Bitcoin zweeft rond de $ 42k terwijl Noord-Amerika het leeuwendeel van de cryptohandelsactiviteit meldt

 

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 42k nadat de beren de koers de afgelopen 24 uur niet verder naar beneden konden trekken. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert te herstellen van het recentelijk vastgestelde dieptepunt in meerdere maanden van ongeveer $ 39,6k, maar beren blijven druk uitoefenen en blijven belangrijke stappen zetten. Altcoins daarentegen bleven eerder vandaag grotendeels stabiel in het licht van een onzekere BTC. Daarover later meer.

Ander nieuws: Noord-Amerika is nog steeds de plek om te verslaan als het gaat om crypto-adoptie. Volgens een recent onderzoek van Arcane Research domineren de Noord-Amerikaanse handelsuren nog steeds de crypto-handelsmarkt, ondanks dat ze de afgelopen jaren enig terrein hebben moeten prijsgeven aan andere gebieden. Daarover later meer.

Crypto-geldautomaten in heel Singapore hebben hun diensten opgeschort in afwachting van verder optreden door de overheid. De stap kwam na een reeks anti-cryptobewegingen in het kleine Zuidoost-Aziatische land. Ze omvatten onder meer het verbieden van crypto-advertenties in openbare ruimtes en het beperken van het gebruik van bepaalde digitale valuta. Het valt nog te bezien of dit een langetermijnbeleid van de regering is of slechts een reflexmatige reactie.

Uit een ander onderzoek blijkt dat meer dan 67% van alle Canadezen tegen 2027 in crypto wil worden betaald. Het recente onderzoek van Capterra laat zien dat langzaam maar zeker de algemene trend naar crypto aan het veranderen is en dat ze worden gezien als echte activa van het heden en toekomst in plaats van een nieuw concept.

Volgens een Bloomberg-analist kan Bitcoin in 2022 $ 100k bereiken, op voorwaarde dat het overgaat van een risk-on asset naar een risk-off asset. Dit betekent dat hoe dichter de digitale valuta een waardeopslag zoals goud nadert, hoe groter de kans op succes en het plaatsen van een nieuwe recordhoogte, misschien wel $ 100k.

De hoogste EU-regelgever voor effecten stelt een Proof of Work (PoW) cryptominingverbod voor in de speciale economische zone. Deze ontwikkeling zal in wezen een verbod op Bitcoin-mijnbouw in de regio plaatsen. De suggestie werd gedaan na verschillende onverstandige zorgen over de omvang van de effecten van Bitcoin-mining op het milieu.

De regering van Iran wil binnenkort een Central Bank Digital Currency (CBDC)-concept demonstreren. Het land zal binnenkort een van de pioniers ter wereld worden om een ​​centrale digitale valuta te testen na China en een paar kleinere voorbeelden.

In een bizarre ontwikkeling moesten Georgische burgers een eed zweren om geen cryptocurrencies via het nationale netwerk te delven. Inwoners van de stad Svaneti in Georgië werden gedwongen om een eed af te leggen aan St. George, dat ze geen cryptocurrency zullen delven na meldingen van overmatig elektriciteitsverbruik.

Microsoft wil agressieve intrede doen in de metaverse-industrie met waarschijnlijk de grootste acquisitie van de afgelopen jaren. Het grote technologiebedrijf nadert de overname van Activision Blizzard Studios, het bedrijf dat voorop loopt op het gebied van gaming en metaverse ontwikkeling.

Grote chipmaker Intel is dicht bij de onthulling van een nieuwe Bitcoin-mijnmachine genaamd Bonanza Mine tijdens de volgende IEEE-conferentie. De ASIC-mijnbouwhardware zal de nieuwste ontwikkeling zijn op dit gebied.

Bitcoin koers op $ 42k

Bitcoin schommelt momenteel rond de $ 42k op het moment van schrijven. Het was over het algemeen een rustige dag omdat noch de stieren noch de beren in staat waren om gedurende deze tijd een significante beweging te maken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 41,7k. Het steeg onmiddellijk tot ongeveer $ 42,3 en bleef daar een paar uur voordat het vanaf 04.30 uur weer naar beneden werd getrokken tot $ 41,2k. De onderstaande beweging duurde echter niet lang of het digitale activum herstelde terug naar $ 42k en is rond die waardering gebleven tot het moment van publiceren.

Bitcoin heeft onlangs een dieptepunt van meerdere maanden van ongeveer $ 39.6k neergezt en wil eruit zien te breken. Het slaagde daar tot nu toe echter niet in. De stieren leken te herstellen, maar zijn verzwakt en nu krijgen de beren langzaam weer controle.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 792 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,35%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven de hele dag grotendeels stabiel. Binance Coin (BNB, 2%) en Terra (LUNA, 3%) waren de grote winnaars van vandaag.

Binance coin (BNB) grafiek 

In ander nieuws…..

Noord-Amerika rapporteert 43% van het wereldwijde cryptohandelsvolume

De Noord-Amerikaanse regio die Canada, de VS, Mexico en veel Midden-Amerikaanse landen omvat, was de steunpilaar van het crypto-handelsvolume en nam maar liefst 43% voor z’n rekening, meldt Arcane Research.

De rest van de wereld heeft slechts 57% van het 24-uurs volume volgens dit onderzoek, waaruit de onbalans blijkt. Maandag en dinsdag zijn over het algemeen de drukste dagen op de Noord-Amerikaanse markt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram