Bitcoin blijft verankerd onder $ 43k terwijl Netflix serie aankondigt over Bitfinex Hack van 2016

 

Bitcoin had over het algemeen een trage dag aangezien de koers onder de $ 43k bleef. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie consolideert momenteel rond deze waarde na een goede start van de maand door de bulls. Altcoins boekten aan de andere kant wat verliezen gedurende deze tijd, maar boekten herstel rond de tijd van schrijven, waardoor de zaken over het algemeen vrij stabiel bleven. Daarover later meer.

Ander nieuws: Netflix heeft aangekondigd dat het een nieuwe documentairereeks ontwikkelt die de beroemde Bitfinex-hack van 2016 zal behandelen, die resulteerde in ongeveer 120.000 BTC die werd gehackt vanaf de servers van de exchange. Destijds was het bedrag slechts $ 72 miljoen waard, maar ze zijn nu maar liefst $ 5,5 miljard waard. Daarover later meer.

Volgens een Fidelity-onderzoeker onderschatten investeerders vaak het enorme opwaartse potentieel van Bitcoin. Chris Kuiper, de hoofdonderzoeker bij Fidelity Digital Assets is ervan overtuigd dat Bitcoin anders is dan andere digitale assets vanwege zijn unieke manier van omgaan met dingen. Hij vindt dat het een vaste plek moet krijgen in de portefeuilles van beleggers.

Het door inflatie getroffen Venezuela staat op de zevende plaats in de Global Cryptocurrency Adoption Index van 2021. Veel van deze goede prestaties zijn te danken aan hyperinflatie die de afgelopen jaren in het hele land hoogtij vierde. Als gevolg hiervan kunnen de burgers eenvoudigweg geen lokale valuta vasthouden en worden ze gedwongen in plaats daarvan in cryptocurrencies te handelen. Het bullish jaar 2021 heeft de rol van de digitale valutasector in het land versterkt en dit alles is gebeurd ondanks het harde optreden van de regering.

Het hoofd van de centrale bank van Hongarije heeft een EU-breed verbod op de handel in en mijnbouw van cryptocurrency voorgesteld. György Matolcsy stelde deze draconische maatregel voor in een recente blogpost. Hij rechtvaardigde zijn voorstel met de redenering dat de cryptosector zeepbellen, frauduleuze activiteiten en andere illegale acties promoot. Dit soort contraproductieve houding van bureaucraten moet worden ingeperkt om de digitale valutasector in Europa verder te helpen.

Experience-to-Earn (E2E) wordt aangeprezen als de toegangspoort tot een grotere acceptatie van de Non-Fungible Token (NFT) sector. Het is de volgende iteratie van Play to Earn (P2E) die momenteel populair is in de gaminggemeenschap die het agressief promoot via NFT's.

De Indiase minister van Financiën gaat in beraad over de vraag of de regering cryptocurrencies in het land moet verbieden. De stap is verrassend, aangezien het land vorige week een belastingregeling voor cryptocurrency-handelaren heeft bekend gemaakt.

Bitcoin blijft onder $ 43k

Bitcoin had over het algemeen een trage dag aangezien de koers moeite had om winsten of verliezen te boeken en grotendeels onder $ 43k bleef. De cryptocurrency lijkt te consolideren na een uitstekende eerste 10 dagen van de maand.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 42,5k. Het steeg binnen het uur tot $ 43k, maar kon deze groei niet volhouden. De koers kon niet boven dat niveau komen en kwam in plaats daarvan terug naar $ 42,5k. Het is de rest van de dag rond die waardering gebleven met weinig verschil.

Bitcoin probeert wat te stabiliseren voordat het de volgende stap zet. Hoewel de prijsstijging van de afgelopen 10 dagen de bulls een beetje heeft gestimuleerd, kon de koers nog steeds niet boven $ 45k komen en twee van dergelijke bewegingen werden geannuleerd. Sindsdien is een consolidatieproces van twee dagen gestart. De stieren moeten een duidelijke beweging boven $45k maken om door te gaan met de opleving.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 811 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen, daarna herstel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten eerder op de dag wat verliezen, gevolgd door een periode van laat herstel. Cardano (ADA, -4%), Avalanche (AVAX, -3,3%) en Polygon (MATIC, -3,5%) boekten lichte verliezen. Een groot deel van de rest van de markt was veel minder volatiel zonder aanzienlijke prijsbewegingen.

ADA koers grafiek 

In ander nieuws…..

Netflix kondigt Bitfinex Hack Serial aan

De grote streaming- en productieservice Netflix heeft de ontwikkeling aangekondigd van een nieuw project dat is gebaseerd op de Bitfinex-hack uit 2016, waardoor gebruikers meer dan 120.000 BTC aan crypto kwijtraakten. Terwijl het slechts $ 72 miljoen waard was toen het werd gehackt en Bitcoin minder dan $ 1000 waard was, is hetzelfde gehackte bedrag nu een enorme $ 5,8 miljard waard.

Ilya Lichtenstein en Heather Morgan zijn een stel uit New York dat in verband werd gebracht met de overval. De schrijvers van de show moeten hier hard werken en up-to-date zijn omdat de Amerikaanse federale agentschappen onlangs een cryptocurrency-schat ter waarde van miljarden dollars hebben opgegraven die verband houdt met de Bitfinex-overval. Dit toont aan dat als de autoriteiten de gestolen crypto kunnen traceren, ze kunnen helpen het geld van gebruikers terug te krijgen. Dit is de reden waarom de cryptosector veel beter traceerbaar en verantwoordelijk is dan andere mechanismen voor geldoverdracht. Op blockchain gebaseerde grootboeken bewijzen hier daarom hun kracht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram