Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers daalt tot $ 36k terwijl de SEC weer een spot-ETF-aanvraag afwijst

 

Bitcoin had een wat bearish dag, aangezien de koers iets daalde tot ongeveer $ 36k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie slaagde er niet in om naar $ 39k en hoger te gaan, ondanks het bullish sentiment van gisteren. Altcoins lieten ook een gemengd beeld zien. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft weer een nieuwe spot Bitcoin ETF-aanvraag afgewezen. Dit werd aangevraagd door Fidelity's Wise Origin Bitcoin Trust en is de laatste slag in de oorlog om een spot-​​ETF goedgekeurd te krijgen in het land. Dit is de vijfde dergelijke aanvraag die in het afgelopen jaar of zo wordt afgewezen. Veel analisten zijn van mening dat het goedkeuren van een Bitcoin-spot-ETF de sleutel zal zijn tot verdere acceptatie van en investeringen in Bitcoin in de VS.

De SEC doet ook onderzoek naar crypto-uitleenproducten die worden aangeboden door Gemini- en Celsius-projecten. De hoogste regelgevende instantie maakt zich zorgen over het hoge rendement dat door deze platforms wordt beloofd. Dit suggereert dat de DeFi-sector de volgende industrie zou kunnen zijn die het doelwit is van de regelgevende haviken in de VS.

Een ander Amerikaans federaal agentschap, de Internal Revenue Service (IRS), probeert de sector op zijn eigen manier aan te pakken. Volgens Ryan Korner van het Los Angeles Field Office is de cryptosector inderdaad de toekomst, maar er is ook veel fraude die moet worden aangepakt. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent virtueel evenement georganiseerd door de USC Gould School of Law. Hij suggereerde echter alleen voorzichtigheid aan de gemeenschap, naarmate de sector verder groeit.

Twitter-rapporten suggereren dat een mede-oprichter van de inmiddels ter ziele gegane QuadrigaCX-exchange nu ook de oprichter is van het Wonderland-project. Dit is controversieel omdat QuadrigaCX-beurs failliet ging nadat werd onthuld dat zijn hoofd en mede-oprichter Gerald Cotton in 2020 plotseling stierf en met hem privésleutels ter waarde van $ 145 miljoen verloren gingen. Als gevolg hiervan ging de beurs failliet omdat het handelaren niet kon crediteren. Daarover later meer.

Een nieuw verhaal van een stel dat door El Salvador reisde en alleen Bitcoin gebruikte, is onlangs viraal gegaan. Het verhaal vertelt een interessant verhaal over hoe het is om alleen met Bitcoin te leven in het enige land ter wereld dat de digitale valuta als wettig betaalmiddel heeft geaccepteerd. Als je een reis met alleen cryptovaluta naar het Midden-Amerikaanse land wilt maken, lees dan hun verhaal in detail.

Aankomend virtueel landproject Sandbox heeft een samenwerking aangekondigd met Warner Music om deuren te openen naar een nieuwe muziekarena op het metaverse-concept. Als eerste zal een virtueel themapark en concertlocatie worden ontwikkeld en ingezet in de metaverse van gaming.

Rusland heeft zijn standpunt over de cryptosector een beetje afgezwakt na enkele weken van agressieve uitspraken. Vladimir Poetin, de Russische president, is van mening dat de overvloed aan goedkope elektriciteit en goed opgeleid personeel het land een voordeel geeft in Bitcoin-mining. Poetin wil de cryptosector welkom heten in het land terwijl hij worstelt met West-Europa en de VS in een recente impasse in Oekraïne.

De Bitcoin koers zakt iets naar $ 36k

Bitcoin daalde eerder op de dag licht tot $ 36k. De cryptocurrency wilde gisteren boven $39.000 komen, maar keerde iets terug toen de beren terugvochten.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 37,8k. Het steeg op een gegeven moment sterk naar $ 38.9k en leek helemaal klaar om boven $ 39k te stijgen. De stieren konden het echter niet voor elkaar krijgen en in plaats daarvan stortte de koers weer in. Het dook onder de $ 37k en testte de $ 36k-steun. Sindsdien is het daar gebleven.

Bitcoin trekt zich iets terug in gevaarlijk bearish gebied. De cryptocurrency had een geweldige laatste paar dagen, maar de beren lieten vandaag weer zien wie de baas is. De stieren staan ​​weer onder druk en zullen snel wat moeten laten zien om in de strijd te blijven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 685 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur wat verliezen. Ethereum (ETH, -6%), Binance Coin (BNB, -6%), Solana (SOL, -9%), Terra (LUNA, -9%), Dogecoin (DOGE, -6%), Avalanche (AVAX, -5%), Shiba Inu (SHIBA, -6%) en Cosmos (ATOM, -8,5%) boekten allemaal een grotere terugval dan Bitcoin.

Cosmos koers grafiek 

In ander nieuws….

Ex-medeoprichter van Quadriga Exchange runt Wonderland?

In een reeks Twitter-berichten werd beweerd dat een ex-medeoprichter van de inmiddels ter ziele gegane beurs QuadrigaCX, Wonderland runt. Deze ontwikkeling kan dingen moeilijk maken voor Michael Patryn van Wonderland, als de beschuldigingen waar blijken te zijn.

Dit komt omdat QuadrigaCX nu failliet is doordat de toenmalige CEO, Gerald Cotton, stierf met de sleutels tot crypto ter waarde van $ 140 miljoen op dat moment. Dit was een groot deel van de totale reserves van de beurs. Als gevolg hiervan moest de beurs failliet gaan, omdat er slechts een fractie van de crypto beschikbaar was om de investeerders terug te betalen.

Aangezien QuadrigaCX nog steeds vastzit in rechtszaken, zal het een uitdaging zijn voor zijn voormalige ambtsdragers om betrokken te zijn bij een ander cryptoproject, vooral een die veel publieke investeringen krijgt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram