Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers daalt tot $ 41k en Coinbase aankondigt samenwerking aan met MasterCard voor NFT-aankopen

 

De Bitcoin koers dook vandaag onder $41k toen de beren hun inspanningen opvoerden om het naar beneden te trekken. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had als resultaat een enigszins bearish dag en het lijkt erop dat de twee marktkrachten het zullen uitvechten rond de $ 40k-steun. Altcoins boekten ook wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de grote crypto-exchange Coinbase heeft aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met de grote betalingsprovider MasterCard om NFT-aankopen mogelijk te maken. De overeenkomst stelt mensen die geen crypto bezitten in staat om rechtstreeks in NFT's te investeren zonder dat ze een cryptoportemonnee hoeven op te zetten en ETH hoeven te kopen.

Het grote Bitcoin-mijnbedrijf Rhodium staat op het punt een massale Initial Public Offering (IPO) te ondergaan met een geschatte waardering van ongeveer $ 1,6 miljard. Dit toont aan dat ondanks de recente afkoeling van de cryptomarkten, de mijnbouwsector nog steeds sterk is en het onwaarschijnlijk is dat deze in de nabije toekomst zal verzwakken. Rhodium is een in Texas gevestigd mijnbouwbedrijf en zal het ingezamelde geld waarschijnlijk gebruiken om meer mijnbouwfaciliteiten in de Amerikaanse staat op te zetten.

Over Bitcoin-mining gesproken, de veerkracht van de algehele mijnbouwsector was de afgelopen 10 dagen goed te zien. De rellen en openbare onrust in Kazachstan hebben geleid tot de ongelukkige dood van meer dan 200 mensen en verlamde stroom en internet in het hele land. Daarover later meer.

De officiële crypto-portemonnee van El Salvador, Chivo, heeft nu meer dan 4 miljoen gebruikers of ongeveer 70% van de bevolking van het hele land, volgens een recente aankondiging door Netki, een van haar partners. Chivo gebruikt Netki's vlaggenschip-gebruikers-ID-services voor Know Your Customer (KYC) -initiatieven en beweert nu dat het grootste deel van de El Salvadoraanse economie, dat geen toegang heeft tot het banksysteem, nu deel uitmaakt van het ambitieuze cryptoprogramma. Er blijven echter vragen over de effectiviteit van de Chivo-portemonnee nadat de uitrol met enkele problemen werd geconfronteerd, waarvan de regering beweert dat ze zijn opgelost.

De grote Duitse autofabrikant Mercedes Benz heeft de aanwerving aangekondigd van vijf Non Fungible Token (NFT)-artiesten om zijn iconische G Class-lijn digitaal te herdenken. De vijf kunstenaars krijgen de opdracht om een ​​NFT-collectie te maken om de G-klasse te vieren, inclusief het G Wagon-naamplaatje.

De Britse schatkist wil de referentie van blockchain-technologie en zijn varianten verwijderen uit de definitie van cryptocurrencies. Dit wordt gedaan om de gedistribueerde grootboektechnologie op staatsniveau te kunnen promoten, zelfs als het besluit de digitale valutasector verder te beperken.

Bitcoin koers zakt naar $ 41k

Bitcoin had over het algemeen een enigszins bearish dag, aangezien de koers op een gegeven moment daalde tot ongeveer $ 41,2k voordat hij weer iets herstelde naar $ 42,3k. De cryptocurrency wordt geconfronteerd met extreme druk van de beren om de daling hieronder voort te zetten, maar tot nu toe is de daling tot stilstand gekomen. De vooruitzichten zien er echter niet zo goed uit.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 42,3k. Het daalde onmiddellijk in waarde tot ongeveer $ 41,5k in een kwestie van minuten net voor middernacht, maar herstelde zich in een mum van tijd weer boven $ 42k. Toen begon de digitale valuta af te wisselen rond de waarde van $42k en bleef zo ​​tot net voor de middag. Vervolgens vertoonde het de rest van de dag een lichte neerwaartse trend en plaatste het een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 41,2k net voor publiceren van dit artikel. Nu is het terug boven $42k, maar de beren zullen er zeker van zijn om het weer naar beneden te halen.

Bitcoin staat momenteel onder druk van de beren en de stieren hebben geen concreet antwoord op deze uitdaging. De beren zijn er de afgelopen weken in geslaagd om een ​​laagste punt in vijf maanden van rond de $ 39.6k te plaatsen en de stieren zouden vanaf daar een sterk herstel moeten hebben gemaakt. Dit betekent dat de bullish trend zwak is en zichzelf nieuw leven in moet blazen om te voorkomen dat de koers meer waarde verliest. Maar het voordeel ligt duidelijk bij de beren en ze zullen proberen verdere koersverliezen te boeken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 788 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,26%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur verliezen, meestal groter dan die van Bitcoin. De grootste verliezers waren Cardano (ADA, -7,5%), Polkadot (DOT, -4%), Dogecoin (DOGE, -5%), Polygon (MATIC, -5%), Litecoin (LTC, -6%), Chainlink (LINK, -5%) en Uniswap (UNI, -5,5%).

Polygon koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin Mining vertoont veerkracht

De hashsnelheid van Bitcoin daalde de afgelopen twee weken met ongeveer 15% als gevolg van de kwestie in Kazachstan. Dit leidde tot bezorgdheid over het algehele mijnbouwecosysteem, omdat het te afhankelijk werd geacht van verschillende grote mijnbouwlanden.

Binnen een paar dagen is de hash-snelheid echter goed hersteld en deze zal waarschijnlijk snel genoeg richting nieuwe all time highs gaan. De mijnbouwgemeenschap is dus goed hersteld van een grote uitdaging en kijkt weer vooruit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram