Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 41,5k, terwijl de SEC de Grayscale-ETF-beslissing opnieuw uitstelt

 

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag opnieuw tot $ 42k voordat hij wat terugliep naar $ 41.5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie probeert zich te herstellen nadat hij vorige maand een dieptepunt van meerdere maanden van rond de $ 32,9k had neergezet, maar krijgt te maken met sterke weerstanden. Altcoins aan de andere kant hadden een goede dag, aangezien de meeste van de beste digitale activa enige winst boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over de Grayscale Bitcoin ETF-aanvraag uitgesteld. De hoogste regelgever heeft delaatste tijd de ene na de andere ETF-aanvragen afgewezen, maar verliest daarbij aan geloofwaardigheid.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft de nieuwste America Competes Act aangenomen. De anti-cryptobepaling die de Amerikaanse schatkist in staat zou hebben gesteld om crypto-exchanges te sluiten waarbij illegale transacties zijn gemeld, is echter niet opgenomen, althans voorlopig. De Amerikaanse cryptogemeenschap heeft in deze uitstel gekregen en kan verder strijden, aangezien er niet genoeg consensus was over deze specifieke bepaling.

Twitter-medeoprichter en ex-CEO Jack Dorsey heeft opnieuw veel lof over Bitcoin. Hij was van mening dat het digitale bezit langetermijndenken en transparantie bij gebruikers stimuleert. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met congreskandidaat Aarika Rhodes. De belangrijkste focus van het interview was hoe een door Bitcoin aangedreven Universal Basic Income (UBI) -model in de nabije toekomst zou kunnen werken.

Het leger van Myanmar wil een initiatief voor digitale valuta in het land aankondigen. Het repressieve regime heeft het publiek hard aangepakt na de staatsgreep van vorig jaar, waarbij de civiele takken van de regering werden verdreven. Na zwaar te zijn gesanctioneerd en afgesneden van de rest van de wereld, willen de leiders van de staatsgreep een nieuw project starten om het publiek af te leiden van de mensenrechtenschendingen. Het is ook nog onduidelijk wat voor soort digitale valuta-initiatief ze willen nastreven. Op dit moment lijkt het alsof het alleen maar lippendienst is.

De opkomst van de Non Fungible Token (NFT) sector trekt miljoenen gebruikers van over de hele wereld. Maar tegelijkertijd moeten de nieuwe gebruikers verschillende dingen in gedachten houden. Ze omvatten de belastingwetten, de betwiste status als digitale verzamelobjecten en hun juridische status in veel landen over de hele wereld. Maar tot nu toe is er, net als in de cryptocurrency-scene, veel onduidelijkheid over de regelgeving en dit zou de sector voorlopig ten goede kunnen komen vanwege de resulterende ambiguïteit.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 41.5k

Bitcoin steeg eerder vandaag sterk boven $ 41k. De cryptocurrency bevindt zich nu in een opwaarts traject en is op zoek naar herstel na de grote verliezen van de afgelopen maanden.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op ongeveer $ 40,5k. Het handelde enige tijd zijwaarts rond die waarde voordat het om 11.40 uur 's ochtends begon te stijgen. De stijging stopte rond $ 42k en op het moment van schrijven, was deze iets teruggevallen tot $ 41,5k.

Bitcoin is sinds het begin van deze maand gestaag gestegen. Meestal zien we het begin van een maand die de algemene prijsontwikkeling voor die duur bepaalt. We kunnen dus in de nabije toekomst een bullish scenario verwachten. Maar de cryptocurrency wordt in de nabije toekomst nog steeds geconfronteerd met grote weerstanden bij $ 45k en vervolgens bij $ 50k. Het zal dus een uitdaging zijn om er met genoeg energie uit te komen om de lange termijn bull run boven de $50k nieuw leven in te blazen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 788 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 42,25%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten de afgelopen 24 uur ook grote winsten. Ethereum (ETH, 3%), Binance Coin (BNB, 6%), Solana (SOL, 4,65%), Ripple (XRP, 4,5%), Terra (LUNA, 7,5%), Polkadot (DOT, 7,7%), Shiba Inu (SHIBA, 4,8%), Crypto.com-munt (CRO, 6%), Litecoin (LTC, 4,5%).

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws…..

SEC vertraagt ​​ETF-aanvraag, alweer

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opnieuw een ETF-aanvraag van Grayscale uitgesteld. Dit is een van de zes van dergelijke toepassingen die geen vergunning hebben gekregen om in het land te werken.

De goedkeuring van een ETF wordt beschouwd als een grote stap voor de digitale valutasector in de VS. De administratieve rompslomp van de SEC maakt deze overgang naar een volledige Bitcoin ETF-omgeving echter erg moeilijk voor consumenten. Wat interessant is, is dat dezelfde toezichthouder de afgelopen maanden verschillende Bitcoin Futures ETF's heeft goedgekeurd. De vertraagde goedkeuring van een spot Bitcoin ETF schaadt de sector zeker en veroorzaakt veel verwarring die de Amerikaanse regering moet aanpakken

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram