Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)-handelaren verliezen meer dan $ 115 miljoen aan liquidaties terwijl BTC stijgt tot $ 41K

Bitcoin (BTC)-handelaren verliezen meer dan $ 115 miljoen aan liquidaties en Republikeinse senator koopt Bitcoin

De Bitcoin (BTC) koers steeg op 4 februari tot meer dan 41.000 USD na de afgelopen twee weken onder de 40K USD te zijn gebleven. De toonaangevende cryptocurrency is de afgelopen 24 uur met 11 procent gestegen en verandert op het moment van schrijven van eigenaar voor 41.458 US dollar.

BTC kende een moeilijke start in 2022, waarbij het een dieptepunt van 90 dagen van 33.184 USD bereikte, ongeveer de helft van zijn hoogste punt ooit van 68.789 USD op 10 november 2021.

 

De nieuwe koers van meer dan 41K US dollar verraste zowel long als short Bitcoin traders, wat leidde tot meer dan 117 miljoen USD aan liquidaties in de afgelopen 24 uur. Volgens Coinglass hebben de handelaren de afgelopen 12 uur meer dan 58 miljoen USD of ongeveer 1.400 BTC's verloren.

Afgezien van BTC, zijn andere short-handelaren die speculeren op de koersen van Ethereum (ETH), Solana (SOL), Terra (Luna), Ripple (XRP) en The Sandbox (SAND) de op een na grootste verliezers die een cumulatief verlies van 134,31 miljoen USD hebben.

Andere munten waarbij miljoenen werden geliquideerd, zijn Near Protocol (NEAR), Cardano (ADA), Avalanche (AVAX), Decentraland (MANA), Cosmos (ATOM) en Polkadot (DOT).

In de afgelopen 24 uur zijn 72.973 handelaren geliquideerd in het crypto-ecosysteem en ze hebben de afgelopen 24 uur meer dan 309 miljoen USD verloren.

De grootste liquidatie vond plaats op OKEx

Van de 309 miljoen dollar waren shorttraders (degenen die gokten op dalende prijzen) de grootste verliezers met meer dan 262 miljoen USD of 84,64 procent van het totale bedrag verloren. De rest, ruim 47 miljoen dollar, kwam van longposities.

 

De meeste liquidaties vonden plaats op OKEx (33,79 procent), Binance (30,29 procent), FTX (17,37 procent) en Bybit (10,46 procent). Meer dan 75 procent van de liquidaties op deze beurzen waren shorts. De grootste liquidatie vond plaats op OKEx en werd gewaardeerd op 3,18 miljoen USD.

Liquidaties vinden plaats wanneer een cryptocurrency-handelsplatform een ​​handelaar gedwongen uit een hefboompositie zet als de handelaar alle of een aanzienlijk percentage van zijn initiële marge verliest.

Liquidaties zijn een veelvoorkomend fenomeen in de handel in futures, waarbij handelaren speculeren op de prijs van een activum zonder het daadwerkelijke zelf te bezitten.

Terwijl Bitcoin-shorttraders treuren over hun verloren geld, heeft Ted Cruz, een Republikeinse senator in de Verenigde Staten, Bitcoin gekocht. Cruz maakte de aankoop bekend in zijn financiële onthulling van 4 februari.

De junior Republikeinse senator stak volgens de indiening tussen 15.000 USD en 50.000 USD in Bitcoin. Tijdens de aankoop wisselde BTC van eigenaar voor ongeveer 36.000 USD. Sindsdien heeft hij bijna 6.000 dollar aan winst gemaakt.

Congres is "langzaam om nieuwe technologie te adopteren"

Aanvullende details geven aan dat de Amerikaanse Republikeinse senator uit Texas de Bitcoin kocht met behulp van River, een crypto-brokerplatform. Cruz treedt in de voetsporen van de senator van Wyoming, Cynthia Lummis. Texas heeft een toename van het aantal Bitcoin-miners gezien.

Vorig jaar pleitte de senator van Texas voor het toevoegen van de toonaangevende cryptovaluta als betaalmethode in de restaurants, automaten en cadeauwinkels van het US Capitol Complex. Destijds zei Cruz dat "het congres doorgaans traag is met het adopteren van nieuwe technologie."

In oktober suggereerde hij dat Bitcoin-mijnbouw en oliewinning naast elkaar kunnen bestaan. Volgens hem kunnen BTC-miners het aardgas gebruiken dat wordt gevonden bij het boren van oliebronnen om hun boorplatforms van stroom te voorzien "in plaats van het te verspillen".

Onlangs zeiden crypto-miners in Texas dat ze hun installaties tijdens het koude seizoen zouden uitschakelen om de belasting van het elektriciteitsnet van het land te verminderen.

Afgezien van Cruz en Lummis, omvatten andere congresleden die Bitcoin of andere virtuele valuta bezitten Jake Auchincloss (Massachusetts), Barry Moore (Alabama), Jeff Van Drew (New Jersey) en Marie Newman (Illinois).

Inwoner van Maryland (VS) drogeert zijn vader en steelt $400K in Bitcoin

In Ander nieuws, Liam Ghershony, een inwoner van Maryland van in de twintig, heeft zijn vader gedrogeerd om toegang te krijgen tot de Bitcoin-voorraad van zijn vader met een waarde van bijna een half miljoen USD ($ 400K).

Rapporten gaven aan dat Ghershony zijn vader opzettelijk thee serveerde met een kalmerend middel. Nadat hij hem knock-out had geslagen, zette hij de BTC over naar een portemonnee die hij bezat voordat hij 60 procent van het bedrag omzette in de op een na grootste cryptovaluta, Ethereum (ETH).

Voordat hij verdween, liet Ghershony een briefje achter waarin hij beloofde zijn vader 'het beste pensioen' te geven. Zijn vader herstelde echter volledig na vier dagen. Volgens zijn vader gebruikte Ghershony drugs en had hij voorgesteld zijn crypto te verkopen omdat hij "te emotioneel [en] te gehecht" zou zijn aan de virtuele activa.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram