Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt zich boven $ 44k terwijl Canada noodwet overweegt om de financiering van het vrijheidskonvooi in te perken

 

Bitcoin herstelde zich eerder op de dag boven $44k toen de cryptocurrency opveerde van de test van het steunniveau op $40k. Het weigerde daar beneden te gaan en in plaats daarvan steeg het en deed nog een poging om op het niveau van $45k te komen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had over het algemeen een traag weekend, maar de Bitcoin koers begon dinsdag vroeg in rap tempo te stijgen en beproeft nu zijn geluk om boven de belangrijkste weerstand te komen die voor ons ligt. Altcoins boekten ook wat herstel, vergelijkbaar met Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: een van de redenen waarom Bitcoin snel herstelt, is het feit dat de Canadese overheid cryptocurrencies wil opnemen in haar witwasonderzoeken. De stap komt nadat werd gemeld dat het protesterende Vrijheidskonvooi naar verluidt digitale valuta gebruikt om de inspanningen voor hun protest te blijven financieren. De verschuiving in het Canadese beleid is een bewijs van het vermogen van de sector om protestbewegingen tegen de regering te financieren. Overheden vinden het over het algemeen moeilijk om de sector in de gaten te houden.

De Bitfinex-hackzaak gaat door. De twee personen van belang, echtgenoot Ilya Lichtenstein en echtgenote Heather Morgan, worden geconfronteerd met een spervuur ​​van aanklachten in de zaak en werden onlangs gearresteerd door het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ). De twee waren betrokken bij de enorme 119,00 BTC-hack van de crypto-exchange in 2016. Daarover later meer.

De twee Binance blockchain-initiatieven Binance Chain en Binance Smart Chain zijn nu door het bedrijf samengevoegd tot één BNB-keten. Binance Smart Chain kreeg in 2021 vooral veel grip als een slim contractalternatief voor Ethereum, omdat de gaskosten en lopende transacties van laatstgenoemde problemen veroorzaakten.

Het Russische ministerie van Economische Ontwikkeling wil Bitcoin-mijnbouw in verschillende gebieden in het land toestaan ​​met alleen duurzame overproductie van elektriciteit. Deze ontwikkeling komt nadat er in het hele land verschillende problemen met stroom waren gemeld en sommige miners moesten bezuinigen op het stroomverbruik. De toekomst van de sector in het Oost-Europese land is echter nog steeds vrij onzeker, aangezien de Bank of Russia de digitale roebel heeft uitgerold en aandringt op een algemeen verbod op cryptovaluta in het land.

De crypto-vriendelijke Marshalleilanden hebben een stap aangekondigd om gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO's) als juridische entiteiten te verklaren. Deze ontwikkeling heeft geleid tot formele erkenning van de DAOverse in het land.

Een Amerikaanse wetgever heeft wetgeving ingevoerd om door de overheid gesteunde verzekeringen toe te staan ​​voor verschillende gekwalificeerde stablecoins in het land. De vertegenwoordiger van New Jersey in de House Financial Services Committee wil dat de digitale valutasector wordt beschermd op een vergelijkbare manier als conventioneel fiat-geld.

De Bitcoin koers herstelt tot $ 44k

Bitcoin herstelde eerder op de dag boven $ 44k en bleef daar grotendeels toen stieren terugkeerden op het toneel. Er wordt nu verwacht dat de cryptocurrency snel genoeg weer op het niveau van $ 45k zal komen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 42,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht een prijsstijging begon. De rest van de dag heeft Bitcoin die trend grotendeels volgehouden en is zelfs gestegen tot $ 44,5k in het proces. Op het moment van schrijven handelt het rond de $44k.

Bitcoin is op zoek naar een nieuwe bullish move en consolideert het zich rond het $44k-niveau. De vorige twee pogingen op het $45k-niveau zijn mislukt. Nu is het op zoek naar een nieuwe kans. Het valt nog te bezien of het er dit keer in zal slagen om de $45k weerstand te overwinnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 835 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,17%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins herstellen zich

Altcoins boekte in de loop van de dag over het algemeen gemengde herstel. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 6%), Binance Coin (BNB, 7,8%), Solana (SOL, 6,6%), Terra (LUNA, 5,5%), Avalanche (AVAX, 12%), Polkadot (DOT, 7% ), Polygon (MATIC, 10%) en Chainlink (LINK, 7%).

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitfinex Hack-paar krijgt gemengde borgtochtresultaten

Een echtpaar wordt onderzocht in de beruchte Bitfinex-hack van 2016 als primaire verdachten. Vrouw Heather Morgan en echtgenoot Ilya Lichtenstein zijn de hoofdverdachten achter de hack die zes jaar geleden resulteerde in meer dan 119.000 BTC die van de beurs werd gestolen.

Destijds was de crypto slechts $ 75 miljoen waard, aangezien de Bitcoin koers minder dan $ 1000 was, maar nu is het spel heel anders en is de buit van toen inmiddels miljarden dollars waard. Daarom is de inzet nu behoorlijk hoger. De Amerikaanse autoriteiten zaten het stel al een tijdje op de hielen en arresteerden hen uiteindelijk in verband met de hack. Morgan werd vrijgelaten op een borgsom van $ 3 miljoen, terwijl Lichtenstein werd vastgehouden. Ze zouden allebei de hoofdverdachte zijn en betrokken zijn bij het witwassen van een enorm deel van de gestolen crypto. Het gaat daarbij om een bedrag van 97.000 BTC (~ $ 4,1 miljard).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram