Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin is met 36% gestegen vanaf het laagste punt in januari en overheden gaan zich op NFT's richten

 

Bitcoin steeg vandaag met ongeveer 7% tot boven $44k en is nu aangekomen bij de volgende verdedigingslinie van de bears. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had een bullish begin van de week en de maand zelf en lijkt een offensief te willen beginnen. Altcoins boekten ook winst, waarbij verschillende top-cryptocurrencies winsten met dubbele cijfers lieten zien. Daarover later meer.

Ander nieuws: een nieuwe advertentie van Binance heeft, ondanks het algehele evenwichtige advies, gemengde beoordelingen van de gebruikers ontvangen. De crypto-exchange plaatste een videoboodschap van Jimmy Butler van het Miami Heat-basketbalteam en probeert mensen te overtuigen om te stoppen met luisteren naar advies van beroemdheden voor investeringen in crypto en hun eigen onderzoek te doen. Daarover later meer.

Google Cloud-service werkt eraan om de virtuele miningmalware te verwijderen die ongebreideld in zijn systeem loopt. Virtuele machines zijn het nieuwste doelwit van miningmalware en veroorzaken problemen voor de klanten en hun diensten worden hierdoor verstoord. Het technologiebedrijf heeft onlangs een nieuw Virtual Machine Threat Detection System (VMTD) aangekondigd waarvan het beweert dat het dergelijke malware gemakkelijk kan detecteren en de toegang kan beperken. Het valt nog te bezien of het zo efficiënt werkt als het bedrijf beweert.

Een nieuwe golf van juridische problemen zal zich voordoen voor de Non Fungible Token (NFT)-scene, aangezien de sector exponentieel groeit. De terugslag werd verwacht na een fenomenale groei van de digitale verzamelobjectenindustrie in het afgelopen jaar of zo. Onlangs heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën NFT's benadrukt als een groeiend probleem als het gaat om het witwassen van kunstgeld. Binnenkort zullen naar verwachting ook andere zaken, zoals belastingen, aan de orde komen.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 44k

Bitcoin steeg eerder vandaag sterk boven $44k, terwijl de koers zijn herstel voortzette van een dieptepunt van enkele maanden onder $33k. De cryptocurrency stond op een gegeven moment vandaag op maar liefst 36% winst vanaf het dieptepunt vorige maand.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 41.5k. De cryptocurrency had een trage zondag, maar maandag begon met een knaller voor de digitale valuta. Eerst ging het boven de $42k en uiteindelijk kwam het boven de $44k net voor de tijd van publiceren. Het digitale activum ligt nu 36% boven het dieptepunt in 7 maanden dat slechts een paar weken geleden werd neergezet.

Bitcoin is nu dicht bij zijn volgende psychologische weerstand van ongeveer $ 45k. Dit is het niveau dat de bulls de afgelopen maanden zwaar verdedigden, maar uiteindelijk verloren tijdens de grote dip van vorige maand. De stieren zien er vol vertrouwen uit om boven deze belangrijke weerstand uit te stijgen en richting $ 50k te gaan. Ze moeten echter ten koste van alles het niveau van $ 40k verdedigen, anders lopen ze het risico het momentum te verliezen aan de beren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ​​ongeveer $ 839 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt is nu 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten de afgelopen 24 uur ook mooie winsten. Misschien wel de grootste stijger van de afgelopen dagen was Gala (GALA), dat op een gegeven moment maar liefst 105% steeg naar meermaandelijkse hoogtepunten. Andere grote winnaars waren Ripple (XRP, 18%), Terra (LUNA, 9%), Shiba Inu (SHIBA, 15%), Polygon (MATIC, 19%) en Crypto.com Coin (CRO, 10%)

Polygon koers grafiek 

In ander nieuws….

Binance's nieuwste Common Sense-advertentie

De nieuwste advertentie van Binance heeft enige controverse veroorzaakt in de crypto-kringen omdat het probeert gezond verstand en verantwoordelijkheid in de wereld van digitale valuta te promoten. De laatste advertentie bevatte basketballer Jimmy Butler uit de VS. De crux van deze nieuwe Binance-campagne is om jezelf te vertrouwen en je eigen onderzoek te doen voordat je in crypto investeert.

Maar gezien het verleden van Binance, was het duidelijk dat sommige gebruikers parallellen zouden trekken met het eigen onverantwoordelijke trackrecord van het platform. Het is regelmatig beschuldigd van het manipuleren van gedrag en het opdringen van zijn derivatenplatform en margehandels-opties aan gebruikers, beide zeer riskante handelsbenaderingen.