Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Is de rol van Solana, na de zoveelste storing, uitgespeeld?

 

Bitcoin herstelt langzaam van een spectaculaire crash waarbij de koers van het oudste en meest populaire crypto-activum ter wereld kortstondig is gedaald tot onder $ 35.000, het laagste niveau sinds juli 2021. Hoewel aanvankelijk ook altcoins enorm in prijs zijn gedaald, zijn veel alternatieve cryptocurrencies al begonnen hun verliezen terug te winnen. Hoewel sommige experts ervan overtuigd zijn dat we ons in een berenmarkt bevinden, blijven er veel opwindende ontwikkelingen plaatsvinden in het altcoin-ecosysteem, dus laten we eens kijken naar enkele van de meest interessante!

Is het voorbij voor Solana? Weer een nieuwe storing drijft investeerders weg

Het trackrecord van de storingen en uitvaltijden van Solana (SOL) is werkelijk verschrikkelijk geworden. De eerste grote storing van de Solana-blockchain vond plaats in september 2021, waardoor de SOL-cryptocurrency meer dan 18 uur volledig onbruikbaar was. Op 4 januari vond er opnieuw een downtime plaats, hoewel deze "slechts" ongeveer 5 uur duurde.

Nu heeft Solana weer een grote storing gehad - deze keer veel langer en veel ernstiger dan alle voorgaande. De netwerkproblemen begonnen op vrijdag 21 januari en duurden bijna het hele weekend.

 

Volgens de officiële verklaring van de Solana Foundation was de oorzaak van de storing deze keer een overbelasting in verband met "bots die het netwerk spammen". Veel SOL-beleggers zijn echter bang dat de echte redenen voor de storing nog zorgwekkender kunnen zijn.

Toevallig gebeurde de SOL-storing net toen de Bitcoin koers en de koersen van andere cryptocurrencies kelderden. Met andere woorden, de Solana-blockchain ging net op tijd down om te voorkomen dat SOL-beleggers hun munten konden overzetten naar beurzen om ze te verkopen.

Zodra de BTC-prijs stabiliseerde en de paniek op de cryptomarkt afnam, begon Solana op magische wijze weer te werken - waardoor sommige waarnemers zich afvroegen of de SOL-blockchain niet gewoon was "uitgeschakeld" om te voorkomen dat mensen zouden verkopen.

Of dat nu de waarheid was of niet, het geduld van beleggers lijkt een beetje op te zijn als het om Solana gaat. De markt heeft extreem negatief gereageerd op deze zoveelste storing en de Solana koers is met bijna 30% gedaald, waardoor het een van de slechtst presterende altcoins van de afgelopen week is.

Solana koers grafiek 

Herinner je je het Inktvis Token nog? Grimace is het volgende hype-gedreven, instant-crash token

In november vorig jaar rapporteerden crypto-nieuwssites het verhaal van Squid Game: een overduidelijk voor de hand liggend scam-token dat de naam deelt met de populaire Netflix-show. Het SQUID-token steeg binnen een paar dagen met 230.000% in prijs om daarna in een oogwenk met bijna 100% te dalen.

Nu is er nog een kanshebber voor de titel van de snelste rug-pull ooit. Het token genaamd Grimace schoot omhoog in prijs met meer dan 100x, maar werd binnen enkele seconden gedumpt.

Zoals vaak het geval is met crypto pump and dumps, begon alles met Elon Musk. De CEO van Tesla heeft op het officiële McDonald's-account getweet aan de fastfoodgigant om DOGE-betalingen te accepteren. Het Twitter-profiel van McDonald's antwoordde voor de grap dat ze Dogecoin zullen accepteren zodra Tesla "Grimace Coin" begint te accepteren.

Natuurlijk heeft iemand van de gelegenheid gebruik gemaakt en onmiddellijk een token gelanceerd met de naam Grimace Coin (GRIMACE), die snel in prijs is gestegen. In theorie zou $ 1.000 die vroeg in GRIMACE is geïnvesteerd, u $ 100.000 aan winst kunnen opleveren. Maar heeft iemand behalve de oprichter daadwerkelijk kunnen profiteren van GRIMACE? Dat is zeer twijfelachtig.

Grimace koers grafiek 

YouTube Executive Ryan Wyatt wordt de CEO van Polygon

Er lijken binnenkort enorme veranderingen te komen in het Polygon (MATIC)-ecosysteem. Dinsdag vernamen MATIC-investeerders dat Polygon binnenkort een nieuwe CEO zal hebben, wat van Polygon een meer op gaming gericht project kan maken.

De nieuwe CEO van Polygon wordt Ryan Wyatt, voorheen het hoofd van YouTube Gaming - een sectie van de streaminggigant die verantwoordelijk is voor alle esports- en gamingprojecten. Dankzij Wyatt's leiderschap kon YouTube Gaming meer dan 250 miljoen dagelijkse actieve gebruikers krijgen, waardoor het een van de populairste gaming-streamingplatforms ter wereld is.

Maar zal de nieuwe CEO Polygon echt heroriënteren om zich meer op gaming te concentreren? Hoewel er nog geen nieuwe gaming-gerelateerde MATIC-projecten zijn aangekondigd, lijkt die gang van zaken zeer waarschijnlijk. Het is echter ook vermeldenswaardig dat de nieuwe CEO niet genoeg was om de MATIC koers een duwtje in de rug te geven, aangezien de Polygon-marktkapitalisatie de afgelopen week met meer dan 22% is gedaald.

Polygon koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram