Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt iets naar $ 39k terwijl het transactievolume van Bitcoin dat van American Express overtreft

 

De Bitcoin koers steeg iets eerder vandaag tot $ 39.000. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert te herstellen van dieptepunten van meerdere maanden, maar stagneert nu net onder $ 40k. Altcoins hadden daarentegen ook een stabiele laatste 24 uur, afgezien van Ethereum dat een aanzienlijke winst boekte. Daarover later meer.

Ander nieuws: een recent rapport van de New York Digital Investment Group (DYDIG) laat zien dat het transactievolume van Bitcoin dat van een van de grootste creditcardverwerkers ter wereld overtrof; American Express. Het toonde ook aan dat de cryptocurrency in het eerste kwartaal van 2021 alle creditcardtransacties samen overtrof.

De Indiase regering heeft een enorme vermogenswinstbelasting (CGT) ingevoerd op cryptocurrency-transacties in het land (30%). Het land is ook van plan om tegen 2023 een ambitieus Central Bank Digital Currency (CBDC)-project te lanceren. De stap werd gepresenteerd in het Indiase parlement, maar is nog niet aangenomen. De stap volgt op verschillende andere recente stappen om een ​​CBDC aan te kondigen, waaronder een door het Koninkrijk Jordanië.

Vanwege een groot aantal Non Fungible Token (NFT)-transacties, vooral op OpenSea, heeft Ethereum de afgelopen maand alleen al meer dan $ 1 miljard aan tokens verbrand. Dit werd mogelijk gemaakt door een laatste update in 2021 die een deel van de transactiekosten verbrandde, waardoor de cryptocurrency een deflatoir actief werd.

Grote Bitcoin-investeerder Microstrategy is weer in actie. Het bedrijf met meer dan 100.000 BTC in zijn portemonnee heeft onlangs nog 660 BTC gekocht voor $ 25 miljoen. Daarover later meer.

De controversiële Amerikaanse rapper Kanye West heeft gezegd tegen NFT's te zijn. Hij maakte deze opmerkingen in een recente Instagram-post. Hij zei dat hij gefocust was op het bouwen van echte producten in de echte wereld.

Een New Yorkse gouverneur-kandidaat, Jumaane Williams, heeft opgeroepen tot een moratorium op de Bitcoin-mijnbouw in de staat. Hij gaf deze opmerkingen in een recente toespraak tot zijn supporters die ook op Twitter werd gedeeld. Hij noemde de klimaatimpact en het energie-intensieve karakter ervan als de reden voor dit voorgestelde verbod.

Volgens gegevens van de Russische nieuwsdienst Tass heeft het land meer dan 200 miljard dollar aan crypto-activa. Een Bloomberg-rapport bevestigt deze bevindingen enigszins en stelt dat de Russen maar liefst 12% van 's werelds gehele crypto-voorraad bezitten.

Grote crypto-investeerders, ook wel walvissen genoemd, zijn doorgegaan met het uitgeven van grote hoeveelheden fiat in de cryptosector. Volgens een walvistracker genaamd Whalemap, staan ​​de grote investeerders en hun BTC-voorraad nu op het hoogste punt in 10 jaar.

Thailand heeft een forse vermogenswinstbelasting van 15% op cryptotransacties geschrapt na publieke terugslag. De lokale inkomstenafdeling moest terugkomen op haar besluit dat bedoeld was om de handel in digitale valuta in het Oost-Aziatische land te ontmoedigen.

Meta's vlaggenschip cryptocurrency-project genaamd Diem is nu officieel dood. Het project, gelanceerd als Libra in 2019, kreeg veel kritiek van regeringen en kwam daarna nooit echt van de grond.

De Bitcoin koers stijgt naar $39k

Bitcoin had eerder vandaag een lichte prijsstijging toen de koers $ 39k bereikte. De cryptocurrency wil terugveren, maar wordt zwaar getest door de komende weerstand.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 38,3k. Het wisselde rond die waardering tot 09:50 uur. Het steeg tot ongeveer $ 39k, maar stortte weer in naar eerdere niveaus. De koers schommelde sindsdien grotendeels tussen $ 38.5k en $ 39k.

Bitcoin wordt nu geconfronteerd met grote weerstand net onder de $ 40k. De cryptocurrency wil naar boven gaan, maar heeft onvoldoende kracht zodra deze boven $ 39k komt. De stieren moeten moed verzamelen om de weerstand op $40k aan te pakken. Anders kunnen de beren snel genoeg de controle terugkrijgen en de koers terugtrekken naar $ 35k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 728 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 41,9%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, afgezien van Ethereum dat een grote winst van 10% boekte op basis van verschillende nuttige statistieken. Solana (SOL, 11%), Polkadot (DOT, 3,5%) en Cosmos (ATOM, 4%) waren andere winnaars voor vandaag.

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

Grote Bitcoin-investeerder doet weer een enorme aankoop

Grote Bitcoin-investeerder Microstrategy is terug en heeft een enorme aankoop van 660 BTC aangekondigd ter waarde van $ 25 miljoen. Deze zet werd aangekondigd door zijn CEO Michael Saylor op Twitter. Volgens Saylor heeft het bedrijf nu meer dan 125.000 BTC gekocht tegen een gemiddelde prijs van $30.2k.

Als de bearmarkt nu echter is aangebroken, kan de kostprijs van Saylor in de nabije toekomst op de proef worden gesteld. Er is ook een mogelijke worsteling met de Amerikaanse SEC die de plannen van het bedrijf kan beïnvloeden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram