Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt naar $ 38k, terwijl BTC-mining een nieuw record bereikt

Bitcoin koers daalt 

De Bitcoin koers zweeft momenteel rond de $ 38k op het moment van schrijven (-11%). De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kreeg eerder te maken met een grote koersdaling die hem onder de $ 40k bracht en zelfs een korte tijd op niveaus onder $ 38k, waarna het weer iets herstelde. Deze daling werd verwacht omdat het herstel van eerdere dieptepunten nergens toe leidde, waardoor de beren weer in de strijd kwamen. Altcoins boekten vandaag ook grote verliezen, meestal in dubbele cijfers.

Ander nieuws, terwijl de Bitcoin koers nu op een vijfmaands dieptepunt staat, blijven de fundamenten van de digitale valuta nog steeds sterk. Onlangs bereikten de mijnbouwinspanningen van Bitcoinminers nieuwe all time highs boven 200 Exa hash per seconde. De mijnbouwgemeenschap houdt sterk vast aan hun gedolven cryptocurrency, maar ze kunnen worden gedwongen om te verkopen als de prijsdaling van de cryptocurrency aanhoudt.

De Amerikaanse Federal Reserve (The Fed), de belangrijkste banktoezichthouder in het land, nadert de goedkeuring om een ​​Central Bank Digital Currency (CBDC) te lanceren. De bank heeft onlangs een discussienota uitgebracht over de effecten van een dergelijke stap en is op zoek naar participatie van het publiek hierover. Dit leidt ons echter tot de vraag of, als er in de nabije toekomst een CBDC wordt gelanceerd, dit zou resulteren in een vernietiging van de momenteel bloeiende particuliere stablecoin-sector? Dat moet nog worden beantwoord, maar de regering zal zeker haar best doen om stablecoins terug te dringen.

De Amerikaanse SEC heeft de laatste aanvraag van een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in het land afgewezen. De aanvraag werd gedaan door het bedrijf Skybridge Capital van Anthony Scaramucci. Er zijn ook een aantal andere ETF-aanvragen voor de toezichthouder, maar deze zullen waarschijnlijk ook allemaal worden afgewezen.

Na de laatste koersdaling van Bitcoin hebben veel van de beste Bitcoin-influencers en analisten hun mening gegeven. Velen van hen hadden al een mogelijke daling naar $38k voorspeld. Nu deze beweging daadwerkelijk plaatsvindt, zijn veel van de grote spelers nog steeds niet onder de indruk en geloven ze dat deze daling binnen de trendlijn valt. Sommige alarmisten zullen echter hun hoorns gaan blazen en Bitcoin dood verklaren, voor waarschijnlijk de 10e keer in deze eerste maand van 2022.

Volgens een rapport van de populaire crypto-exchange crypto.com zullen grote landen over de hele wereld de cryptosector overnemen tegen 2023 en het aantal gebruikers kan tegen die tijd oplopen tot 1 miljard.

De Bitcoin koers zakt naar $ 38k

Bitcoin daalde eerder op de dag in waarde en bereikte op een gegeven moment een dieptepunt van $37.8k voordat het zich zeer licht herstelde. De cryptocurrency bevindt zich in een grote daling en zal waarschijnlijk doorgaan met deze beweging als de stieren in de nabije toekomst geen sterke comeback kunnen maken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 43k. Het bleef daar maar een korte tijd voordat het volledig bergafwaarts ging. De rest van de dag daalde de cryptocurrency in meerdere stappen in waarde en bereikte een laagste koers van ongeveer $ 37,8k om 13:50 uur 's middags voordat hij iets herstelde boven $ 38k. Over het algemeen was Bitcoin behoorlijk bearish en zet het de huidige trend voort.

Zoals gisteren voorspeld, bevindt Bitcoin zich nu op een make of break-niveau. De beren hebben met succes de lat hoger gelegd en hebben de bullish krachten opnieuw overweldigd. Nu op het cruciale $38k-niveau, zal een verdere stap naar beneden de zaken voor de stieren verder compliceren en kan het ook van invloed zijn op de miners en nieuwelingen. Komend weekend en maandag worden cruciaal bij het bepalen van de nieuwe trend. Als de koers zich herstelt naar $40k en hoger, zullen de bulls wat uitstel hebben, al is het maar voor een korte tijd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 727 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,59%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur forse verliezen geleden. De meeste van de belangrijkste altcoins rapporteerden verliezen in dubbele cijfers. In veel gevallen waren de verliezen iets meer dan die van Bitcoin, maar niet veel. Ethereum (ETH, -14%), Binance Coin (BNB, -10%), Cardano (ADA, -13%), Solana (SOL, -12,5%), Ripple (XRP, -11%), Terra (LUNA, -15%), Polkadot (DOT, -13%), Avalanche (AVAX, -16%), Polygon (MATIC, -14%), Cosmos (ATOM, -13%) en Litecoin (LTC, -13,5%) boekten allemaal grotere verliezen dan die van Bitcoin.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws……

Bitcoin Mining Hash Rate bereikt All Time High ondanks recente prijscorrectie

De algehele hash-snelheid van het Bitcoin netwerk bereikte onlangs een nieuw record van 213 exa, ondanks de recente neerwaartse prijsactie. Dit is een grote anomalie in het cryptocurrency-netwerk, omdat een sterke on-chain en toenemende hash-snelheid meestal resulteert in een koersstijging, geen koersdaling, laat staan ​​nieuwe dieptepunten van meerdere maanden. Maar zoals de zaken er nu voor staan, blijft Bitcoin laag gaan terwijl de hash-snelheid blijft stijgen.

Dit vertaalt zich in een situatie waarin de miners steeds meer middelen in het netwerk steken omdat ze op termijn een stijging van de Bitcoin koers verwachten. Er is echter een grens aan wat miners kunnen verdragen. Het valt nog te bezien hoe laag de koers kan gaan voordat ze sommige van hun machines uitschakelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram