Bitcoin koers inspiratieloos onder $ 38k terwijl Jack Dorsey meta belachelijk maakt over mislukte crypto

 

Bitcoin had weer een inspiratieloze dag, aangezien de koers rond $ 38k bleef verankerd. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie liet in de loop van de dag weinig verandering zien en dat houdt analisten aan het gissen. Altcoins hadden ook een stabiele laatste 24 uur zonder grote winnaars of verliezers. Daarover later meer.

Ander nieuws, Twitter ex-CEO Jack Dorsey heeft gezegd dat Meta (voorheen Facebook Inc.) zijn tijd verspilde met het Diem-project (voorheen Libra). Hij is van mening dat Zuckerberg zich had moeten concentreren op een open-source cryptoproject zoals Bitcoin zelf. Daarover later meer.

De Indiase cryptobelasting is opnieuw in de schijnwerpers gezet, aangezien het belastinghoofd van het land verklaarde dat de cryptobelastingwet niet betekent dat de activiteit legaal is geworden. Het hoofd van de Central Board of Direct Taxes (CBDT), J.B Mohapatra, was van mening dat deze stap werd genomen om de exacte diepte van de capaciteit van de digitale valutaruimte te bepalen, in plaats van deze te legaliseren. Crypto-handelaren zullen nu op hun hoede zijn voor deze stap, aangezien Mohapatra een sinistere anti-crypto-houding onderstreept die handelaren zou kunnen lokken om hun activa te rapporteren om ze vervolgens opnieuw illegaal te verklaren.

John Quinn, een top bobslee-speler die deelneemt aan de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking, is begonnen met het promoten van de cryptocurrency-sector. Hij twitterde dat hij een klasse 2021-er van Bitcoin was en nu de nieuwste groepen mensen verwelkomde die de sector betreden. Hij gaf ook leessuggesties aan zijn volgelingen.

El Salvador heeft zijn crypto-portemonnee genaamd Chivo opnieuw gelanceerd in een poging enkele van de onderliggende problemen op te lossen. Het land wil ook meer dan 1.500 Bitcoin-geldautomaten in het land inzetten. Het kleine Midden-Amerikaanse land is tot op de dag van vandaag het eerste land dat BTC als wettig betaalmiddel erkent en heeft verschillende stappen ondernomen om het te promoten. Sommige van zijn diensten, waaronder de Chivo-portemonnee, hebben echter van tijd tot tijd problemen gemeld.

De populaire cryptohandelaar en analist Willy Woo is van mening dat de "piekangst"-factor nog steeds te zien is in de cryptomarkten en dat is over het algemeen een goede indicator voor kopen. Hij houdt nog steeds vol dat we nog geen bearmarkt hebben betreden. Zijn mening komt nadat de hele cryptogemeenschap nog steeds verdeeld is over het onderwerp. Veel bulls zijn van mening dat de markt nog wat kracht over heeft om nieuwe grote winsten te maken, maar sceptici zijn van mening dat de Bitcoin koers inmiddels nieuwe hoogtepunten heeft bereikt en vanaf hier niet veel hoger zal gaan.

Bitcoin zweeft rond $ 38k

Bitcoin zweefde opnieuw een groot deel van vandaag rond de waarde van $ 38k. De cryptocurrency hoopte eerder vandaag naar $ 39k te gaan, maar de inspanningen bleven over het algemeen tevergeefs.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 38.5k. Het werd lange tijd zijwaarts verhandeld, maar om 14.50 uur in de middag begon de koers te dalen. De daling zelf was echter beperkt tot $ 37,5k en de prijs schommelt sindsdien rond die waardering.

Bitcoin zit nog steeds vast in het smalle handelsbereik tussen $ 37k- $ 39k en vertoont geen tekenen van verder herstel. Een analist is van mening dat de herstellende Relative Strength Index (RSI) betekent dat er een kans is op een kleine prijsuitbraak boven $ 40k, maar tot nu toe zijn daar geen aanwijzingen voor waargenomen in de koers zelf. Het zal dus een grote taak zijn voor de stieren om vanaf hier een prijsuitbraak te forceren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 711 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 41,63%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren over het algemeen licht lager. Ethereum (ETH, -2,5%), Binance Coin (BNB, -2,5%), Solana (SOL, -3%), Polygon (MATIC, -3,1%), Crypto.com (CRO, -4,4%) en Cosmos ( ATOM, -4,5%) boekten lichte terugvallen.

ATOM koers grafiek 

In ander nieuws….

Jack Dorsey zegt dat Meta zijn tijd heeft verspild met Diem Crypto Project

Ex-Twitter-CEO en pro-Bitcoin miljardair Jack Dorsey heeft gezegd dat Meta (voorheen Facebook Inc.) zijn tijd verspilde met zijn eigen digitale valuta-initiatief. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met Bitcoin-stier Michael Saylor, de CEO van Microstrategy.

Jack Dorsey reageerde op een vraag over Meta's digitale valuta-ambities.

Hij zei:

Dit hele gedoe met Libra en dan Diem, ik denk dat er heel veel lessen zijn, 'vertelde Dorsey aan Saylor. "Hopelijk hebben ze veel geleerd, maar ik denk dat het veel verspilde moeite en tijd is geweest."

Dorsey, die ook mede-oprichter van Twitter is, richt zijn inspanningen nu op Bitcoin en de acceptatie van de digitale valuta. Hij werkt hiervoor samen met zijn bedrijf Block.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram