De Bitcoin koers stijgt weer iets naar $ 43k en Google Pay beweegt richting cryptobetalingen

 

De Bitcoin koers zweeft momenteel rond de $ 43k op het moment van schrijven, na iets eerder op de dag te zijn gestegen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie probeert te herstellen van een dieptepunt in meerdere maanden van ongeveer $ 39.6k dat twee weken geleden werd neergezet, maar heeft tot nu toe geen beslissend herstel kunnen maken. Altcoins daarentegen bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: Google Pay heeft een topmanager van Paypal ingehuurd om naar verluidt te helpen met zijn inspanningen op het gebied van crypto-compatibiliteit. Arnold Goldberg, de directeur in kwestie, zal nu de afdeling betalingen van Google Pay leiden en zal waarschijnlijk met de nodige ideeën komen. Daarover later meer.

Crypto.com heeft eindelijk openheid gegeven over zijn beveiligingsinbreuk op maandag, waardoor het gedwongen werd opnames stop te zetten. De populaire crypto-exchange onthulde dat tijdens de hack ongeveer 483 gebruikers werden gecompromitteerd en dat er voor $ 34 miljoen aan crypto (volgens de laatste koers) werd gestolen van de exchange. Hoewel dit een beheersbaar bedrag is voor de exchange zelf, roept de hele aflevering ernstige vragen op over de transparantie van Crypto.com, aangezien het de hack niet op tijd toegaf en niets nuttigs deelde behalve "verdachte activiteit volgen".

Volgens een rapport van Cornerstone Research heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alleen al in 2021 meer dan $ 2,4 miljard aan crypto-gerelateerde boetes opgehaald. De SEC is gedurende deze tijd op gespannen voet gebleven met een groot deel van de digitale valutasector en heeft zeker veel geprofiteerd van deze strijd.

Een Canadese restauranteigenaar heeft zijn verhaal gedeeld over hoe het omzetten van al zijn geldreserves in Bitcoin hem hielp om te overleven tijdens de pandemie. Hij verdiende ongeveer 300% winst op de investering in digitale valuta en dat hielp hem door een groot deel van de Covid-19-lockdown te komen die behoorlijk lang duurde in Canada.

Een beroemde durfkapitalist, Andreessen Horowitz, wil een enorme $ 4,5 miljard ophalen om te investeren in de cryptosector. Zijn bedrijf heeft al investeringen in grote succesverhalen in de digitale valutasector, waaronder OpenSea, Protocol Labs en PolyChain Hospital.

De Russische Centrale Bank heeft een algemeen verbod op de hele crypto-sector voorgesteld. De stap komt na maanden van crypto-scepticisme van de regering in het land. Het is nog onduidelijk of de regering dit verzoek van de hoogste bankentoezichthouder ook daadwerkelijk zal goedkeuren.

Binance CEO Changpeng Zhao gelooft dat advertentiebeperkingen over de hele wereld weinig invloed zullen hebben op de vraag naar cryptocurrencies wereldwijd. Hij maakte deze opmerkingen tijdens een recent interview met CNBC.

Bitcoin stijgt licht naar $ 43k

Bitcoin had de afgelopen uren een licht bullish dag toen de dreiging van een naderende daling naar $ 40k een beetje afnam. De cryptocurrency bevindt zich nog steeds in een bearish traject en zal veel meer moeten stijgen om er effectief uit te komen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $42k. Het handelde lange tijd zijwaarts rond dat niveau. Om 14.40 uur in de middag begon het digitale bezit op te waarderen. Het bereikte een hoogtepunt van ongeveer $ 43.4k om 17.00 uur, voordat het iets daalde tot $ 43k. Het is de rest van de tijd rond die waardering gebleven.

Ondanks de plotselinge opleving eerder vandaag, is de digitale valuta nog steeds bearish. De stieren zullen in de nabije toekomst meer moeten doen en zullen de koers op zijn minst boven $ 46k moeten brengen om elk onmiddellijk gevaar van een terugval te elimineren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 810 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 40,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies bleven de afgelopen 24 uur stabiel. Sommigen boekten lichte winsten, waaronder Terra (LUNA, 4%), Polkadot (DOT, 3%), Polygon (MATIC, 3%), Cosmos (ATOM, 10%), Crypto.com Coin (CRO, 6%), enz. .

ATOM koers grafiek 

In ander nieuws…..

Google Pay huurt ex Paypal topmanager in om te helpen bij adoptie van cryptocurrencies

Google Pay heeft onlangs Arnold Goldberg ingehuurd om te werken in zijn Payments-divisie. Goldberg heeft recente ervaring met Paypal en heeft naar verluidt het bedrijf geholpen bij het adopteren van cryptocurrencies. Het bedrijf werd daarmee de eerste grote betaaldienst die crypto-betaaloplossingen toepast.

Volgens Google's president of Commerce Bill Ready:

"Crypto is iets waar we veel aandacht aan besteden [...] Naarmate de vraag van gebruikers en verkopers zich ontwikkelt, evolueren we mee."

Google is naar verluidt op zoek naar de ontwikkeling en implementatie van een nieuwe wallet die een breed scala aan digitale valuta kan bevatten, waaronder topcryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram