden nemen.

Ook voorspelde twee procent van de respondenten een BTC koers onder de 10.000 USD tegen het einde van het jaar, terwijl negen procent verwacht dat de king-munt het jaar zal afsluiten op 80.000 USD.

Slechts vijf procent van de klanten van JPMorgan verwacht echter dat Bitcoin het jaar zal afsluiten op meer dan 100.000 USD.

Bitcoin Futures open interest daalt met 38% in twee maanden

In een reactie op het rapport zei een strateeg van JPMorgan, Nikolaos Panigirtzoglou, dat het bearish karakter van de verwachtingen van klanten van de bank over BTC niet verrassend zijn, omdat de "Bitcoin-positie-indicator van de bank op basis van Bitcoin-futures oversold lijkt."

Sinds half november is de open interest voor de Bitcoin-futuresmarkten op crypto-handelsplatforms afgenomen.

In november bereikte de open interest van BTC-futures meer dan 28 miljard USD. Sindsdien is de open interest gedaald tot ongeveer 17 miljard USD, een daling van 38 procent.

De daling valt samen met die van de koers van BTC op de spotmarkt in de afgelopen 60 dagen.

De reële waarde van Bitcoin varieert tussen $ 35K en $ 73K

Volgens de strateeg varieert de reële waarde van Bitcoin van maximaal 73.000 USD tot een lage 35.000 US dollar, gebaseerd op de visie van beleggers m.b.t. de volatiliteit in relatie tot goud.

Het bearish karakter van de mening van JPMorgan-klanten over de Bitcoin koers in 2022 is in strijd met de opmerkingen van enkele opmerkelijke figuren in de cryptocurrency-industrie die Bitcoin tegen het einde van het jaar op 100.000 USD of meer zien handelen.

Zo zei de president van El Salvador, Nayib Bukele, onlangs dat hij tegen het einde van 2022 de leidende cryptocurrency op 100.000 US dollar verhandeld ziet worden.

Goldman Sachs, een investeringsbank, voorspelt ook een BTC-prijs van 100.000 USD in december van dit jaar.

Op het moment van schrijven handelde BTC iets boven 43.000 USD en was het de afgelopen zeven dagen met ongeveer 2,5 procent gestegen. Het 24-uursvolume van de munt staat op 22,8 miljard USD en de marktkapitalisatie is 814,1 miljard Amerikaanse dollar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram