Bitcoin stijgt boven $ 40k en Meta schrapt nu officieel zijn Diem Digital Currency-project

 

De Bitcoin koers steeg sterk tot $ 40k en hoger net voor het publiceren van dit artikel. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had over het algemeen een trage week, maar net voor het weekend heeft het besloten om aanzienlijk boven een belangrijke weerstand uit te stijgen. Het kan nu een interessant weekend opleveren. Altcoins stegen in de loop van de dag ook, maar meestal minder dan Bitcoin zelf. Daarover later meer.

Ander nieuws: Meta (voorheen Facebook Inc.) heeft officieel zijn Diem-initiatief voor digitale valuta geschrapt. Deze beslissing werd verwacht nadat alle drie de mede-oprichters van Diem ontslag hadden genomen uit hun respectieve functies. Daarover later meer.

Nike heeft een NFT-platform voor de rechter gedaagd wegens ongeoorloofde verkoop. Het bedrijf heeft formeel juridische stappen ondernomen tegen StockX, een populaire NFT-reseller. Volgens een rapport van Reuters is er een zaak tegen de wederverkoper geregistreerd bij de federale rechtbank van New York. De schoenenfabrikant beweerde dat StockX NFT-sneakers verkocht. Dit zou het begin kunnen zijn van "gelicentieerde NFT-oorlogen", terwijl bedrijven zich inspannen om hun beeldrechten te beschermen.

Een meerderheid van de Amerikaanse consumenten is van mening dat Meta (voorheen Facebook Inc.) volgens een recent onderzoek geen toegang zou moeten hebben tot hun metagegevens. Een overweldigende 87% van hen wil een gedecentraliseerde metaverse met zo min mogelijk gegevensverzameling van de grote technologiereuzen. Meta positioneert zichzelf als het middelpunt van de immersieve technologie, maar er is een grote kloof beschikbaar voor een echt gedecentraliseerd metavers platform. Het bezoedelde recente verleden van Facebook heeft ertoe geleid dat gebruikers sceptisch zijn over het vermogen om de grenzen en persoonlijke ruimte van gebruikers te respecteren.

De American Football (NFL) heeft een nieuwe stap aangekondigd om NFT-tickets uit te geven. De sportorganisatie heeft haar NFT-spel echt opgevoerd en heeft al meer dan 250.000 van dergelijke tokens onder fans verdeeld.

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) heeft de gebruikers van de crypto-exchange gewaarschuwd voor mogelijke phishing-zwendel gericht op de gebruikers. Volgens CZ kunnen hackers proberen nietsvermoedende gebruikers te targeten via nepwebsites en hun 2-factorauthenticatieproces op Binance proberen te ondermijnen.

Crypto-portemonneebedrijf Tezos heeft een officiële samenwerking aangekondigd met voetbalclub Manchester United. Kleinere crypto-projecten, waaronder meme-munten, doen ook hun best om sportsponsordeals te krijgen. Baby Dogecoin is voor een keer een partnerschap aangegaan met de Hoffenheim-club uit Duitsland.

De Bitcoin koers stijgt snel boven $ 40.000

Bitcoin had over het algemeen een stabiele laatste 24 uur, afgezien van een plotselinge prijssprong boven $ 40k net voor het moment van publiceren. Als gevolg hiervan schoot de digitale valuta voorbij het belangrijkste weerstandsniveau en kijkt nu naar het noorden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $37k. Het steeg licht tot $ 37,9k gedurende een groot deel van de dag. Om 15:50 uur begon de koers echter plotseling te stijgen en ging in een snelle beweging boven $ 40k. Het steeg tot $ 40,9k op het moment van schrijven. Deze plotselinge beweging resulteerde in de liquidatie van meer dan $ 50 miljoen aan shorts.

Bitcoin heeft een groot obstakel overwonnen om de bull-run op de lange termijn nieuw leven in te blazen. Het niveau van $ 40k is al meer dan een maand niet overschreden en veroorzaakte grote schade bij de beren. Nu met de koers boven $40k, kunnen de bulls vooruit kijken, maar ze kunnen de BTC koers niet laten terugvallen onder $40k. Dat zou de eerder gemaakte winsten tenietdoen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was $ 770 miljard en haar aandeel in de totale cryptomarkt was 42,21%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Altcoins boekten de afgelopen 24 uur gemengde winsten. Ethereum (ETH, 13%), Binance Coin (BNB, 8,5%), Solana (SOL, 13,5%), Ripple (XRP, 6,2%), Terra (LUNA, 6%), Polkadot (DOT, 9,5%), Avalanche (AVAX, 15%), Polygon (MATIC, 10%), Shiba Inu (SHIBA, 8,5%) Crypto.com Coin (CRO, 9,2%) en Litecoin (LTC, 10%) boekten opmerkelijke winsten.

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws

Meta laat Diem Digital Currency-initiatief vallen

Meta heeft officieel zijn Diem digitale valuta-initiatief laten vallen. Aanvankelijk aangekondigd als het Libra-project in juni 2019, liep de digitale valuta tegen verschillende hindernissen aan en kon de belangrijkste regelgevende uitdagingen niet overwinnen.

Aanvankelijk gelanceerd als een enorm digitaal valutaproject, werd het voorgesteld als een grenzeloze digitale munt ondersteund door een mand met reservevaluta's zoals USD, effecten en zelfs edelmetaal.

Maar na een aanzienlijke terugslag door overheden van verschillende landen, werd Libra verschillende keren omgedoopt en teruggeschroefd als een gewone USD-stablecoin. Zelfs toen werd het niet goedgekeurd door regelgevers en werd het zwaar berispt door wetgevers in de VS en Europa. Dus deze week werd het project eindelijk stopgezet door Mark Zuckerberg. Het was een passend einde van een gecentraliseerd bankinitiatief dat zich voordeed als een digitaal valuta-initiatief.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram