Skip to main content

Bitcoin nieuws

Grote Amerikaanse crypto-beurs voorspelt dat Bitcoin met meer dan 200% zal stijgen

 Bitcoin koers volatiliteit

Crypto-exchange Kraken voorspelt fors hogere Bitcoin koers

Kraken, een grote cryptocurrency exchange in de VS, heeft voorspeld dat Bitcoin in de nabije toekomst tot 200% kan stijgen. Kraken is een van de grootste crypto-exchanges ter wereld en de voorspelling is gebaseerd op een recent rapport dat door de exchange is vrijgegeven.

Het rapport voorziet een mooie toekomst voor de grootste cryptocurrency ter wereld en voorspelt een prijsstijging van 50% tot 200%. Historisch gezien, zien we dat wanneer Bitcoin een tijd van lage volatiliteit ervaart, deze onmiddellijk wordt gevolgd door een heftige beweging opwaarts of neerwaarts.

Lage volatiliteitscijfers

Bitcoin heeft de afgelopen tijd recordcijfers voor lage volatiliteit gepost, waarbij op 24 juli 2020  het laagste volatiliteitscijfer in 21-maanden werd neergezet. Hoewel de cryptocurrency zowel naar beneden als naar boven kan bewegen, laten de historische statistieken van de Bitcoin koers zien dat de beweging waarschijnlijk naar boven zal gaan en dat de waarde van Bitcoin naar verwachting met een enorme marge zal toenemen.

Prestaties in augustus

De maand augustus wordt ook gezien als een over het algemeen volatiele maand wanneer men de historische prijsbeweging van Bitcoin bestudeert. Kraken voorspelde dat de opwaartse volatiliteit die in deze maand is gecreëerd, waarschijnlijk enkele maanden zal aanhouden. Voeg dat toe aan het feit dat de cryptocurrency de op een na beste maand juli in zijn hele 11-jarige geschiedenis heeft meegemaakt, en we zouden een sterke augustus voor de boeg kunnen hebben en mogelijk ook meerdere goede maanden.

Correlatie tussen Bitcoin en goud

Hoewel Bitcoin-analisten hebben voorspeld dat de cryptocurrency uiteindelijk de beweging van goud als een veilige haven zal volgen, is dat tot dusverre gedurende het grootste deel van zijn bestaan niet het geval geweest.

Vooral in maart van dit jaar daalde de Bitcoin koers sterk terwijl goud een stuk stabieler bleef. Dit zorgde voor angst en onzekerheid onder Bitcoin beleggers, dat de cryptocurrency meer gerelateerd zou zijn aan de aandelenmarkt en niet aan goud.

Bitcoin heeft de afgelopen maanden echter een ongelooflijke veerkracht en stabiliteit laten zien, terwijl ze langzaam omhoog schiet in lijn met de prijsbeweging van Goud, die nu nieuwe recordhoogtes heeft bereikt vanwege de economische omstandigheden als gevolg van de Coronavirus-pandemie.

Deze correlatie heeft de tand des tijds niet doorstaan, maar veel cryptoliefhebbers zijn van mening dat de Goud-Bitcoin relatie in de loop van de tijd sterker zal worden naarmate traditionele valuta minder aantrekkelijk worden voor het publiek vanwege hoge inflatiecijfers en constante valuta manipulaties door centrale banken en regeringen.

De toekomst van de Bitcoin koers

Zoals altijd weet niemand wat er met de BTC koers zal gebeuren, maar alle belangrijke indicaties tonen aan dat Bitcoin momenteel ondergewaardeerd is en de komende jaren aanzienlijk in waarde kan toenemen.

Sommige kleinere cryptocurrencies hebben al iets van een bull run meegemaakt, met Ethereum, Ripple (XRP), LINK en anderen die een enorme stijging van meer dan 50% hebben laten zien. Bitcoin is met ongeveer 25% gestegen, maar is stabieler gebleken dan deze alternatieve cryptocurrencies.

 

 

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.