Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt naar $ 43k terwijl walvissen blijven accumuleren

Bitcoin walvis 

De Bitcoin koers corrigeerde vandaag opnieuw toen het daalde tot $ 43k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeerde boven $ 45k te omen, maar de beren hebben daar voorlopig een stokje voor gestoken. Altcoins boekten ook verliezen, waarvan vele hoger dan die van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws, na het recente herstel van de koers, ziet Bitcoin toegenomen activiteit van walvissen, oftewel grote BTC bezitters. Het aantal adressen met meer dan 1.000 BTC is de afgelopen weken gestegen. Daarover later meer.

's Werelds oudste Bitcoin-mijnpool "Slush Pool" (nu Braiins) heeft tot nu toe met succes meer dan 1,3 miljoen Bitcoin gedolven. Het project begon in 2010 toen de cryptocurrency minder dan 10 USD waard was. Fast forward 12 jaar, Bitcoin is meer dan $ 40k waard en de pool gaat nog steeds sterk ondanks de naamsverandering. Mijnbouwbeloningen zijn ook aanzienlijk gedaald sinds deze eerste pool werd opgericht en de concurrentie in de sector is enorm gestegen.

Volgens de laatste gegevens van het US Labour Bureau is de consumentenprijsindex (CPI), oftewel inflatie, nu 7,5%. De cryptogemeenschap reageerde snel en veel analisten voorspelden een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers na dit nieuws. De Amerikaanse politicus Jo Jorgensen sprak ook haar opwinding uit om in deze inflatoire tijden betrokken te zijn bij Bitcoin.

Een ultra-zeldzame diamant van 555 karaat met sporen van meteorieten is verkocht voor $ 4,5 miljoen in cryptocurrency. De diamant is een van de beroemdste in de geschiedenis en heeft wetenschappers verbijsterd. Het werd geschat op ongeveer 1 miljard jaar oud. Er is een aanzienlijke stijging van het aantal zeldzame verzamelobjecten dat wordt verkocht voor Bitcoin. Colin McRae, de overleden beroemde rallyrijder, liet een rallyauto achter waar niemand iets vanaf wist en deze werd uiteindelijk in september 2021 geveild voor maar liefst $ 360.000.

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en een lokale afdeling van de Federal Reserve in Boston hebben de handen ineengeslagen om een ​​kleine testrun uit te voeren van een USD Central Bank Digital Currency (CBDC). De geteste blockchain-architectuur werd echter niet als een goede match voor dit doel beschouwd en het onderzoek zal naar een beter alternatief blijven zoeken.

Een duurzame Bitcoin-miner gebruikt de warmte die wordt gegenereerd door het mijnbouwproces om hout te drogen. Deze Noorse Bitcoin-miner die al voor 99% aan hernieuwbare energiebronnen gebruikt, werkt eraan om de statistieken verder te verbeteren en de afvalwarmte van het energie-intensieve mijnbouwproces te benutten.

De regering van Ontario in Canada bevriest fiat-donaties aan het vrachtwagenkonvooi dat belangrijke handelsroutes met de VS blokkeert en de hoofdstad Ottawa bezet. Rapporten suggereren echter dat de truckers zijn overgestapt op cryptocurrency-betalingen en dat de overheid dat niet in grote mate kan controleren. Dit kan leiden tot een langduriger onenigheid tussen de demonstranten en de regering.

Bitcoin koers zakt terug naar $ 43.000

Bitcoin viel eerder op de dag terug en zakte onder de $ 43k op het moment van schrijven. De cryptocurrency slaagde er niet in om boven $ 45k te komen en dat gaf de beren de kans om weer wat terrein te winnen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 44,6k. De rest van de dag daalde de koers in meerdere stappen tot onder $ 43k. Op het moment van schrijven handelt het rond de $ 42,5k.

Bitcoin lijkt enigszins onder druk te staan. De stieren zouden graag winst maken boven $ 45k, maar ze zijn twee keer teruggeduwd. Over het algemeen  hebben ze echter een geweldige februari en daarom kunnen we optimistisch zijn over de nabije toekomst.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 806 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,13%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten de afgelopen 24 uur grotere verliezen dan Bitcoin. Verliezers waren Ethereum (ETH, -6%), Binance Coin (BNB, -6%), Ripple (XRP, -8,8%), Cardano (ADA, -5,5%), Solana (SOL, -10%), Avalanche ( AVAX, -8%), Polkadot (DOT, -7%), Polygon (MATIC, -6,5%) en Litecoin (LTC, -5%). Ze boekten allemaal stevige verliezen.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws….

Walvissen gaan door met accumulatie na koersherstel

Het recente koersherstel van Bitcoin heeft geleid tot verhoogde activiteit van walvissen, ook wel grote Bitcoin-bezitters genoemd. Het aantal adressen met meer dan 1.000 BTC is na de recente prijsomkering steeds verder toegenomen.

Volgens gegevens van Coin Metrics hadden adressen met 1.000 BTC of meer op 24 januari 7,95 miljoen BTC, maar nu is dit in een kwestie van twee weken gestegen tot 8,096 miljoen BTC.

Deze trend zal zich waarschijnlijk voortzetten naarmate walvissen Bitcoin opnieuw verzamelen. De recente dip in de Bitcoin koers werd toegeschreven aan paniekverkopen door sommige walvissen. Maar nu herschikken ze hun voorraden in de hoop op een groot prijsherstel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram