Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin daagt de weerstand van $ 45k uit en de VN keurt het NFT-standaardinitiatief goed

 

Bitcoin steeg eerder vandaag boven $45k, terwijl de stieren bleven vechten om de koers boven de belangrijkste weerstand te brengen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich in een herstelfase na enkele weken geleden een dieptepunt van meerdere maanden te hebben neergezet, maar wordt nu geconfronteerd met een bearish gevecht. Altcoins daarentegen bleven gedurende deze tijd grotendeels stabiel terwijl ze wachtten op een signaal van Bitcoin voordat ze hun eigen koersbewegingen maakten. Daarover later meer.

Ander nieuws, volgens een Chinees staatspersbureau, werkt het entertainmentconglomeraat Tencent Games aan het vaststellen van door de VN goedgekeurde NFT-normen. De stap zal waarschijnlijk in de nabije toekomst leiden tot verdere actie, maar het is onwaarschijnlijk dat deze gemakkelijk zal worden goedgekeurd door de associatie van de wereldregeringen vanwege het gebrek aan consensus onder hen. Daarover later meer.

Het totaal aan stablecoin-waarde dat wordt vastgehouden door crypto-exchanges heeft nu $ 27 miljard overschreden na het laatste herstel van Bitcoin. Het is nu de hoogste waarde ooit gerapporteerd in de geschiedenis van de start van USD stablecoins en dat toont aan dat er steeds meer waarde wordt gepompt in beurzen voor het kopen van digitale valuta. Dat zou kunnen helpen de Bitcoin koers verder omhoog te stuwen.

Miljardair New Yorker Bill Ackman heeft gezegd dat de autoriteiten van de stad duidelijkheid moeten scheppen over cryptoregulering en innovators hun ding moeten laten doen. Hij twitterde zijn afkeuring m.b.t. het huidige systeem van de deelstaatregering, die nog steeds achterloopt op andere grote Amerikaanse steden. De belangrijkste klacht had betrekking op de beruchte bitlicentie die de groei van digitale valuta in de grote Amerikaanse staat heeft verstikt.

De Amerikaanse staat Tennessee zag de indiening van een nieuw wetsvoorstel door een wetgever die de deelstaatregering in staat zou stellen te investeren in cryptocurrencies. Zelfs counties en gemeenten mogen dit doen als de nieuwe wet wordt aangenomen.

Financiële ratingorganisatie Fitch heeft de algehele rating van El Salvador verlaagd vanwege de acceptatie van Bitcoin en onvoorspelbaarheid als het gaat om beleid. De stap werd verwacht omdat het land het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en andere financiële waakhonden trotseerde en Bitcoin vervolgens als wettig betaalmiddel verklaarde. Het succes van dit verhaal hangt echter af van hoe goed El Salvador ermee verder zal gaan.

Online gaming- en esports-gigant Zynga zal later dit jaar zijn eerste NFT-game uitbrengen. Het bedrijf achter succesvolle online games zoals Farmville en CSR Racing wil de sector aanboren en heeft game-industrieveteraan Matt Wolf aangesteld als vice-president van Blockchain Gaming.

Over NFT's gesproken, OpenSea heeft een zware week, aangezien het aantal dagelijkse actieve gebruikers een daling van ongeveer 30% registreerde. Het is echter niet direct in gevaar, aangezien het alleen al de afgelopen week meer dan $ 1,3 miljard aan NFT-transacties heeft binnengehaald.

McDonald's vraagt ​​handelsmerken aan in de metaverse en werkt aan andere aspecten van het virtuele bestaan. Virtuele restaurantervaring is slechts een van de mogelijkheden die McDonald's overweegt als het gaat om de metaverse.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 45k

Bitcoin steeg eerder vandaag boven $ 45k, maar kon er niet boven consolideren. De cryptocurrency wil een belangrijke statement maken, maar de beren hebben de stieren grotendeels onder controle gehouden en hen ervan weerhouden een beslissende beweging te maken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $44k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het zijn waarde verhoogde tot $ 45k om 14:20 uur. Het registreerde een korte-termijn koersdip tot $ 43,5k in de onmiddellijke nasleep en op een gegeven moment leek het alsof de beren een beweging boven $ 45k hadden voorkomen, maar de koers herstelde sneller dan hij daalde en zit nu nogmaals boven $ 45k op het moment van schrijven.

Bitcoin staat nu weer op een kruispunt. De stieren willen een grote stap zetten en verder gaan naar de grote weerstand van $ 50k. De koers staat echter voor een aanzienlijke uitdaging rond de $45k en als dat niveau wordt overwonnen, zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat het $50k-niveau wordt bereikt. Maar voor nu is het niveau van $ 45k datgene om naar te kijken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 860 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,75%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De meeste van de topmunten hebben gedurende deze tijd een verwaarloosbare verandering geboekt. Avalanche (AVAX, 3,5%) en Crypto.com Coin (CRO, 6%) waren de enige grote winnaars. Ripple (XRP, -2,5%) en Solana (SOL, -2,5%) waren de grote verliezers.

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws….

Is er een door de VN goedgekeurde NFT-verordening in de maak?

Het Chinees gaming- en entertainmentconglomeraat Tencent Games heeft van de Verenigde Naties toestemming gekregen om onderzoek te doen naar NFT-regelgeving. Het doel van het project is een “​technisch raamwerk voor op DLT gebaseerde digitale incassodiensten”.

De Internationale Telecommunicatie-Unie van de VN (ITU) zal waarschijnlijk debatteren over de voorstellen die zijn gedaan door het bedrijf na haar eerste onderzoek. Er is echter een brede perceptie over een gebrek aan consensus over de kwestie tussen de VN-lidstaten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram