Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stoot hoofd tegen $ 45k weerstand en Bitcoin Mining ETF zal worden genoteerd op Nasdaq

 

De Bitcoin koers onderging eerder vandaag een lichte prijscorrectie, aangezien BTC een onmiddellijke beweging boven $45k verwierp en terugging tot $43k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich momenteel in een herstelmodus, maar moet mogelijk even wachten voordat het verder omhoog kan. Altcoins aan de andere kant, hadden over het algemeen ook een bearish dag doordat ze Bitcoin volgeden op weg naar beneden. Daarover later meer.

Ander nieuws: een nieuwe Bitcoin-mining-ETF van Valkyrie zal vandaag na goedkeuring door de SEC op de Nasdaq-beurs worden genoteerd. Dit is een van de weinige Bitcoin-gerelateerde ETF's die de afgelopen tijd door de regelgevers zijn goedgekeurd. Daarover later meer.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bij een recente inval meer dan 3,6 miljard dollar aan digitale valuta in beslag genomen. Ook zijn er twee mensen aangehouden in verband met de inval. Er wordt gemeld dat de gerapporteerde digitale activa verband houden met de beruchte Bitfinex-hack uit 2016 die ertoe leidde dat gebruikers meer dan 117.000 BTC verloren (nu $ 5,1 miljard). Met deze stap krijgen de getroffen gebruikers op de beurs mogelijk nog een kans om hun Bitcoin terug te krijgen. Dit bewijst ook het vermogen van de digitale valutasector om gestolen activa terug te vorderen vanwege het onveranderlijke grootboek.

Een Amerikaanse senator heeft actie op staatsniveau voorgesteld met betrekking tot stablecoins. Patrick McHenry, de vertegenwoordiger uit North Carolina en lid van de House Financial Services Committee, gaf deze opmerkingen tijdens een recente hoorzitting over de toekomst van Financiën en digitale activa. Hij verzette zich tegen federale wetten en stelde regulering op staatsniveau voor.

Populair NFT-handelsplatform OpenSea heeft opnieuw de CryptoPunks v1-collectie verwijderd die is ontstaan ​​​​door een bug. Deze ontwikkeling toont de overdreven gecentraliseerde werking van het NFT-platform.

Het Amerikaanse bestuursorgaan voor kunstschaatsen is begonnen met het accepteren van Bitcoin-donaties. Hiervoor is de sportorganisatie een samenwerking aangegaan met Engiven.

Een lokale Russische publicatie schat dat de overheid elk jaar tot $13 miljard aan cryptobelasting kan innen. Naast Russische gebruikers herbergt het land ook een aantal buitenlandse beurzen met tot 10 miljoen gebruikers.

Het Zuidoost-Aziatische financiële centrum, Singapore, is getuige geweest van een enorme 13x stijging van crypto-investeringen in 2021. Het cijfer werd gerapporteerd door KPMG's Pulse of Fintech. Alleen al in het afgelopen jaar werd meer dan $ 1,48 miljard geïnvesteerd.

Kazachstan overweegt stroomprijsverhogingen en belastingen voor de cryptosector. Het land is de thuisbasis van ongeveer 15% van 's werelds volledige hash-capaciteit voor mining vanwege goedkope elektriciteitstarieven en belastingvrijstellingen. Maar dat geldt misschien niet lang meer.

Bitcoin koers keert terug naar $ 43k

De Bitcoin koers trok iets terug tot ongeveer $ 43k op het moment van schrijven. De onmiddellijke beweging van de cryptocurrency boven $ 45k werd als gevolg hiervan geannuleerd.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 44,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts tot ongeveer 05:50 uur 's ochtends. Op dat moment schoot de prijs plotseling boven de $45k uit en bereikte tijdens dat proces een hoogtepunt van $45.5k. De beweging schoot echter tekort en de beren slaagden erin de koers vast te pinnen en terug te trekken tot onder $ 43k.

De prijscorrectie van vandaag heeft een onmiddellijke beweging boven $ 45k verworpen. Nu zullen de stieren zich moeten hergroeperen en het opnieuw moeten proberen. Het goede nieuws voor de stieren is dat alle grote steunniveau’s nog steeds sterk staan. Dus de beweging boven $ 45k kan nog steeds plaatsvinden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 815 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies hebben ook hun eigen prijsdalingen gepost, veel groter dan die van Bitcoin. Ethereum (ETH, -4,5%), Binance Coin (BNB, -7%), Cardano (ADA, -4,5%), Solana (SOL, -8,5%), Polkadot (DOT, -6%), Dogecoin (DOGE, -8%), Shiba Inu (SHIBA, -10%), Polygon (MATIC, -8%), Crypto.com Coin (CRO, -5%), Litecoin (LTC, -5%) en Cosmos (ATOM, - 7,5%) boekten allemaal forse verliezen.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin Mining ETF wordt genoteerd op de Nasdaq

Een andere Bitcoin-gerelateerde ETF zal worden genoteerd op een grote conventionele beurs. Valkyrie's Bitcoin mining ETF zal vandaag op de Nasdaq beginnen te handelen.

Een spot Bitcoin ETF is echter het meest begeerde op de beurs verhandelde fonds en dat wordt nog steeds afgewezen door de SEC, de hoogste toezichthouder in de VS. Zolang dat nog zo is, zal waarschijnlijk geen groot effect worden waargenomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram