Grote hoeveelheid gestolen BTC verplaatst en India gaan belasting heffen op crypto

Bitcoin hacker 

Bitfinex-hackers hebben weer een voorraad gestolen BTC verplaatst die sinds 2016 inactief was. Whale Alerts heeft dinsdag het incident gedetecteerd en erover getweet. Volgens beschikbare gegevens werden in totaal 64.641 BTC's overgedragen naar een onbekende portemonnee in een reeks van 26 transacties.

Het bedrag is meer dan 50 procent van de ongeveer 120.000 Bitcoins die in 2016 van de Bitfinex-exchange zijn gestolen. De 26 transacties bevatten verschillende hoeveelheden BTC.

Het hoogste bedrag in een enkele overboeking was bijvoorbeeld 10K Bitcoins, op het moment van schrijven gewaardeerd op meer dan 380 miljoen dollar, terwijl het kleinste bedrag in een enkele transactie 0,29 Bitcoin was.

De ontvangende portemonnee heeft nu meer dan 94.600 BTC's ter waarde van meer dan 3,5 miljard dollar. Sommigen in crypto-kringen vragen zich echter af wat de hackers met het geld willen doen, aangezien geen enkele gerenommeerde beurs bereid is om ze te accepteren.

Hoewel het pad om het geld op een beurs te liquideren onmogelijk lijkt, denken speculanten dat de hackers ze kunnen gebruiken om investeerders bang te maken en ze aan te zetten om te verkopen.

Toen de hackers in 2021 nog een stel gestolen BTC verplaatsten, merkte een Twitter-gebruiker op dat de kwaadwillende actoren shortposities zouden kunnen hebben en dat ze de munten aan het overdragen waren om paniek op de BTC-markt te veroorzaken.

Als ze het kunnen verplaatsen, waarom kunnen ze dan niet verkopen?

Volgens @alistairmilne, "kunnen ze het verplaatsen om te proberen de markt te manipuleren, terwijl ze de markt elders shorten."

Als ze kunnen verhuizen, waarom kunnen ze dan niet verkopen? vroeg iemand. Volgens een Twitter-gebruiker, @Shahidakhter, kunnen de hackers niet verkopen omdat de munten "niet in een exchange zijn. Ze dwalen gewoon rond."

Hij voegde eraan toe dat bijna alle crypto-exchanges KYC-procedures (know-your-customer) uitvoeren, waardoor het voor hackers moeilijk wordt om het geld op te nemen.

@AndyTwstr gaf een andere verklaring waarom het bijna onmogelijk is om de gestolen Bitfinex BTC te verkopen. Hij zei: "stel je voor dat je een overval hebt gepleegd in het Lourve en de Monalisa hebt gestolen, wat in theorie $ 850 miljoen kost. Theoretisch zou je kunnen verkopen, maar het is niet zo eenvoudig als je waarschijnlijk denkt. Iedereen kent de Monalisa en weet dat het gestolen is. Hetzelfde geldt voor die Bitcoins.”

Terwijl anderen suggereerden om gedecentraliseerde beurzen te gebruiken, rekeningen te openen "op een waardeloze beurs", of zelfs muntmengdiensten te gebruiken, is het vermeldenswaardig dat de munten worden gemarkeerd of gevolgd en dat crypto-handelsplatforms samenwerken om hun liquidatie te voorkomen.

Terwijl de Bitfinex-hackers nog een voorraad gestolen BTC verplaatsen, heeft India aangegeven dat het van plan is 30 procent belasting te heffen op cryptowinsten.

India gaat belasting heffen op Wallet-Exchange-overboekingen

Nirmala Sitharaman, de Indiase minister van Financiën, onthulde de plannen bij de presentatie van de regeringsbegroting aan het parlement. Volgens de minister van Financiën is de belasting van toepassing wanneer men een virtueel digitaal activum overdraagt.

Sitharaman merkte op dat het land getuige is geweest van "een fenomenale toename van" transacties waarbij virtuele activa betrokken waren, waardoor het noodzakelijk was om met "een specifiek belastingregime" te komen.

Het plan om crypto in India te belasten komt voordat het land daarvoor de nodige regels oplegt. De minister van Financiën merkte echter op dat het niet kan "wachten tot de regelgeving van kracht wordt", aangezien mensen "[al] winst maken".

Sitharaman gebruikte de term 'virtuele digitale activa' in plaats van cryptocurrency. De term kan worden gebruikt om te verwijzen naar zowel Non-Fungible Tokens (NFT) als crypto's.

Crypto nog niet legaal in India

Het is het vermelden waard dat de intenties van de minister van Financiën om virtuele activa te belasten niet betekenen dat crypto officieel legaal is in India. Sommigen zien het echter als een belangrijke stap in de richting van het legaliseren van cryptocurrency in het land.

Nischal Shetty, de CEO van WazirX, een cryptocurrency-handelsplatform dat eigendom is van Binance, zag de stap bijvoorbeeld als een "pad om het crypto-ecosysteem van India te legitimeren". De mede-oprichter van CoinDCX merkte op dat de stap "inspirerend" was.

Hoewel de belasting aantoont dat de Indiase overheid zich warmt voor cryptocurrencies en NFT's, vinden sommigen een belasting van 30 procent te hoog, vooral voor particuliere beleggers.

Anderen merkten op dat de belasting ook van toepassing is "als je overstapt van exchange naar wallet of wallet naar exchange." Sommigen zeiden dat het slechts een voorstel in een begrotingssessie was, en ze hebben tot april voordat de aanbevelingen een wetsvoorstel worden.

Maar als de belasting wettelijk wordt ingesteld, "is 30% erg veel, [en er wordt geen rekening gehouden met verliezen." Ze voegden eraan toe dat het misschien een manier is om cryptohandel in India te ontmoedigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram