Altcoin Nieuws - Crypto herstelt en gaming-tokens outperformen de markt

Cryptocurrency nieuws 

In de afgelopen 7 dagen heeft Bitcoin (BTC) aanzienlijk winst geboekt. De altcoin-markt reageerde weer zeer enthousiast op de rally van de grootste cryptocurrency. De week was vol goed nieuws voor altcoin-beleggers. Laten we dus zonder verder uitstel alle goede dingen bekijken die onlangs zijn gebeurd in de wereld van alternatieve cryptocurrencies!

Ripple koers stijgt dankzij optimistisch nieuws uit de rechtszaal

Ripple (XRP) was vroeger een van de snelst groeiende cryptocurrencies in het blockchain-ecosysteem, maar de problemen van Ripple Labs met de Amerikaanse wet hebben de populariteit van XRP enorm aangetast. Het lijkt er echter op dat de SEC-rechtszaak die de voormalige en huidige CEO's van Ripple Labs beschuldigd vane de verkoop van niet-geregistreerde effecten, zou kunnen eindigen in een positief resultaat voor XRP.

Op 22 december heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) juridische stappen ondernomen tegen Ripple Labs Inc., en in het bijzonder tegen twee van zijn leidinggevenden: de voormalige CEO Chrisitian Larsen en de huidige CEO Brad Garlinghouse. In deze rechtszaak beweert de SEC dat de leidinggevenden van Ripple Labs destijds een illegale verkoop van niet-geregistreerde effecten ter waarde van in totaal $ 1,3 miljard hebben uitgevoerd.

Een nieuw gerechtelijk bevel uitgevaardigd door rechter Analisa Torres geeft Ripple Labs toestemming om rechtstreeks op het SEC-memorandum te reageren en stelt dat het bedrijf een "goede reden" heeft om een ​​antwoord in te dienen waarin de argumenten van de SEC worden weerlegd.

Wat dit besluit in de praktijk betekent, is dat het voortraject van de rechtszaak, die al maanden aan de gang is, eindelijk klaar is. Binnenkort zal de rechter klaar zijn om een ​​beslissing te nemen die grote invloed zal hebben op de toekomst van de XRP-cryptocurrency.

Hoewel er nog niets is geregeld, heeft de markt enthousiast gereageerd op het nieuws. De Ripple koers steeg met meer dan 35%, waardoor XRP een van de best presterende grote activa van deze week is. Bovendien slaagde XRP er zelfs in om crypto-activa zoals Solana (SOL) en Cardano (ADA) te overtreffen in marktkapitalisatie, waardoor XRP de 6e grootste cryptocurrency op de markt is geworden.

XRP koers grafiek 

Ethereum boven $ 3.000, maar on-chain-statistieken zijn behoorlijk zorgwekkend

De Ethereum (ETH) koers heeft deze week zeer goed gepresteerd - ETH is met bijna 12% gestegen en heeft $ 3.100 bereikt. On-chain analisten beweren echter dat een uit nadere blik op de ETH-fundamentals weinig optimisme blijkt.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door on-chain analist Marcel Pechman, zien bijna alle on-chain statistieken er bearish uit voor Ethereum. Metrieken zoals netwerkgebruik, transactievolume, totale vergrendelde waarde in ETH slimme contracten en het aantal actieve gebruikers nemen allemaal af, wat wijst op een gestage uitstroom van gebruikers naar andere netwerken, zoals Solana of Binance Smart Chain.

Hoewel deze statistieken voorlopig geen invloed lijken te hebben op de ETH-spotprijs, hebben ze volgens Perchman al invloed gehad op de markt voor Ethereum-derivaten. De meeste mensen die handelen in ETH-futures hebben een bearish vooruitzicht, waarbij shorts aanzienlijk groter zijn dan longs.

Zal de ETH koers blijven stijgen, of zal deze dalen als gevolg van bearish fundamentals? De tijd zal het leren, maar de onopgeloste problemen met hoge transactiekosten lijken nog steeds een groot probleem voor Ethereum.

ETH koers grafiek 

Gaming-tokens groeien weer

Gaming-tokens die Play to Earn-games (P2E) met NFT's mogelijk maken, waren enkele van de meest getroffen crypto-activa tijdens de recente crypto-crash. Nu lijkt het er eindelijk op dat de gaming-cryptocurrencies aan hun herstel zijn begonnen.

De meest indrukwekkende winsten deze week werden behaald door het gaming-token Gala (GALA). Het GALA-token is met een verbazingwekkende 80% opgewaardeerd en is opgenomen in de lijst met de 50 grootste digitale valuta's op basis van marktkapitalisatie.

De belangrijkste reden voor de snelle groei lijken solide fundamenten te zijn. Het GALA-gebruikersbestand groeit in een zeer snel tempo, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door de unieke ‘play to earn’ benadering van Gala.

Terwijl andere projecten zich voornamelijk op één game richtten, is Gala bedoeld als een heel ecosysteem. Er worden constant nieuwe games uitgebracht, vaak in samenwerking met grote partners. Onlangs werd een groot aantal aankomende games aangekondigd die binnenkort naar het Gala-ecosysteem zouden komen, wat de GALA-investeerders bijzonder optimistisch maakte.

Andere gaming-tokens deden het ook uitstekend: Axie Infinity (AXIE) groeide in prijs met 22%, The Sandbox (SAND) met 15% en Decentraland (MANA) met 23%. De metaverse rage doet het goed voor de populariteit van op blockchain gebaseerde games, maar hoeveel van hen zullen een langdurige impact kunnen hebben op de crypto-ruimte?

GALA koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram