Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ark Invest voorspelt wat de Bitcoin koers over 8 jaar zal zijn

 Bitcoin koers voorspelling

Ark Invest, een bekende Amerikaanse vermogensbeheerder, heeft zijn koersvoorspelling voor Bitcoin (BTC) voor de komende acht jaar (tot 2030) bekendgemaakt. In een recent rapport merkte Yassine Elmandjra, de analist van het bedrijf, op dat de "fundamenten van Bitcoin gezond bleven", zelfs toen de leidende crypto vorig jaar een all-time high (ATH) marktkapitalisatie optekende.

De analist voegde eraan toe dat de marktkapitalisatie van Bitcoin inmiddels past tussen de grote wereldwijde activa "en waarschijnlijk" zal blijven toenemen naarmate meer landen het als wettig betaalmiddel omarmen.

Volgens Ark Invest zou Bitcoin tegen 2030 van eigenaar kunnen veranderen voor meer dan een miljoen dollar. Momenteel heeft alleen El Salvador Bitcoin als wettig betaalmiddel aangenomen. In het verleden voorspelde de president van El Salvador, Nayib Bukele, dat in 2022 nog twee landen in zijn voetsporen zouden treden.

De chief executive officer van Bitmex, Alexander Höptner, voorspelde dat vijf landen dit jaar BTC als wettig betaalmiddel zouden gebruiken. Anderen die daar ook zo overen zijn Devere's CEO, Nigel Green, en Fidelity, een vermogensbeheerder.

Begin deze maand steunde Green de voorspelling van Bukele, maar merkte op dat "mogelijk nog drie landen" de BTC-route van El Salvador zullen nemen.

Fidelity heeft echter geen schatting gegeven van het aantal landen dat Bitcoin als wettig betaalmiddel zal gebruiken. In plaats daarvan zei het dat het "niet verbaasd zou zijn als andere soevereine naties dit jaar de toonaangevende cryptocurrency zouden verwerven".

Afgezien van landen die BTC adopteren, ondersteunde Ark Invest zijn voorspelling van een Bitcoin koers van een miljoen door op te merken dat er steeds meer zakelijke investeerders op het toneel verschijnen. Het voegde eraan toe dat het Bitcoin-netwerk upgrades doormaakt die waarschijnlijk ook een positieve invloed zullen hebben op de prijs van de munt.

Bovendien merkte Ark Invest op dat BTC wordt gedistribueerd, "financiële vrijheid en empowerment" biedt en daarom "het potentieel heeft om de monetaire geschiedenis te transformeren".

De vermogensbeheerder merkte ook op dat permissieloze blockchains een sleutelrol spelen "op" internet, financiën en andere gebieden.

Volgens Elmandjra en andere analisten van Ark Invest heeft de toonaangevende cryptocurrency een revolutie teweeggebracht in de financiële wereld via gedecentraliseerde financiering of DeFi, en het internet via Web3.

Van een Bitcoin-koersvoorspelling van ongeveer $ 150K naar $ 38K, waarom de verandering?

Terwijl Ark Invest een Bitcoin-prijsvoorspelling van een miljoen USD deed, heeft zakenbank JPMorgan zijn BTC-prijsprognose herzien van 146.000 USD tot 38.000 USD.

Vorig jaar was de bank optimistisch dat de Bitcoin koers van de koningsmunt op weg was naar ongeveer 150K USD. Onder verwijzing naar de heersende cryptomarktomstandigheden, heeft de financiële instelling haar verwachting verlaagd naar 38K USD.

Eerder merkte JPMorgan op dat de "volatiliteitsratio" van BTC tot goud in 2022 ongeveer 2x zou zijn. Nu heeft het deze verhoogd tot 4x, wat de koers van de leidende crypto op bijna een kwart van "$ 150.000 oftewel $ 38.000 brengt."

Afgezien van de verhouding tussen Bitcoin en goud, zei de financiële instelling dat de cryptosector als geheel te maken heeft met verhoogde volatiliteit. Volgens JPMorgan schrikt de volatiliteitsfactor institutionele beleggers af.

De bank merkte op dat de "boom en bust-cycli van Bitcoin […] verdere institutionele acceptatie belemmeren".

Crypto-prijzen, inclusief die van Bitcoin, moeten zich nog herstellen nadat de beren de stieren hebben verslagen. BTC, bijvoorbeeld, verandert momenteel van eigenaar op ongeveer 37.000 USD tegen een ATH 68.789 USD.

Sommigen schreven de daling toe aan de aankondiging van de Federal Reserve om de rente te verhogen. Analisten hebben opgemerkt dat de stap van de Fed waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor de cryptosector.

Bitcoin koers kan pieken op $ 93,7K voordat hij daalt naar $ 76K, Finder-experts

Zo bracht Goldman Sachs vorige week een onderzoeksnota uit waarin werd opgemerkt dat Bitcoin kwetsbaar is voor de renteverhoging door de Fed. In het briefje zei de wereldwijde investeringsbank dat naarmate de koningsmunt "mainstream adoptie" wordt, de correlatie met macro-activa is toegenomen.

Het merkte ook op dat een stijging van de obligatierendementen een ineenstorting van technologieaandelen veroorzaakte, eraan toevoegend dat BTC en andere crypto's "waarschijnlijk onder dezelfde krachten hebben geleden".

Volgens de wereldwijde investeringsbank zullen cryptocurrencies "niet immuun zijn voor" door de centrale bank geïnduceerd monetair beleid. Goldman Sachs is optimistisch dat Bitcoin het marktaandeel van goud zal blijven opeten en ondanks de verstoring 100.000 dollar per munt zal bereiken.

Finder, een toonaangevende productvergelijkingswebsite, heeft dit jaar een prijspiek van Bitcoin voorspeld van 93.717 USD. Een panel van 33 fintech-specialisten van het platform verwacht echter dat de koers daarna zal dalen tot rond de 76.000 dollar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram