Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $ 33k in wederom een bloedrode dag en veert vervolgens terug tot boven $ 36k

 

De borden kleurden de afgelopen 24 uur opnieuw bloedrood in wederom een bearisch dag voor Bitcoin en cryptovaluta. De Bitcoin koers bereikte daarbij een nieuw 7-maands dieptepunt. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde na een lange tijd onder $ 33k voordat een korte herstelsessie werd gestart die het terugbracht naar eerdere niveaus. Altcoins volgden in het voetspoor van grote broer Bitcoin en daalden ook naar nieuwe dieptepunten. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin's HODL-statistieken (Hold On for Deal Life) hebben nieuwe hoogtepunten bereikt, samen met een cruciale 'waarde'-prijsmeting te midden van de recente crash. Dit kan in de nabije toekomst leiden tot een aanzienlijke prijsstijging als de markt adequaat kan reageren. Daarover later meer.

In een interessant onderzoek gepubliceerd in de Journal of Business, Economics and Finance blijkt dat mannen de prijs van Bitcoin vaker controleren dan vrouwen. Hoewel dit blijkbaar kan aantonen dat de mannen zich meer zorgen maken over de koers dan vrouwen, is het eigenlijk een les in de genderongelijkheid in het cryptospectrum. Meer dan 60% van de vrouwen heeft niet veel kennis van de sector en de fijne kneepjes ervan. Daarom is er een grote behoefte om meer vrouwen bij de sector te betrekken.

Er is onlangs een nieuwe bug op de NFT-marktplaatsen ontdekt die mogelijk heeft geleid tot ondergewaardeerde NFT's. In de wereld van vandaag met NFT's die bijna dagelijks nieuwe verkooprecords neerzetten, is het moeilijk voor te stellen dat deze verzamelmarkt eigenlijk ondergewaardeerde prijzen opbrengt, maar dat bleek hier het geval te zijn. Vanwege deze schijnbare zwakte kon een belegger prominente NFT's krijgen voor maar liefst $ 750.000 minder.

Het officiële Twitter-account van de prominente Russische crypto-exchange genaamd LA Token werd overgenomen door een ontevreden medewerker. Hij plaatste een waarschuwingsbericht op het microblogging-platform en beweerde dat het een "oplichtings-exchange" was en dat het betrokken was bij het promoten van Initial Exchange Offerings (IEO's) door middel van steekpenningen, enz.

Een aantal Youtubers die in de crypto-sector werken, werden onlangs het doelwit van een hack- en oplichtingspoging. Sommigen van hen merkten frauduleuze video's op die op hun kanalen waren gepost en verwijderden ze onmiddellijk. Er is echter geen indicatie van hoeveel schade ze hebben aangericht.

De nieuw beëdigde burgemeester van New York City, Eric Adams, heeft geen spijt, ondanks het feit dat hij zijn eerste salaris in Bitcoin kreeg te midden van een aanzienlijke dip. De burgemeester heeft aanvankelijk beloofd zijn eerste drie salarissen in Bitcoin te ontvangen en zijn eerste is nu waarschijnlijk zo'n 20-30% minder waard vanwege de negatieve prijsactie. Adams bleef echter onaangedaan en bleef bij zijn besluit toen een CNN-reporter hem ernaar vroeg.

Bitcoin zakt onder $33k, maar herstelt zich tot boven $36k

Bitcoin bevindt zich momenteel in een neerwaartse spiraal en heeft nog geen vaste grond bereikt, aangezien de koers vandaag nog verder is gedaald, zelfs tot onder de $33k. De cryptocurrency heeft een deel van dit verlies hersteld, maar het is nog geen game changer. De kou is dus nog niet uit de lucht.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 35,3k. Het steeg net voor middernacht tot $ 36.5k, maar zakte terug naar $ 35k waar het de volgende tien uur bleef, altijd dalend. Om 10.00 uur 's ochtends begon de cryptocurrency opnieuw aan een stevige prijsdaling. Het daalde 's middags een korte tijd tot onder $ 33k. Dit is voor het eerst in meer dan 7 maanden dat de Bitcoin koers onder dit niveau is gedaald. Kort daarna werd echter enige bullish actie waargenomen toen de koers weer wat opveerde. Eerst ging het boven $35k en nu handelt het boven $36k op het moment van schrijven.

De beren boeken momenteel vooruitgang en dat baart kortetermijnbeleggers veel zorgen. Het volgende steunniveau is ongeveer $ 30k en dat zal naar verwachting toch zeker een korte tijd kunnen houden. De trend is nu bijna volledig in het voordeel van de neerwaartse krachten en de stieren zijn te verzwakt om echt stevig herstel te boeken. Vanwege een breed scala aan indicatoren kan echter enig herstel worden verwacht voor de digitale valuta

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 690 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 42,43%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies hadden een slechtere dag dan Bitcoin, ondanks wat opwaartse actie aan het einde van het weekend. Ondanks de uiteindelijke prijswinst van 3% van Bitcoin, reageerden de alts niet. Sommigen, zoals Solana (SOL, -3%), Shiba Inu (SHIBA, -2%) en Polygon (MATIC, -4%) boekten wel wat verliezen. De rest van de markt sloot de dag relatief rustig af, ondanks de eerdere verliezen.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin HODLing op recordniveaus, waardestatistiek wordt groen

Volgens gegevens van on-chain analist Glassnode bevindt Bitcoin HODLing zich nu op recordniveaus en dat zou in de nabije toekomst kunnen helpen om meer ellende voor de stieren af ​​te wenden in de vorm van een herstel.

Volgens een analist genaamd Allstair Milne:

 

Een belangrijke prijsstatistiek in de vorm van Network Value to Transaction (NVT) knippert na een lange tijd ook groen. Dit, in combinatie met de HODL-gegevens, kan resulteren in enig herstel voorde Bitcoin koers, maar de beren hebben het in een wurggreep en het kan enige tijd duren om zich daaraan te ontworstelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram