Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin handelt rond $ 37k en Belgisch parlementslid wordt de eerste die salaris in Bitcoin accepteert

 

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 37k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt momenteel ongemakkelijk rond dit niveau, omdat velen verwachten dat het hier niet lang zal blijven. De meeste Altcoins boekten vandaag wat verliezen, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Belgische parlementslid Christophe De Beukelaer werd de eerste Europese politicus die om een ​​salaris in Bitcoin vroeg. Maar aangezien de Belgische schatkist dergelijke betalingen momenteel niet toestaat, zal hij in plaats daarvan zijn salaris van 5.500 EUR omzetten in Bitcoin met behulp van een lokale exchange. Dit is de eerste dergelijke actie in de EU, wat waarschijnlijk de deuren zal openen voor meer Bitcoin-adoptie.

De Chinese voedselbezorgservice Meituan is begonnen met een proefrun voor het accepteren van de Central Bank Digital Currency (CBDC) van het land. De stap komt nadat de Chinese regering een beperkte testrun van de digitale valuta in het land heeft uitgerold.

Basketbal-ster Lebron James en de Amerikaanse exchange crypto.com werken samen om blockchain-onderwijs te verbeteren in de geboorteplaats van James in Ohio, VS. Dit wordt gedaan met als doel om de volgende generatie blockchain-innovators in het land voor te bereiden.

Volgens een schatting groeit het aantal crypto-gebruikers over de hele wereld hard en zouden ze tegen het einde van dit jaar alleen al de 1 miljard kunnen bereiken. Een van de grootste redenen waarom is waarschijnlijk de Grote Overdracht van Rijkdom die langzaam zal plaatsvinden in de nabije toekomst. Hierin wordt verwacht dat meer dan $ 20 biljoen aan rijkdom door de oudere generatie zal worden doorgegeven aan de nieuwe, die er in toenemende mate crypto van zal kopen.

Het grootste NFT-veilingplatform, OpenSea, is onlangs in moeilijkheden gekomen toen het probeerde tokenmunten op zijn platform te beperken. Volgens een e-mail van de exchange, had het besloten gebruikers te vragen hun inactieve NFT-vermeldingen te verwijderen. Twitter-gebruikers wezen er echter op dat dit ertoe leidde dat de ETH van een gebruiker verloren ging en dat de NFT's van het platform werden verwijderd. Deze belangrijke kwestie leidde tot verdere controverse op de grote NFT-veilingsite. Daarover later meer.

De in ongenade gevallen Engelse parlementariër Matt Hancock heeft er bij het Verenigd Koninkrijk op aangedrongen om een ​​thuis voor cryptocurrencies te worden. Die verklaringen deed hij tijdens een recente toespraak in het Engelse parlement. Hancock doet zijn best om relevant te zijn nadat werd onthuld dat hij tijdens het hoogtepunt van de pandemie de Covid-regels had geschonden teneinde illegale affaires te hebben.

Volgens een bron dicht bij de president bereidt de Amerikaanse president Joe Biden op dit moment een uitvoerend bevel voor crypto voor. Het zou overheidsinstanties de opdracht geven om de cryptosector te bestuderen en dienovereenkomstig regelgeving op te stellen.

De algehele hashsnelheid van Ethereum heeft recordhoogtes bereikt, hoewel er een volledige verschuiving naar een minder energie-intensief Proof of Stake (PoS)-concept op stapel staat. Deze massale migratie kan veel veranderen voor de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

Apple-aandelen stegen eerder vandaag met meer dan 10% toen de CEO de toetreding van het bedrijf in de metaverse aankondigde. Er werd lang op deze ontwikkeling gewacht omdat Apple over het algemeen traag reageerde op de nieuwe metaverse rage.

Bitcoin koers vlak op $ 37k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 37k op het moment van schrijven. De koers bleef het grootste deel van de dag onder de belangrijkste weerstands- en ondersteuningsniveaus verankerd, wat wijst op een huidige impasse.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 36,2k. Het steeg licht tot $ 37k net voor middernacht en is daar gebleven sinds een paar kleine, kortstondige bewegingen erboven of eronder.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een ongemakkelijke rustfase na recente verliezen en een kortstondig herstel. De koers heeft enige steun gevonden rond de $ 36k, maar deze houdt misschien niet lang stand. De beren wachten hun tijd af en kunnen nog een keer de show stelen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 700 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten in de loop van de dag wat verliezen. Ze omvatten Terra (LUNA, -15%), Ripple (XRP, -2%), Polkadot (DOT, -2%) en Cosmos (ATOM, -8,5%). Andere altcoins boekten eerder lichte verliezen voordat ze een deel van die verliezen tegen de tijd van publiceren goedmaakten.

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws…..

De actie van OpenSea om inactieve NFT's te beperken leidt tot grote problemen voor gebruikers

Top NFT-veiling- en handelsplatform OpenSea raakte onlangs verwikkeld in een groot probleem dat gebruikers van hun geld en NFT's beroofde. Het begon allemaal met een e-mail van het bedrijf dat de gebruikers adviseerde hun NFT's te annuleren omdat ze het niet namens hen kon annuleren. Maar door een fout of een bug verloren veel gebruikers de toegang tot hun NFT's en zelfs hun geld op OpenSea. Dit veroorzaakte grote commotie op Twitter toen de gebruikers hun verhalen deelden en het bedrijf hierover aanspraken.

Veel gebruikers adviseren nu NFT-eigenaren om de NFT eerst naar een ander adres over te zetten voordat ze de inactieve NFT's annuleren. Op die manier kan tenminste het eigendom van de NFT's worden gehandhaafd. Open Sea heeft nog steeds geen krachtig antwoord gegeven op deze kwestie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram