Bitcoin veert terug boven $ 44k en aankomende iPhone-functie stelt verkopers in staat ​​cryptobetalingen te accepteren

 

De Bitcoin koers herstelde vandaag snel van de verliezen van gisteren en ging terug boven $ 44k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie probeert een beweging boven de $45k te maken, maar consolideert momenteel rond dat niveau. Altcoins wisten vandaag ook wat winst te boeken. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat er een nieuwe iPhone-functie is ingesteld om verkopers een optie te geven om cryptocurrency-betalingen te accepteren. De nieuwe Tap to Pay-functie zal cryptocurrencies in de nabije toekomst waarschijnlijk meer mainstream maken. Daarover later meer.

Coinbase heeft zijn lobby-inspanningen in de VS opgevoerd met een Public Action Committee (PAC). De nieuwe PAC wordt de Coinbase-innovatie-PAC genoemd en zal waarschijnlijk de lobby-inspanningen op Capitol Hill intensiveren. Hoewel lobbyen openlijk is toegestaan ​​in het Amerikaanse systeem, moeten ze wel worden geregistreerd en dat is wat Coinbase hier heeft gedaan.

Religieuze diensten kijken naar de opkomst van Metaverse en Non Fungible Tokens (NFT's) als een manier om te moderniseren en diensten op afstand aan te bieden. Volgens een rapport van de NZ Herald begint deze nieuwe trend te worden waargenomen in kerken over de hele wereld.

Na het nieuws over mogelijk herstel van een Bitfinex-hack, gonst de crypto-gemeenschap van reacties hierover. Velen geloven dat dit aantoont dat de cryptosector de mogelijkheid heeft om gestolen activa te terug te vorderen vanwege zijn onveranderlijke grootboek. Volg het geld door de blockchain te volgen. Dat is nog steeds hoe het werkt.

De grote investeringsbank JP Morgan Chase is in een recente beleggersnota licht bearish geworden over de prijs van Bitcoin. Volgens de bank is een eerlijke prijs voor het digitale activum $ 38k. Bitcoin noteert nu rond $45k en de bank baalt misschien gewoon van de gemiste kans 😊.

De Russische centrale bank en de regering zijn na lang beraad in principe overeengekomen om Bitcoin als valuta aan te wijzen. Andere nieuwe overeengekomen beleidsstandpunten zijn onder meer het verplichten van burgers om transacties van meer dan $ 8.000 te melden.

AssangeDAO, een nieuwe autonome digitale organisatie, heeft meer dan $ 53 miljoen aan fondsen opgehaald om Julian Assange, de voormalige mede-oprichter van Wikileaks, te helpen bij het bieden van de beste juridische verdediging. De DAO zal worden gebruikt om te bieden op een eenmalige NFT genaamd Censored. Het heeft dit bedrag opgehaald en de DAO is nu effectief gesloten. Het valt nog te bezien of deze inspanning genoeg zal zijn voor Assange, aangezien hij vecht tegen een uitleveringszaak in het Verenigd Koninkrijk.

Herinner je je Gamestop nog, het bedrijf waarvan de aandelen door een groep Redditors werden opgepompt om shorts te straffen? Het videogamebedrijf is nu weer in het nieuws, aangezien het aandeel sinds begin deze maand opnieuw met ongeveer 15% steeg na een aankondiging van een samenwerking met Microsoft met betrekking tot Non Fungible Tokens (NFT's).

Het internationale betalingsbedrijf Paypal heeft een adviesraad voor cryptocurrencies en blockchain opgericht. De stap komt nadat het bedrijf een stap heeft onthuld om in de nabije toekomst zijn eigen stablecoin uit te brengen.

Bitcoin herstelt boven $ 44k

Bitcoin had eerder vandaag een relatief sterke herstelsessie toen de koers boven $44k herstelde. De cryptocurrency is op zoek naar een nieuwe prijsstijging, maar een beweging boven $ 45k kan opnieuw een bearish reactie veroorzaken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 43.7k. Het steeg onmiddellijk tot boven $ 44k en bleef daar een tijdje voordat het om 02:50 uur 's ochtends weer naar beneden zakte. Daarna handelde het een tijdje zijwaarts voordat het later weer gestaag boven $ 44k kwam. Op het moment van schrijven handelt het op ongeveer $ 44,8k.

Bitcoin heeft een grote prijscorrectie vermeden en is weer snel hersteld. Dat is een goed teken voor de toekomstige digitale valuta en het kan de stieren aanmoedigen. Afgezien daarvan zijn de beren nog steeds op zoek naar een opening en kunnen ze een zet doen als de koers in de nabije toekomst een andere beweging boven $ 45k afwijst.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 847 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42,2%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de afgelopen 24 uur ook wat winst en herstel. Ethereum (ETH, 5,5%), Binance Coin (BNB, 3,6%), Ripple (XRP, 6%), Avalanche (AVAX, 5%), Shiba Inu (SHIBA, 6%), Polygon (MATIC, 4,5%), Crypto.com Coin (CRO, 5%) en Litecoin (LTC, 5%) hadden allemaal groene cijfers na de bearish actie van gisteren.

 

In ander nieuws….

Aankomende iPhone-functie om verkopers crypto-betalingsoptie te geven

Een nieuwe Tap to Pay-functie die door Apple is aangekondigd voor zijn iOS-platform, stelt gebruikers in staat effectief de betalingsoptie voor cryptocurrency te accepteren. De nieuwe functie maakt gebruik van NFC-technologie voor betalingsdoeleinden.

De manier waarop verkopers crypto-betalingen effectief kunnen accepteren, is dat gebruikers nu technisch gezien Coinbase- en Crypto.com VISA-kaarten voor betalingsdoeleinden rechtstreeks via de Tap to Pay-functie kunnen gebruiken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram