Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt tot boven $ 37k en Bank of America zegt dat adoptie van Stablecoins onvermijdelijk is

 

Bitcoin stond eerder vandaag in de herstelmodus toen de koers boven $ 37k kwam. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie noteerde gisteren nog een meermaands dieptepunt, maar lijkt nu wat winst te willen boeken. Altcoins zaten ook in de herstelfase en probeerden zoveel mogelijk winst te boeken. Daarover later meer.

Ander nieuws, een recent bericht van de Bank of America verklaarde dat de acceptatie van stablecoins en de release van een Central Bank Digital Currency (CBDC) in de nabije toekomst onvermijdelijk zijn. Daarover later meer.

Susan Wojcicki, CEO van YouTube, heeft gezegd dat het toevoegen van NFT-adoptie mogelijk zou kunnen zijn binnen het platform voor het delen van video's. Ze sprak haar intentie uit om makers te helpen profiteren van opkomende technologieën. Ze identificeerde de prioriteiten van YouTube voor de nabije toekomst in een brief.

Rapper Kanye West heeft zijn frustratie geuit over paparazzi en wil dat beroemdheden royalty's krijgen van hun ongeautoriseerde foto's via NFT's. Hij zei: 'Je geeft ons geen percentage van wat je van ons verdient, van onze kinderen. En daar ga ik verandering in brengen'. Dit zou een geweldig idee kunnen zijn voor een echt NFT-platform en zou paparazzi uiteindelijk kunnen afschrikken om de persoonlijke ruimte van beroemdheden te schenden.

Ivan Chebeskov, directeur van het Russische ministerie van Financiën, heeft een standpunt ingenomen dat het land niet zou moeten proberen de cryptosector te verbieden. In een beweging die een verzachting van de retoriek van de regering aangeeft, zei Chebeskov in plaats daarvan dat hij de voorkeur gaf aan regulering, niet aan regelrechte verboden. De stap staat echter in schril contrast met enkele van de recente stappen van de Russische regering. Het land staat nu onder aanzienlijke internationale druk omdat het ernaar uitziet dat het meer delen van Oekraïne wil annexeren in een militaire zet.

Grote crypto-exchange Bithumb heeft aangekondigd dat het crypto-opnames naar privé "niet-geregistreerde portemonnees" wil blokkeren. Deze ontwikkeling kan controverse veroorzaken, aangezien hetzelfde niet van toepassing is op deposito's. Bithumb wil dus een einde maken aan de praktijk van private wallets, maar niet ten koste van zijn eigen deposito's.

Hollywood-beroemdheid en model Paris Hilton heeft verklaard dat het metaverse-concept de toekomst van feesten zal zijn in een recent interview in The Tonight Show. Ze schonk alle aanwezigen ook een NFT uit haar aankomende collectie genaamd Superplastic.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft aangekondigd wat het beschrijft als 's werelds snelste supercomputer gericht op de metaverse zelf. De op AI gebaseerde technologische innovatie stelt de sociale media gigant in staat om metaverse diensten te leveren en zal naar verwachting in de nabije toekomst de volledige capaciteit bereiken.

Er is een nieuwe browser-plug-in die NFT-profielfoto's op Twitter automatisch blokkeert. Het microblogplatform had onlangs deze nieuwe functie aangekondigd die de NFT-sector helpt groeien.

De Bitcoin koers herstelt tot  boven $ 37.000

De Bitcoin koers herstelde zich eerder vandaag wat, aangezien de stieren erop uit waren om op zijn minst enige controle terug te krijgen. De cryptocurrency herstelt van recorddieptes van 7 maanden die het gisteren plaatste.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 35,8k. Het steeg onmiddellijk tot ongeveer $ 37,2k voor middernacht, voordat hij om 8 uur 's ochtends terugliep tot onder $ 36k. Dit zou echter het laagste niveau zijn dat de koers vandaag zou bereiken. Het grootste deel van de rest van de dag was Bitcoin bezig aan een langzame, gestage klim die er uiteindelijk toe leidde dat het net voor het moment van publiceren $ 37,5k bereikte.

Het herstel van Bitcoin van vandaag kan de deur openen voor een terugkeer naar $ 40k. De stieren zijn op dit moment echter vrij zwak en deze beweging omhoog zal misschien niet lang duren. Het is dus in het belang van het bullish sentiment dat de stijging enige tijd aan kan houden. De beren zijn op zoek naar een kleine opening nadat ze de stieren de afgelopen 2 maanden volledig hebben gedomineerd. Ze kunnen terugslaan nadat de koers een sterk weerstandsniveau heeft bereikt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $701 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,32%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins hadden over het algemeen een gemengde dag, ondanks dat ze allemaal wat winst boekten. Ethereum (ETH, 5%), Binance Coin (BNB, 5,7%), Solana (SOL, 10%), Dogecoin (DOGE, 7%), Polkadot (DOT, 8%), Avalanche (AVAX, 12%), Polygon (MATIC, 10%), Cosmos (ATOM, 4,5%) en Crypto.com Coin (CRO, 9,5%) boekten allemaal goede winsten. Sommige andere alts bleven echter relatief levenloos, zelfs na de recordverliezen van gisteren.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bank of America zegt dat Stablecoin-adoptie "onvermijdelijk" is

De Bank of America maakt zich op voor een toekomst van stablecoins en CBDC's. Twee van zijn topanalisten verklaarden dat de adoptie van stablecoins onvermijdelijk is.

Volgens BoA-analisten Andrew Moss en Alkesh Shah was er een aanzienlijke stijging van de vraag naar stabiele digitale valuta en zullen ze niet hetzelfde lot ondergaan als cryptocurrencies zoals Bitcoin, omdat uiteindelijk de USD de aansprakelijkheid van de Federal Reserve is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram