Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers vlak op $ 37k en Paypal Stablecoin nu aan de horizon

 

Bitcoin had een grotendeels stabiele laatste 24 uur, aangezien de koers rond het $ 37k-cijfer bleef verankerd. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelde de afgelopen dagen binnen een smal handelsbereik en maakte geen beweging erboven of onder. Altcoins boekten daarentegen lichte winsten, maar het algehele effect was vrij minimaal. Daarover later meer.

Ander nieuws: Paypal nadert de lancering van zijn eigen native stablecoin nadat het begin deze maand toegaf dat het "een stablecoin aan het verkennen was". Het bedrijf wil echter nauw samenwerken met toezichthouders, vooral na het lot van Facebook en zijn eigen stablecoin-inspanningen.

De opkomende metaverse sector heeft de wereld op dit moment in zijn greep en samen met Non Fungible Tokens (NFT's) heeft het een nieuwe eigen aanhang ontwikkeld. De toekomst van de metaverse is op dit moment echter een veelbesproken onderwerp en veel tech-innovators denken dat het door grote bedrijven zal worden gekaapt en ook zal worden veranderd in een gegevenszuigende machine. De betrokkenheid van Meta (voorheen Facebook inc.) heeft de vrees van velen bevestigd.

Bitcoin-mijnbouw en de CO2-uitstoot ervan staan ​​opnieuw in de schijnwerpers voor regelgevers over de hele wereld. Voor veel misleide regeringen is Bitcoin op dit moment een van de grootste vervuilers ter wereld en moet worden ingeperkt. China nam het initiatief in deze zaak en verbood de sector volledig uit zijn rechtsgebied. Veel van de mijnbouwbedrijven moesten verhuizen naar andere delen van de wereld, waaronder de VS. Nu is het debat ook in die landen begonnen. De omvang van de schade van Bitcoin aan het milieu moet echter verder worden onderzocht en de vooringenomenheid moet worden losgelaten.

Financiële beoordelingsdienst Fitch heeft een recent onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat een Russisch verbod op cryptocurrencies de financiële risico's in het land waarschijnlijk zal verminderen. Maar tegelijkertijd verliest het land ook de toegang tot een van de meest innovatieve sectoren ter wereld. Daarover later meer.

Trezor, evenals een groot aantal andere portemonnee-serviceplatforms, heeft de vereisten voor sommige Know Your Customer (KYC) -protocollen laten vallen. Trezor had deze vereiste begin deze maand verplicht gesteld, maar is nu teruggekeerd van deze beslissing na aanzienlijke terugslag van zijn gebruikers. Gisteren maakte het bedrijf bekend die eis te schrappen. Het is onwaarschijnlijk dat dit probleem snel zal worden opgelost, aangezien regelgevers meer KYC-protocollen eisen en gebruikers er hard tegen vechten.

Een recent Amerikaans wetsvoorstel wordt door crypto-gebruikers gezien als een potentiële ramp voor de sector. Het wetsvoorstel met de titel Omnibus America Competes Act van 2022 machtigt het Amerikaanse ministerie van Financiën met een speciale status om bepaalde "geldoverdrachten" te blokkeren. Crypto-activisten en gebruikers zijn van mening dat deze stap zal leiden tot problemen voor de digitale valutatransacties. Verzet tegen het wetsvoorstel wordt al aangekondigd door verschillende pro-crypto wetgevers.

Fidelity is onaangedaan door de afwijzing van zijn Bitcoin-spot-ETF deze week en bereidt nu aanvragen voor, in de nabije toekomst, voor nog twee ETF's. De nieuwe fondsen zullen waarschijnlijk de eigen crypto-industrie van Fidelity, Digital Payments en de Metaverse volgen.

Bitcoin koers vlak op $ 37.000

Bitcoin handelt momenteel voor de derde opeenvolgende dag rond $ 37k. De cryptocurrency heeft tot nu toe een behoorlijk saaie handelssessie dit weekend. Op zondag en maandag kunnen de zaken echter nog veranderen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 37,3k en het klom er onmiddellijk naar boven naar $ 37, 5k. Het is daar de rest van de dag grotendeels gebleven, afgezien van verschillende kleine bewegingen naar $ 38k. Op het moment van schrijven is het weer rond dat niveau.

Bitcoin bevindt  zich momenteel in een smal handelsbereik tussen $ 36k- $ 38k en is daar de afgelopen 72 uur gebleven. De cryptocurrency was op zoek naar een herstel boven de recente dieptepunten van 7 maanden van ongeveer $ 32,9k, maar is op dit niveau tot stilstand gekomen. De stieren moeten snel naar $ 40k gaan, anders zijn de beren snel genoeg terug.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 717 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,5%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken lichte winst

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten de afgelopen 24 uur lichte winsten. Ethereum (ETH, 5,5%), Solana (SOL, 4,5%), Ripple (XRP, 2,5%), Terra (LUNA, 5,5%), Avalanche (AVAX, 11%), Polkadot (DOT, 4,5%), Polygon ( MATIC, 5,5%), Crypto.com Coin (CRO, 5,5%) en Litecoin (LTC, 3,5%) noteerden allemaal enkele opwaarderingen.

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws….

Fitch: Rusland verliest innovatie met Bitcoin-verbod

Financieel commentator en analist Fitch is van mening dat een Russisch verbod op cryptocurrencies het land over het algemeen minder riskant zou kunnen maken, maar tegelijkertijd zal het land de toegang tot digitale valuta-innovatie verliezen. Dit is een verrassende uitspraak van een organisatie als Fitch, aangezien het eerder heeft gepleit voor hardhandig optreden tegen de digitale valutasector.

Rusland denkt hier waarschijnlijk rond In dezelfde lijn en onlangs heeft president Poetin zijn standpunt afgezwakt en verklaard dat er voordelen zijn aan de crypto-sector die Rusland zal missen. Al met al is het onwaarschijnlijk dat de Russische regering doorgaat met het verbod.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram