Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt naar $ 42k terwijl het aantal crypto-vacatures records breekt

 

Bitcoin had een licht bearish dag toen de koers onder $42k dook, maar herstelde er snel weer boven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is op zoek naar een beslissende stap boven of onder een smal handelsbereik, maar heeft moeite om enige betekenisvolle verandering door te voeren. Altcoins waren ook getuige van bearish prijsdalingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: volgens LinkedIn is het aantal cryptogerelateerde vacatures op het platform in 2021 met meer dan 395% gestegen. Deze omvatten banen met termen als “Bitcoin”, “Ethereum”, “Cryptocurrency” en “Blockchain”. Daarover later meer.

Crypto.com, een van 's werelds grootste crypto-exchanges, heeft opnames voor sommige gebruikers opgeschort na het detecteren van verdachte transacties. Ondanks dat het bedrijf beweert dat alle fondsen veilig waren, zijn de opnames nog steeds bevroren, wat aanleiding geeft tot speculaties dat de hot wallets van de exchange zijn gehackt en dat er een bepaald bedrag van is gestolen. Het zou beter zijn als de beurs er eerlijk voor uitkomt en de details van de anomalie vrijgeeft, anders zullen gebruikers proberen de beurs te verlaten en hun crypto met zich mee nemen. Het kan ook een impact hebben op haar partnerschappen, waaronder een recente samenwerking met de Australian Football League ter waarde van $ 25 miljoen.

Het Verenigd Koninkrijk staat nu op de derde plaats in de wereld als het gaat om Ethereum-eigendom, volgens een nieuwe enquête van finder.com. Het land was in december nog getuige van een groei van 1%, ondanks de bearish prijsactie.

Het grote Non Fungible Token (NFT) platform OpenSea heeft voor meer dan $ 3,5 miljard aan maandelijkse ETH-transacties overschreden, wat een nieuw record is. Het boekte alleen al afgelopen zondag maar liefst $ 260 miljoen aan volume, wat weer een nieuw hoogtepunt is voor de NFT-scene. De NFT-sector maakt de laatste tijd een fenomenale groei door, ondanks de algehele vertraging op de cryptovalutamarkt, wat aantoont dat de sector zich losmaakt van de reguliere digitale valutascène en een eigen stempel drukt.

In het Verre Oosten heeft Singapore cryptocurrency-serviceproviders verboden om in publieke ruimte te adverteren. De Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) heeft de nieuwe richtlijnen uitgedeeld terwijl het verder hard optrad na meldingen van oplichting en fraude in het land.

De Pacifische archipel, Tonga, accepteert nu Bitcoin-donaties omdat het worstelt met een natuurramp. Een grote onderwatervulkaan barstte uit in de Stille Oceaan en zorgde voor Tsunami-waarschuwingen op een aantal Pacifische eilanden. Tonga is een van de landen die door deze ramp zijn getroffen en de omvang van de schade is nog onduidelijk.

De Bitcoin koers zakt naar $42k

Bitcoin handelt momenteel rond het $42k-niveau, aangezien het de afgelopen 24 uur licht in waarde is gedaald. De cryptocurrency was op zoek naar wat herstel na onlangs een dieptepunt van meerdere maanden van ongeveer $ 39,6k te hebben opgetekend, maar het herstel zette niet goed door.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 43k. Het daalde licht tot $ 42,5k om 6 uur 's ochtends en handelde in de nasleep vele uren zijwaarts rond dat niveau. Daarna begon de cryptocurrency om 16:45 uur 's avonds te dalen en bereikte een dieptepunt van $ 41,9k voordat hij ervan herstelde. Op het moment van schrijven handelt het rond de $42,3k.

Bitcoin vertoont momenteel een lichte neerwaartse trend en de beren lijken een comeback te willen maken. De stieren moesten wat kracht tonen door de BTC koers boven $ 45k te trekken, maar dat lukte opnieuw niet. Nu wil het zijn neerwaartse traject voortzetten, zij het langzaam.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 800 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 39,82%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur ook wat verliezen. Ethereum (ETH, -4,5%). Binance Coin (BNB, -5%), Terra (LUNA, -7%), Polkadot (DOT, -8%), Dogecoin (DOGE, -5%), Avalanche (AVAX, -7%), Polygon (MATIC, -5%), Shiba Inu (SHIBA, -5%) en Chainlink (LINK, -8%) boekten allemaal wat verliezen. Cardano (ADA, 5%) was de enige winnaar van vandaag.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

LinkedIn ziet bijna 4 keer zoveel crypto-vacatures in 2021 als in 2020

De grote professionele wervingswebsite LinkedIn heeft aangekondigd dat zijn crypto- en blockchain-gerelateerde vacatures alleen al in 2021 met meer dan 395% zijn gestegen in de VS. De bredere technologiesector vertoonde een groei van ongeveer 98% en wordt dus overschaduwde door de digitale valutasector.

Coinbase plaatste 300 vacatures, Kraken 250 en Binance plaatste maar liefst 600 vacatures. Verwacht wordt echter dat het tempo (in 2022?) wat zal vertragen als de bearmarkt begint.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram