Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 42k terwijl Britse belastingdienst eerste NFT in beslag neemt

 

De Bitcoin koers beweegt rond de $ 42k op het moment van schrijven na een wat saaie handelsdag. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie probeert te herstellen van een 7-maands dieptepunt onder $33k, maar wordt nu geconfronteerd met enige weerstand op $45k. Altcoins boekten aan de andere kant wat eigen verliezen waardoor Bitcoin zijn marktaandeel uitbreidde. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Britse belastingdienst, Her Majesty's Revenue and Customs (HRMC), heeft drie arrestaties verricht en een aantal Non Fungible Tokens (NFT's) in beslag genomen. De vermeende daders worden naar verluidt verdacht van belastingontduiking met behulp van lege vennootschappen en deze NFT's.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft BlockFi een enorme boete van $ 100 miljoen opgelegd. Het heeft het blockchain-bedrijf ook 60 dagen gegeven om te reageren op een verzoek in verband met een 82 jaar oude wet. Deze zaak kan in de nabije toekomst interessant zijn, aangezien de hoge rentetarieven op digitale valuta en het debat eromheen voortduren.

De laatste financieringsrondes van Venture Capital (VC) laten zien dat ondanks de recente vertraging van de crypto-koersen, de sector nog steeds een broeinest is voor institutionele investeringen. Een goed voorbeeld is het NFT3-netwerk dat meer dan $ 7,5 miljoen aan seed-investeringen ophaalde om zijn gedecentraliseerde identiteit verder uit te bouwen.

De regering van Iran wil een Central Bank Digital Currency (CBDC) in het land lanceren. Het land wil deze CBDC-mogelijkheid ook gebruiken om het hoofd te bieden aan enkele van de grote uitdagingen die zich voordoen als gevolg van algemene sancties die door de VS aan het land zijn opgelegd.

Coinbase-aandelen (COIN) kregen een aanzienlijke klap te verduren toen de koers met ongeveer 5% daalde. Dit kwam nadat het bedrijf een rampzalige superbowl-advertentiecampagne had die plotseling zoveel verkeer naar zijn trading-app trok dat het spectaculair crashte. Daarover later meer.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft opnieuw bevestigd dat de cryptocurrency-miners die in het land actief zijn, zijn vrijgesteld van IRS-rapportageregels. Dit is een grote overwinning voor de digitale valutascene, aangezien miners over de hele wereld te maken krijgen met tegenwerking. De IRS bereidt echter een enorm plan voor, voor de gehele cryptocurrency-sector, inclusief de miners.

Bitcoin koers vlak op $ 42k

Bitcoin had over het algemeen een trage dag aangezien de koers het grootste deel van de dag rond het $42k-niveau bleef verankerd. De cryptocurrency is inderdaad aan het herstellen van dieptepunten van meerdere maanden, maar is tegelijkertijd op grote weerstand gestuit, net voor $ 45k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 42,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het een duik maakte onder $ 42k. Het minimaliseerde echter zijn verliezen en kwam uit op ongeveer $ 41,6k. Dit was de laagste waardering die Bitcoin de afgelopen 24 uur zou hebben. Daarna bevond de cryptocurrency zich grotendeels in een herstelfase en bereikte op een gegeven moment een hoogte van $ 42,8k net voor de tijd publiceren. Daarna zakte de koers terug naar $ 42k en is daar grotendeels gebleven.

Bitcoin consolideert onder het belangrijkste weerstandsniveau van $45k. Boven dat niveau zijn drie bewegingen afgewezen en het is alleen maar logisch dat de stieren zich wat terugtrekken en  consolideren om vervolgens weer vooruit gaan. De beren zijn op zoek naar toekomstige prijsafwijzingen boven $ 45k en ze zullen waarschijnlijk snel genoeg weer in actie komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 800 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 43,25%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten in deze periode voornamelijk verliezen. Ripple (XRP, -3%), Dogecoin (DOGE, -6%), Shiba Inu (SHIBA, -4%), Crypto.com Coin (CRO, -8,5%) en Litecoin (LTC, -2%) moesten allen terrein prijsgeven.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws….

Coinbase crasht na Super Bowl-advertentie

Coinbase had een weekend om snel te vergeten nadat de crypto-handelsapplicatie crashte na een plotselinge toestroom van gebruikers vanwege de super bowl-advertentie. Terwijl geïntrigeerde gebruikers zich naar de handels-app richtten, begon de app overbelast te raken en kon het de grote aantallen bezoekers uiteindelijk niet meer aan en crashte.

Dit leidde tot grote verlegenheid voor het bedrijf. Edward Snowden, de klokkenluider en voorstander van online privacy, is van mening dat dit typisch internet was, aangezien het bedrijf $ 16 miljoen aan de advertentie besteedde en er niet eens voor kon zorgen dat de website dat soort verkeer aankon. Hoewel de advertentie zelf werd geprezen, liet de nasleep duidelijk veel te wensen over.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram