Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers vlak op $ 43k terwijl Indonesische jongen $ 1 miljoen verdient met selfie NFT's

 

Bitcoin bleef het grootste deel van de dag levenloos aangezien de koers verankerd bleef in een krappe handelszone tussen $ 42k- $ 44k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert te herstellen van een dieptepunt in meerdere maanden van ongeveer $ 39,6k, maar zit nu de afgelopen dagen vast in deze smalle range. Altcoins waren ook het grootste deel van de dag stabiel, op enkele uitschieters na. Daarover later meer.

Ander nieuws: een Indonesische jongeman heeft maar liefst $ 1 miljoen verdiend met het verhandelen van Non Fungible Tokens (NFT's). Hij realiseerde deze NFT-verkopen door de afgelopen vijf jaar selfies te klikken met zijn smartphone. Daarover later meer.

Over NFT's gesproken, tegenwoordig wordt er alom gespeculeerd waar de NFT-markt vanaf nu naartoe gaat. Terwijl de huidige trends op dit moment hun beloop hebben, wordt algemeen verwacht dat ze in de nabije toekomst plaats zullen maken voor nieuwe. Door kunstmatige intelligentie (AI) gegenereerde kunst zal naar verwachting een van de volgende in de rij worden om te worden getokenized en verkocht als NFT's. Het concept is vrij oud, maar werd onlangs gepromoot door Dan Brown's nieuwe boek Origin waarin een AI zijn eigen kunstwerken maakt en in alle opzichten slimmer is dan mensen.

De waarnemend US Comptroller of Currency heeft verklaard dat er een onmiddellijke behoefte is aan dat crypto-tussenpersonen samen werken en coördineren met elkaar en met federale agentschappen. Michael J. Hsu, de huidige tijdelijke verantwoordelijke van de valutaregulator, sprak onlangs op het internationale evenement TransAtlantic Finance Forum en sprak uitgebreid over het onderwerp "de toekomst van Crypto-activa en -regulering".

De Bitcoin koers blijft stabiel boven $ 43k

Bitcoin had over het algemeen een rustige dag aangezien de koers weigerde om de afgelopen 24 uur onder de $ 42,5k en boven $ 44k te gaan. De cryptocurrency overleefde een beweging onder $ 43k net voor het moment van publiceren, maar dat was van korte duur.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 43,3k en de rest van de dag fluctueerde het niet veel. Vroeg op de dag steeg de koers tot $ 44,7k. Dat bleek echter de hoogste waardering te zijn die de digitale valuta gedurende deze tijd zou hebben. De prijs daalde onmiddellijk naar $ 43k en handelde er de rest van de dag zijwaarts omheen. Slechts een paar uur voor het ter perse gaan om 14.30 uur, noteerde de Bitcoin koers een dieptepunt van ongeveer $ 42.6k in een dip, maar herstelde zich snel weer boven $ 43k. Op het moment van schrijven handelt het op ongeveer $ 43,4k.

Bitcoin wil momenteel net boven de $40k consolideren voordat het de volgende stap zet. De koers is de afgelopen dagen binnen een krappe ruimte gebleven en zal naar verwachting in de nabije toekomst zo doorgaan totdat ofwel de stieren ofwel de beren een definitieve stap kunnen zetten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 821 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 39,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Cardano (ADA, 9%), Uniswap (UNI, 6%) en Cosmos (ATOM, 7,25%) waren de drie grote spelers. Dogecoin (DOGE, -5%) boekte een merkbaar verlies. Maar de rest van de markt was erg stabiel en liet in deze periode geen echte verandering zien.

Cosmos koers grafiek 

In ander nieuws…..

Indonesische man haalt $ 1 miljoen op met verkoop van NFT's

Een 22-jarige Indonesische man heeft het enorme bedrag van $ 1 miljoen opgehaald met zijn NFT-verkopen op OpenSea. Interessant is dat de NFT-collectie bestaat uit 1.000 selfies die Ghulam Gustaf Ali de afgelopen jaren heeft gemaakt. Het was een soort terugkeer naar zijn hele afstuderen aan de universiteit. Hij vermeldde ook wat er gebeurde rond de tijd dat hij elke specifieke foto nam, wat er een gevoel van uniekheid aan toevoegde. Zoals deze:

 

Ali wist niet dat dit zoveel geld zou gaan opleveren. Aanvankelijk had hij een prijs van ongeveer $ 3 voor elke selfie geplaatst en verwachtte hij niet veel activiteit van de kopers. Net als een virale meme sloeg de NFT echter aan en crypto-gebruikers op Twitter begonnen het echt te promoten. Nu is de NFT verkocht voor maar liefst $ 1 miljoen.

De NFT-sector in het algemeen is in 2021 echt van de grond gekomen en groei ook dit jaar flink door. Ondanks dat de cryptomarkt momenteel in een flinke dip zit, gaat de NFT-markt door met zijn verbazingwekkende opmars.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram