Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt iets naar $ 39k, maar zet de slechtste maand januari neer sinds 2018

 

Bitcoin had een grotendeels stabiele laatste 2 dagen, aangezien de Bitcoin koers verankerd bleef onder de belangrijkste weerstandsniveaus en boven de belangrijkste steunniveaus. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft eind januari geen enkele belangrijke trend geregistreerd en gaat nu een onzekere februari in met een bearish vooringenomenheid. Altcoins daarentegen waren de afgelopen 48 uur grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin heeft zojuist een van de slechtste starts van een kalenderjaar opgetekend. De BTC koers verloor de afgelopen 31 dagen meer dan 18% in waarde. Als gevolg hiervan heeft het de slechtste start van het jaar in ongeveer 4 jaar gehad. Daarover later meer.

De president van El Salvador Nayib Bukele heeft binnenkort een grote stijging van de koers van Bitcoin voorspeld. Bukele staat bekend om zijn bizarre Bitcoin-voorspellingen op Twitter en plaatste onlangs nog een te optimistische voorspelling over de nabije toekomst van de cryptocurrency. De recente Bitcoin-prijsbewegingen staan ​​echter haaks op dit soort prijsanticipatie en de stieren hebben nog veel werk te doen voordat een grote prijsstijging kan worden geïnitieerd.

Volgens een Turkse jurist is blockchain-technologie zonder crypto slechts een database. Elçin Karatay, de advocaat in kwestie, is van mening dat de sleutel tot het promoten van de blockchain-sector is om het naast cryptocurrencies te doen, en deze twee niet te scheiden. Hij verwijst naar een langdurige druk vanuit de blockchain-industrie om beide anders te behandelen. Het kan echter zijn dat Karatay hier het punt mist, omdat de twee in beide scenario's totaal verschillende risiconiveaus hebben.

VanEck heeft zijn eerste multi-crypto investeringsfonds aangekondigd. Het fonds is gelanceerd als een ETN en biedt beleggers de mogelijkheid om blootstelling te hebben aan zeven grote cryptocurrencies. De financiële instrumenten van Van Eck winnen vooral aan kracht in Europa, vergelijkbaar met wat Grayscale doet in Noord-Amerika.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën wil de controversiële Know Your Customer (KYC)-wetten opnieuw invoeren voor "verdachte transacties", ondanks dat het een jaar geleden op de plank is blijven liggen. Dit is een clausule met de titel "Vereisten voor bepaalde transacties met converteerbare virtuele valuta of digitale activa" en maakt nu opnieuw deel uit van de halfjaarlijkse agenda en het regelgevingsplan van de toezichthouder.

Litecoin ondergaat in de nabije toekomst een grote update genaamd Mimblewimble. De upgrade is gericht op het stimuleren van anonimiteitsfuncties op het blockchain-netwerk. De Litecoin Foundation is van mening dat deze stap zal helpen de status van Litecoin als een stabieler bezit te versterken.

De CEO van Wonderland, die onlangs werd onthuld als de mede-oprichter van de ter ziele gegane, geldarme Quadriga CX Exchange, wil de stekker uit zijn nieuwste project trekken. Na een verdeelde stemming twitterde hij dat de gemeenschap verdeeld was en dat het niet gepast was om door te gaan. Dus met dit existentiële probleem zal het geen slim idee zijn om te investeren in de cryptocurrency van Wonderland.

Een Singaporees bedrijf probeert valse Covid-19-vaccinatiecertificaten in het land te bestrijden met behulp van blockchain-technologie. Zuellig's eZTracker gebruikt nu de onveranderlijke technologie van de gedistribueerde consensusbenadering om de Covid-19-vaccinatievereisten op te slaan en te verifiëren.

De Bitcoin koers stijgt licht tot $ 39k

Bitcoin had een grotendeels stabiele laatste 48 uur, maar slaagde erin deze tijd af te sluiten met een lichte prijsstijging. De cryptocurrency probeert uit een bearish moeras te komen, maar is daar tot nu toe niet in geslaagd.

De afgelopen 24 uur begonnen met Bitcoin rond de $ 37,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond 01.30 uur ’s ochtends begon te dalen. Het zakte iets terug tot $ 36.9k en bleef daar een tijdje. Om 13.40 uur in de middag begon de BTC koers een stijging te noteren. Eerst steeg het boven $37k en ging toen verder en haalde ook het $38k-niveau in. Op het moment van schrijven wordt het verhandeld op $ 38,4k.

Bitcoin kan proberen een prijsverhoging door te voeren aan het begin van de nieuwe maand, maar de stieren hebben nog veel werk te doen voordat ze weer echt de controle kunnen nemen. Het weerstandsniveau van $ 40k is het eerste niveau waarop ze zich nu moeten richten. Als Bitcoin erboven kan komen, kan dit resulteren in een voortzetting van het herstelproces. Anders wordt verwacht dat de beren snel genoeg terugkeren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 728 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

De meeste andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Sommigen slaagden er echter in om wat winst binnen te halen. Ethereum (ETH, 4%), Solana (SOL, 5,5%), Terra (LUNA, 9%), Polkadot (DOT, 5,5%) en Cosmos (ATOM, 5%) slaagden er bijvoorbeeld in om wat winsten te boeken op het einde van de dag.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin zet slechtste januari neer sinds 2018

Bitcoin was de afgelopen 31 dagen grotendeels bearish en de koers verloor meer dan 18% in waarde. Vorig jaar was januari een grote bullish maand waarin de Bitcoin koers flink steeg, maar dit jaar niet en dat is teleurstellend voor de stieren. Ook de vooruitzichten op korte termijn zien er somber uit.

Het debat gaat nu over de vraag of de cryptocurrency nog kracht over heeft voor een laatste grote prijsrally. Bear-voorstanders zijn van mening dat de bull run voorbij is en dat we het niveau van $ 69k niet snel meer zullen zien in de komende 2 jaar of zo. De bullish voorstanders zijn daarentegen van mening dat de koers na opeenvolgende koersverliezen in december en januari nog steeds zou kunnen herstellen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram