Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Enkele van de meest populaire altcoins herstellen sterk

cryptocurrency news 

De afgelopen weken waren behoorlijk wild voor het crypto-ecosysteem als geheel, en in het bijzonder voor de altcoin-markt. Enkele van de meest populaire alternatieve cryptocurrencies leden zware verliezen en de investeerders waren bang dat de blockchain-ruimte een bearmarkt zou betreden. De opwaartse beweging van Bitcoin heeft altcoin-bulls echter nieuwe hoop gegeven en de afgelopen week was vooral goed voor altcoin-investeerders. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest interessante recente nieuws uit de wereld van altcoins!

Ethereum herstelt terwijl grote Altcoins de Bull Rally leiden

Vergeleken met kleinere projecten zijn grote altcoins, ondersteund door grote teams, veel beter omgegaan met de nasleep van de recente cryptocrash. Terwijl de meeste van de minder populaire altcoins nauwelijks zijn begonnen te herstellen, winnen de grote namen al aan kracht en maken ze aanzienlijke winsten.

Ethereum (ETH) is erin geslaagd om de afgelopen 7 dagen met meer dan 18% in prijs te stijgen. De piek in de Ethereum koers is vooral belangrijk voor het altcoin-ecosysteem in het algemeen, aangezien Ethereum als de grootste alternatieve cryptocurrency ter wereld de marktprestaties van andere altcoins enorm beïnvloedt.

 

Hoewel de recente prijsbeweging van Ethereum zeker reden tot optimisme geeft, heeft de ETH koers op de lange termijn nog een lange weg te gaan. Hoewel de ETH koers omhoog gaat, is deze nog steeds bijna 43% lager dan het hoogste punt ooit van $ 4.891, behaald in november vorig jaar.

Andere belangrijke altcoins die deze week aanzienlijke winsten boekten, zijn Solana (SOL) dat met bijna 15% is gestegen, Tron (TRX) dat bijna 11% is gestegen, en Chainlink (LINK) dat met meer dan 10% in prijs is gestegen. Onder de beste presteerders van deze week waren ook de leiders van de metaverse en NFT-gamingmarkt - Decentraland (MANA) en The Sandbox (SAND) zijn respectievelijk met 19% en 11% gestegen.

Ethereum koers grafiek 

Litecoin brengt een enorme upgrade uit - zal het genoeg zijn om LTC terug naar de top te brengen?

Litecoin (LTC) was vroeger een van de meest populaire en waardevolle cryptocurrencies op de markt en is een van de oudste en meest gerespecteerde altcoins in het blockchain-ecosysteem. Na verloop van tijd werd Litecoin echter overtroffen door nieuwere, meer innovatieve digitale activa.

Nu zou de situatie kunnen veranderen. Litecoin heeft zojuist een enorme update uitgebracht voor het LTC-netwerk genaamd Mimblewimble Extension Block (MWEB). De langverwachte upgrade die twee jaar in beslag nam om zich te ontwikkelen, zal naar verwachting de interesse van beleggers in Litecoin weer aanwakkeren en de LTC koers een broodnodige boost geven.

Het belangrijkste doel van het Mimblewimble Extension Block is het verbeteren van de schaalbaarheid en fungibiliteit van het Litecoin-netwerk. Dankzij de MWEB-upgrade kan de LTC-blockchain meer transacties accommoderen en efficiënter werken.

Samen met het Mimblewimble Extension Block heeft Litecoin ook Taproot geïntegreerd - de veelbesproken upgrade die in november 2021 aan Bitcoin werd toegevoegd. Dankzij het gebruik van Taproot kunnen Litecoin-gebruikers ook genieten van meer privacy bij hun transacties.

Hoewel de markt positief heeft gereageerd op de upgrade, is het tot nu toe te vroeg om te spreken over een geweldig bullish momentum van de LTC-prijs. Tot nu toe is Litecoin slechts met een bescheiden 6,27% geapprecieerd. Als momenteel de 21e grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, heeft LTC nog een lange weg te gaan als het weer in de top 10 wil komen.

Litecoin koers grafiek 

Enorme Solana-hack steelt $322 miljoen van Wormhole Bridge

Hacks van meerdere miljoenen dollars zijn niets nieuws in het DeFi-ecosysteem, maar degene die woensdag plaatsvond, was echt ongekend in omvang. De hackers die zich op Wormhole Bridge richtten, slaagden erin 120.000 wETH (verpakte ETH) te stelen ter waarde van meer dan $ 322 miljoen.

Wormhole Bridge is een protocol dat de Solana (SOL) en Ethereum (ETH) blockchains overbrugt en crypto-investeerders in staat stelt op ETH gebaseerde activa te gebruiken in het Solana-ecosysteem en vice versa. Volgens de rapporten vond de hack plaats aan de Solana-kant van de brug en konden de daders 120.000 WETH-tokens slaan en opnemen.

Na een paar uur heeft het Wormhole Bridge-team aangekondigd dat de kwetsbaarheid waarmee de hackers geld ter waarde van $ 322 miljoen konden stelen, is geïdentificeerd en verholpen. Bovendien heeft de durfkapitaalfirma Jump Crypto die eigenaar is van de ontwikkelaar van Wormhole Bridge besloten het protocol onmiddellijk te redden door de gestolen hoeveelheid ETH aan het netwerk terug te betalen.

De gevolgen van de hack kunnen echter verstrekkender zijn. Ten eerste is de identiteit van de hackers nog steeds onbekend en het is niet duidelijk of er actie zal worden ondernomen om het gestolen geld terug te krijgen. Verder werkt de Wormhole Bridge ook met andere blockchains, zoals Binance Smart Chain en Terra, en sommige beveiligingsexperts zijn bezorgd dat deze bridges ook kwetsbaar kunnen zijn voor hacks.

Solana koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram