$ 670 miljoen aan Bitcoin verlaat exchanges binnen 24 uur

Bitcoins 

Volgens gegevens van Glassnode, een blockchain-gegevensanalysebedrijf, werden op 27 januari meer dan 18K BTC's teruggetrokken van gecentraliseerde exchanges. De munten werden gewaardeerd op ongeveer 670 miljoen USD.

Dat de BTC wordt weggetrokken van exchanges geeft aan dat Bitcoin-investeerders de voorkeur geven aan directe bewaring van hun munten en het voorlopig niet van plan zijn te verkopen, zelfs nu de Amerikaanse Federal Reserve dreigt met een snellere renteverhoging. 

Het data-analysebedrijf merkte op dat dit bedrag het grootste is wat in de afgelopen 30 dagen exchanges heeft verlaten.

Hoge BTC-uitstromen betekenen ook meer verpakte BTC

BitMEX registreerde de hoogste uitstroom met 9,5K Bitcoins die de beurs op één dag verlieten. Glassnode bewaakte ook BTC-uitstroomgegevens van onder meer Bithumb, Binance, Bittrex, FTX, Coincheck, Coinbase, Huobi, Gemini en OKEx.

De gegevens impliceren dat Bitcoin-investeerders van plan zijn hun virtuele rijkdom langer vast te houden. Als zodanig wordt een hoge uitstroom van crypto-exchanges geïnterpreteerd als dat het marktsentiment bullish wordt.

Uitstromen geven echter niet echt aan dat beleggers de munten passief vasthouden. In sommige gevallen kunnen beleggers de ingetrokken munt op andere blockchains tokeniseren om zich bezig te houden met “yieldfarming”. Dat is het verkrijgen van rendement (rente) op hun munten die ze bijvoorbeeld aanbieden voor staking of die ze via DeFi-protocollen uitlenen. Zo is de hoeveelheid ingepakte Bitcoin (WBTC) deze maand exponentieel gestegen.

Wrapped Bitcoin is een token op de Ethereum-blockchain die volledig wordt gedekt door Bitcoin. Het token maakt het gebruik van Bitcoin op het Ethereum-netwerk mogelijk.

Of de munten nu bedoeld zijn voor passief beleggen of zijn ge-tokenizeerd voor yieldfarming, hoge uitstroom laat minder crypto's beschikbaar voor handel op de beurs, waardoor de markt extra kracht krijgt om de beren te bestrijden.

We zijn bij "Mid-bear to Mid-bull Cycles"

 Gisteren merkte Glassnode op dat institutionele beleggers de valutastromen blijven domineren. In een tweet merkte het blockchain-analysebedrijf op dat "Bitcoin-overdrachtsvolumes nog steeds worden gedomineerd door stromen van institutionele omvang, waarbij meer dan 65% van alle transacties groter is dan $ 1 miljoen in waarde. De opwaartse trend in institutionele dominantie in on-chain-volumes begon rond oktober 2020 toen de prijzen rond de $ 10K tot $ 11K lagen."

Op 25 januari onthulde Glassnode dat zijn BTC-reserverisico-indicator, die het "geaggregeerde beleggersgedrag" weergeeft, het laagste punt in een jaar had bereikt. Zo'n gebeurtenis kenmerkt "cycli van midden bear tot midden stier". Tijdens deze periodes zijn de activaprijzen laag, "maar hodling domineert on-chain."

Volgens Goldman Sachs is een hoge acceptatie van cryptocurrency echter geen garantie dat de koers zal gaan stijgen. De bankzwaargewicht is van mening dat crypto-adoptie ook de koppeling van de markt met traditionele activaklassen verstevigt. Het financiële bedrijf voegde eraan toe dat een dergelijk fenomeen "het diversificatievoordeel van het houden van de activaklasse" vermindert.

Op het moment van schrijven veranderde Bitcoin van eigenaar voor ongeveer 37.000 dollar en had het een marktkapitalisatie van meer dan 696 miljard dollar en een 24-uursvolume van bijna 26 miljard dollar.

Meer dan 12 maanden cel voor Amerikaanse Bitcoin-zwendel

Een Bitcoin (BTC)-handelaar in de Verenigde Staten zal meer dan 12 maanden gevangenisstraf uitzitten voor het oplichten van BTC-kopers. Het DOJ (Ministerie van Justitie) maakte bekend dat de inwoner van New Orleans, Michael Yusko, 12 maanden en een dag in de gevangenis zal doorbrengen.

Afgezien van het stelen van zijn klanten, voegde het DOJ eraan toe dat Yusko een "Bitcoin-bedrijf" had zonder goedkeuring van toezichthouders.

De misdaden werden met name gepleegd op of vóór 2018. Destijds zou de BTC-verkoper "klanten elke hoeveelheid Bitcoin beloven" in ruil voor USD tegen een rente van vijf procent.

Yusko kwam zijn beloften echter niet na nadat hij het geld had ontvangen. In mei 2018 begonnen de klanten te klagen dat de verkoper hen niet de afgesproken Bitcoin had verstrekt.

Volgens het ministerie van Justitie wist de inwoner van New Orleans dat hij een illegale handel dreef en adviseerde hij zijn klanten zelfs om niet aan "elke bankmedewerker" bekend te maken dat het geld dat op zijn rekening was overgeschreven "cryptocurrency zou kopen".

Agenten die de zaak onderzochten, merkten op dat "banken regelmatig rekeningen sloten die werden gebruikt om cryptocurrency te verkopen, en dat banken eerder Yusko's rekeningen hadden afgesloten voor dergelijke activiteiten."

Yusko betaalt "speciale beoordelingsvergoeding"

Volgens het DOJ stemde Yusko ermee in om zijn klanten meer dan 201.000 USD aan verliezen te bezorgen. Na het verlaten van de gevangenis, zal de inwoner van New Orleans nog eens "drie jaar onder toezicht staan" en moet hij 100 Amerikaanse dollar betalen als een "speciale beoordelingsvergoeding".

Bovendien zal de Bitcoin-verkoper volledige terugbetalingen doen aan slachtoffers. Het restitutiebedrag ligt iets boven 410.000 Amerikaanse dollars. De inwoner van New Orleans gaf in augustus vorig jaar toe de misdaden te hebben gepleegd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram