Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt naar het laagste punt in 7 maanden van $ 35k terwijl het de oversold-status van maart 2020 bereikt

Bitcoin koers crasht 

Bitcoin had een bloedrode dag toen de koers naar nieuwe dieptepunten onder $ 35k daalde. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft nu ongeveer 50% van zijn waarde verloren vanaf het all time high van $ 69k slechts twee maanden geleden. Altcoins daarentegen hadden een nog slechtere dag, omdat velen van hen grotere verliezen boekten dan die van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws, als gevolg van de laatste uitverkoop op de cryptomarkten, bevindt Bitcoin zich nu in een record oversold toestand, die het niveau van maart 2020 nadert. Dat was toen het digitale activum meer daalde tot een dieptepunt van minder dan $ 3.000 vanaf ongeveer $ 8.000, wat een veel hoger verliespercentage is dan het verlies dat de afgelopen twee dagen werd gezien. Daarover later meer.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het gebruik van een nieuwe Bitcoin-boekhoudpraktijk door business intelligence-bedrijf en grote Bitcoin-investeerder Microstrategy afgewezen. Dit kan in de nabije toekomst problemen opleveren voor het bedrijf als het zijn toch al enorme 124.391 BTC-voorraad probeert te vergroten. Daarover later meer.

De Reddit-gemeenschap was in rep en roer nadat Bitcoin eerder vandaag tot zijn dieptepunt van bijna 7 maanden was gedaald. De algemene consensus was dat de volatiele waarde van Bitcoin betekent dat het een risicovol bezit is, vooral als je het op nieuwe hoogtepunten koopt. Door de gemeenschap werd opgemerkt dat Bitcoin de afgelopen twee maanden slecht presteerde. Enkele van de meer ervaren investeerders adviseerden de gemeenschap om kalm te blijven, de term HODL viel regelmatig en er werd zelfs aangeraden om meer te investeren. Maar het is begrijpelijk dat veel nieuwe investeerders gefrustreerd zijn omdat velen dachten dat het een gemakkelijke reis zou worden naar nieuwe hoogtepunten.

El Salvador heeft nog 410 Bitcoin gekocht tegen een prijs van $36k, waarmee de totale reserves op 1801 BTC komen. Het land werd de eerste soevereine entiteit die de cryptocurrency in 2021 als wettig betaalmiddel accepteerde en vergroot voortdurend zijn reserves. Deze laatste batch is de goedkoopste Bitcoin die het land in zijn korte cryptogeschiedenis heeft gekocht.

De Bulgaarse minister van Financiën heeft officieel verklaard dat het land de betalingsopties voor cryptovaluta onderzoekt. De minister verzachtte echter de bezorgdheid dat miners uit Kazachstan naar zijn land zouden kunnen worden verplaatst na de aanzienlijke politieke onrust in dat land.

De Bitcoin koers zakt onder $35k

Bitcoin had vandaag weer een zeer bearish dag toen de koers zakte tot $ 34,4k. De cryptocurrency bevindt zich in een neerwaartse spiraal en er is nog geen duidelijke koers vastgesteld die als nieuwe bodem zal fungeren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 38.5k. De rest van de dag begon de koers aan een bearish reis die hem rond 11.20 uur naar nieuwe dieptepunten van 7 maanden onder $35k bracht. Daarna keerde de Bitcoin koers terug naar $ 35k en bleef de rest van de dag rond dit niveau hangen.

Bitcoin bevindt zich nu in diep bearish gebied en zelfs de veel geprezen laatste verdedigingslinie van $ 38k voor de stieren is gewoon weggesmolten. Alleen een grote stijging boven deze oude steunzone kan het tij voor de digitale valuta keren. De Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin bevindt zich echter op een nieuw meerjarig dieptepunt en ligt dicht bij het niveau van maart 2020 toen de cryptocurrency zijn grootste recente daling optekende die hem naar het toenmalige dieptepunt onder $4k stuwde. Maar in een bearmarkt kan de RSI lange tijd in oversold omstandigheden blijven, dus een onmiddellijke prijsomkering kan op dit moment te veel gevraagd zijn van de stieren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 660 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,9%, een grote stijging in de afgelopen twee dagen.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken grote verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur ook grote verliezen, meestal nog groter dan die van Bitcoin. Ethereum (ETH, -14%), Binance Coin (BNB, -15,5%), Cardano (ADA, -11,5%), Solana (SOL, -25%), Ripple (XRP, -15%), Terra (LUNA, -13%), Polkadot (DOT, -18%), Dogecoin (DOGE, -14%), Avalanche (AVAX, -20%), Polygon (MATIC, -18%), Shiba Inu (SHIBA, -21,5%) , Crypto.com (CRO, -15%) en Cosmos (ATOM, -20%) boekten allemaal diep rode cijfers.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

De SEC berispt Microstrategie voor Bitcoin-rapportagetechniek

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Microstrategy berispt voor het gebruik van een rapportagesysteem voor cryptocurrencies.

Volgens de algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (GAAP) die door het bedrijf werden gebruikt, werd geen rekening gehouden met de "impact van op aandelen gebaseerde vergoedingen en bijzondere waardeverminderingsverliezen en winsten op verkoop van immateriële activa", beweerde de SEC.

Dit is een van de eerste problemen die de SEC naar voren heeft gebracht met betrekking tot crypto-aankopen. Volgens de laatste meldingen heeft een recordaantal bedrijven in 2021 crypto-aankopen aangekondigd, waaronder Microstrategy en Tesla. De SEC heeft Microstrategy gevraagd deze boekhoudmethode in de nabije toekomst niet meer te gebruiken. Dit maakt het kopen van Bitcoin een uitdaging voor bedrijven, omdat ze dit moeten melden in de belastingaangiften. De toezichthouder is waarschijnlijk op zoek naar een zaak om een precedent te scheppen en Microstrategy, met een enorme 120.000 BTC plus stash, lijkt nu hun doelwit te zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram