Bitcoin zweeft precies onder $ 44k terwijl Tether $ 150 miljoen USDT bevriest

 

Bitcoin zweeft momenteel net onder het niveau van $ 44k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had een langzame laatste 24 uur, aangezien de koers worstelde om ook maar een kleine beweging te bewerkstelligen. Altcoins aan de andere kant hadden een iets betere dag met veel van hen die goede winsten boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: Tether, het bedrijf achter de grootste USD-stablecoin ter wereld, heeft in een recente beweging maar liefst $ 150 miljoen in USDT tijdelijk vastgehouden. Hoewel het bedrijf zwijgt, zou de stap de status van stablecoins als een echt alternatief voor USD kunnen verstoren, aangezien ze gemakkelijk kunnen worden bevroren. Daarover later meer.

Volgens een populaire Twitter-analist kunnen Bitcoin-miners tot 20% meer verliezen oplopen voordat ze uiteindelijk gaan capituleren. Volgens de gebruiker bedragen de huidige gemiddelde kosten voor elke miner ongeveer $ 34.000 per Bitcoin. Aangezien ze momenteel allemaal HODL-en voor de nabije toekomst, kan de recente prijsdaling op hun zenuwen beginnen te werken wanneer het in de buurt van de kostprijs komt, aangezien miners enorme stroom- en onderhoudsrekeningen moeten betalen.

De allereerste Bitcoin ATM is geïnstalleerd in Uruguay. De kleine voetballiefhebbende natie in Latijns-Amerika kreeg zijn eerste dergelijke machine in Punta del Este, een belangrijke toeristische attractie. Er zijn inmiddels meer dan 80 Bitcoin-geldautomaten op het continent en dat aantal groeit met de tijd.

De regering van Hongkong wil overleggen over de regels voor stablecoins in het land. De belangrijkste financiële waakhond genaamd Hong Kong Monetary Authority (HKMA) heeft een vragenlijst vrijgegeven om de mening van het publiek over de kwestie te peilen en zal waarschijnlijk dienovereenkomstig actie ondernemen. Hong Kong is een zeer uniek scenario voor crypto-adoptie, omdat het een bestuursmodel van één land heeft met twee systemen. Daarin heeft de communistische Chinese regering van het vasteland, waar overigens een algemeen verbod op crypto van kracht is, veel te zeggen. De Chinese regering kan dus proberen de regering van Hong Kong te beïnvloeden en haar proberen te dwingen de stablecoin-sector te verbieden en hun door de staat gesanctioneerde digitale Yuan te forceren. Het laatste woord is er echter nog niet over gezegd.

Elon Musk probeert opnieuw in het cryptonieuws te komen. Na de aankondiging van de voorlopige acceptatie van Dogecoin, tweette de excentrieke miljardair onlangs dat het bedrijf nu ook DOGE-betalingen voor zijn handelswaar accepteert. Dit zorgde ervoor dat de munt binnen enkele uren 25% piekte voordat hij terugkeerde naar eerdere niveaus. Dit is weer een mislukte poging van Musk om DOGE op te blazen.

Terwijl de cryptomarkt momenteel wordt overspoeld door kortetermijnberen, boeken Non Fungible Tokens (NFT's) en blockchain-gaming nieuwe hoogtepunten. Volgens een rapport van DappRadar maken deze twee sectoren in de loop van de tijd een ongelooflijke groei door. Zelfs China stapt in de NFT-scene en ontkoppelt het nu van de reguliere cryptomarkt.

Volgens financieel ratingbureau Moody's kan het besluit van El Salvador om Bitcoin als wettig betaalmiddel te verklaren, de kredietwaardigheid van het land verzwakken en het lager in de pikorde op de schuldenmarkt plaatsen. El Salvador werd het eerste land ter wereld dat deze stap zette, maar het is turbulent geworden voor het kleine Midden-Amerikaanse land.

De Bitcoin koers zweeft onder $44k

Bitcoin had een nogal rustige dag aan de top van de ranglijsten toen de koersbewegingen naar boven en naar beneden uitbleven. De cryptocurrency probeert te herstellen van een dieptepunt in meerdere maanden van ongeveer $ 39,6k, maar dat is tot nu toe niet gelukt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 43,1. Het handelde lange tijd zijwaarts rond het $ 43k-niveau. Om 13.30 uur in de middag begon de cryptocurrency in waarde te dalen. Het boekte een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 42.6k in het proces. Maar de daling was van korte duur en de digitale valuta steeg tot ongeveer $ 43,4k en is daar afgevlakt.

Bitcoin verkeert momenteel in een strijd tussen de stieren en de beren. De stieren moeten deze ronde duidelijk winnen, want de beren hebben zojuist een laagste punt in 4 maanden van $39.6k neergezet. Geen overtuigend antwoord hier op van de stieren betekent dat de beren er zeker van kunnen zijn dat ze weer een grote stap naar beneden kunnen zetten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 822 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 39,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur kleine winsten. Grote winnaars zijn Polkadot (DOT, 5%), Avalanche (AVAX, 4%), Crypto.com Coin (CRO, 4%), Litecoin (LTC, 3%) en Uniswap (UNI, 5%). Over het algemeen was de markt vrij stabiel.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

Tether bevriest $150 miljoen in USDT in een primeur

Tether, het bedrijf achter de grootste stablecoin ter wereld, heeft aangekondigd dat het meer dan $ 150 miljoen aan USDT-activa van drie grote houders over de hele wereld heeft bevroren. Het bedrijf heeft niet eens een verklaring gegeven waarom deze activa werden geblokkeerd, maar algemeen wordt aangenomen dat deze actie het gevolg was van het naleven van belangrijke regelgeving.

Het systeem van Tether is behoorlijk gecentraliseerd en het is daarom geen echte cryptocurrency, maar een digitale bank die zijn eigen munten vrijgeeft en verwerkt. Deze stap krijgt niet de aandacht die het verdiend, aangezien het erop neerkomt dat veel mensen de toegang tot hun geld in een oogwenk verliezen op basis van alleen de vermoedens van de regering. Binnenkort zullen politieke en publieke tegenstanders het doelwit zijn en zal de geloofwaardigheid van Tether naar de bodem racen. Dus, als u op zoek bent naar een stablecoin om in te investeren, wees dan voorzichtig met Tether.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram