Skip to main content

Bitcoin nieuws

Intel maakt datum bekend voor het onthullen van superieure Bitcoin-mijnmachine en Georgiërs zweren BTC-mining af

 

Intel, een toonaangevende maker van computerprocessors, heeft de datum onthuld voor de onthulling van zijn superieure Bitcoin-mijnmachine die bekend staat als Bonanza Mine.

Volgens rapporten zal de toepassingsspecifieke geïntegreerde schakeling (ASIC) andere BTC-mijnmachines die momenteel op de markt zijn, verslaan door "ultra-laagspanning [en] energiezuinig te zijn."

De microchipfabrikant zei dat het de energie-efficiënte BTC-mining ASIC zal onthullen tijdens de IEEE International Solid-State Circuits Conference die voor volgende maand is gepland. Het nieuws komt ongeveer drie jaar nadat Intel een patent had aangevraagd voor een "high-performance" machine om de toonaangevende cryptocurrency te minen.

In het patent merkte de computerchipfabrikant op dat Bonanza Mine vergelijkbaar zal zijn met andere ASIC's bij het verwerken van berekeningen, maar anders in de manier waarop het redundante berekeningen behandelt.

Bonanza Mine hoopt ongeveer 15 procent minder stroom te verbruiken. De Bitcoin-mijnmachine van Intel zal worden geconfronteerd met andere machines van veteranen uit de industrie, zoals Bitmain.

In de loop der jaren is de vraag naar cryptocurrency-mijnbouwinstallaties gegroeid, terwijl het aanbod is afgenomen.

Intel "heeft ontwerpwerk gedaan voor meerdere jaren"

Als gevolg van de Corona pandemie is de kloof tussen vraag en aanbod van cryptomining-apparatuur onlangs groter geworden als gevolg van processortekorten in verschillende sectoren.

Intel sprak via zijn vertegenwoordigers zijn vertrouwen uit in de nieuwe Bitcoin-mijnmachine. Volgens de vertegenwoordigers heeft de microchipprocessor "gedurende meerdere jaren ontwerpwerk gedaan" gericht op BTC-mijnbouwapparatuur.

Vorige maand onthulde Raja Koduri, het hoofd van de grafische processorvleugel van het bedrijf, dat de chipmaker werkte aan technologieën en hardware gericht op virtuele valutamining.

Koduri zei echter dat de toetreding van Intel tot het crypto-mijnecosysteem geen invloed zal hebben op de productie van grafische verwerkingseenheden (GPU's).

Intel is van plan om dit jaar een reeks gaming-GPU's uit te brengen, Intel Arc Alchemist genaamd. De grafische kaarten zullen concurreren met andere van toonaangevende GPU-fabrikanten zoals AMD en Nvidia.

GPU-gebruikers, zoals gamers, ervaren al ontberingen nu het wereldwijde tekort aan grafische kaarten blijft bijten. Intel is geen onbekende in de cryptocurrency-industrie. In 2021 investeerde de microchipmaker bijna 800.000 dollar in Coinbase-aandelen.

Georgië dwingt inwoners om een ​​eed af te leggen om nooit BTC te mijnen

Terwijl Intel de cryptomarkt betreedt, dwingt Svaneti, Georgië, zijn burgers om een ​​eed af te leggen om nooit de Bitcoin te delven.

De leiders van de regio hopen de eed te gebruiken om elektriciteitstekorten te beteugelen waarvan ze de BTC-miners de schuld geven. Sinds 2000 is Svaneti, een provincie in het noordwesten van Georgië, afhankelijk van het toerisme. Nadat de Corona pandemie de industrie negatief heeft beïnvloed, keren toeristen langzaam terug naar het gebied.

Een slinkende toeristische sector dwong veel inwoners van Svaneti om zich te wenden tot cryptocurrency-mijnactiviteiten, waardoor een groot deel van de energievoorziening van de regio werd verbruikt.

Volgens een lokaal nieuwsplatform verzamelden cryptocurrency-mijnwerkers zich in een kerk om een ​​eed af te leggen om cryptocurrency-mining te staken. Het afleggen van een eed is traditioneel gebruikt als een teken van sterkere toewijding aan een bepaalde doel.

Liefhebbers van cryptocurrency in de regio, vooral miners, hebben in het verleden demonstraties gehouden tegen Energo Pro, het bedrijf dat hen van elektriciteit voorziet, toen het aangaf dat het de energietarieven zou verhogen. Bewoners in sommige delen van Svaneti krijgen gratis stroom waardoor Bitcoin-mining winstgevend is.

Eind vorig jaar constateerde de gemeente van de hoofdstad dat het energieverbruik van de regio in 2021 met ongeveer 230 procent was toegenomen.

Kazachstan en Kosovo trekken de stekker uit Bitcoin Miners

Volgens Energo Pro is zo'n piek in elektriciteitsverbruik onhoudbaar. Eerder deze maand zei het energiebedrijf dat het noorden van Georgië de energie-infrastructuur bijna vier keer zo zwaar belast.

De situatie van Svaneti staat niet op zichzelf. Nadat China cryptocurrency-mining verbood, stroomden mijnwerkers naar regio's met goedkopere elektriciteit. In sommige gevallen heeft hun komst geleid tot stroomtekorten, waardoor sommige landen het minen van virtuele valuta hebben verboden.

Kazachstan bijvoorbeeld, nadat het op de de tweede plaats was gekomen wat betreft BTC-mijnactiviteiten, gooide mijnwerkers in het duister en zette het internet uit, een situatie die werd veroorzaakt door politieke protesten in het land. Vóór de politieke instabiliteit had Kazachstan te maken met acute stroomtekorten waarvan het de crypto-miners de schuld gaf.

Kosovo is een ander land dat de stekker uit BTC- en andere cryptominers heeft getrokken, daarbij verwijzend naar een toenemend stroomverbruik. Ook hier waren miners naar verluid de grootste boosdoeners. Onlangs hebben wetshandhavingsinstanties in Kosovo meer dan 290 cryptomining-machines in beslag genomen. Nu verkopen mijnwerkers uit Kosovo en Kazachstan ofwel hun installaties of verhuizen ze naar gunstigere jurisdicties.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram