Skip to main content

Bitcoin nieuws

Grayscale Investments koopt massaal Bitcoins in

 bitcoins

 

Het Amerikaanse beleggingsfonds Grayscale Investments heeft een forse investering gemaakt in cryptovaluta. Ze hebben over de afgelopen vijf dagen ruim 9.702 bitcoins (voor meer dan 110 miljoen dollar) ingekocht. Dit is bekend gemaakt nadat het bedrijf een rapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft voorgelegd waarin werd vermeld dat de Bitcoin Trust (GBTC) in 2020 met meer dan $1,6 miljard is gegroeid. Dit laat zien dat grote spelers flink bezig zijn om in Bitcoin te stappen.

Het rapport van Grayscale Investments

Laten we eens kijken naar het rapport wat is opgesteld. Grayscale Investments heeft een rapport ingediend bij de SEC (Securities and Exchange Commission) waarin staat dat de Bitcoin Trust (GBTC) van het bedrijf aanzienlijk in waarde is gestegen. Het rapport toonde aan dat het Trust met meer dan $1,1 miljard in waarde is toegenomen vanaf 30 juni 2020. Uit het rapport bleek ook dat het aantal Bitcoins onder beheer is gestegen van 125.000 tot 387.000. De activa van het bedrijf werden getaxeerd op ruim $3.5 miljard.

"The Trust determined the fair value per Bitcoin to be $9,134.09 and $7,145.00 on June 30, 2020”.

Aan de hand van dit rapport kunnen we concluderen dat de grote spelers echt flink bezig zijn om veel Bitcoins in handen te krijgen. 

Enorm grote kooporders

Buiten het rapport aan de SEC heeft Grayscale een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) weten te bemachtigen. Op Reddit legde een Bitcoin trader uit dat Grayscale enkele dagen geleden 5.973 BTC (meer dan 68 miljoen dollar) heeft gekocht. Na die aankoop heeft het bedrijf voor nog eens $68 miljoen aan Bitcoin ingekocht. Deze order bedroeg ruim 3.729 bitcoins. De recente aankopen voegen 9.702 bitcoins toe aan de voorraad van de trust. Dit betekent dat Grayscale's Bitcoin Trust maar liefst 401.385 BTC in bezit heeft. Het is dan ook niet raar dat de aankopen van dit bedrijf hebben gezorgd voor een hoop speculatie over de koers van Bitcoin.

Zijn de munten echt ingekocht?

Deze speculatie ging vooral over de aankoop zelf. Een aantal mensen kon het niet eens worden over de manier waarop de crypto activa daadwerkelijk werden gekocht. Sommige mensen denken dat het bedrijf een cash-settled futurescontract heeft gekocht in plaats van echte bitcoins. Ze denken dit voornamelijk door het feit dat de aankoop niet zoveel invloed leek te hebben op de koers van Bitcoin. Anderen denken dat het bedrijf het wel op een eerlijke manier heeft gedaan en werkelijk bitcoins heeft gekocht, maar dat verkooporders ervoor hebben gezorgd dat het niet op is gevallen.

Een ding is zeker, deze enorme aankopen laten zien dat institutionele beleggers ook het nut van Bitcoin zijn gaan inzien. Dit zou zomaar eens kunnen zorgen voor een aanzienlijke stijging van de prijs. Indien er meer van zulke aankopen worden gedaan is de kans groot dat de Bitcoin koers door de volgende weerstands-niveaus heen zal weten te breken.