Bitcoin Super Bowl-advertentie crasht Crypto Exchange en Netflix onthult directeur van de nieuwe Bitfinex Hack-documentaire

 

Coinbase, een toonaangevende crypto-exchange, crashte kort nadat zijn Bitcoin Super Bowl-advertentie voor een breed publiek werd vertoont. De advertentie bevatte een QR-code die een minuut duurde. Er was ook een link naar de crypto-exchange.

In de advertentie beloofde Coinbase om binnen 48 uur na het zien van de commercial Bitcoin (BTC) ter waarde van 15 US dollar weg te geven aan iedereen die lid wordt van het platform. Kort na de advertentie klaagden de web- en mobiele app-gebruikers van de exchange dat de site onbereikbaar was.

Een Twitter-gebruiker plaatste een bericht dat ze ontvingen nadat ze probeerden toegang te krijgen tot de site. Een gedeelte van de verklaring luidde: "we hebben een snelle time-out nodig […]. We sturen je een e-mail als alles weer normaal is."

Zoals beloofd hadden de technici van Coinbase slechts een korte time-out nodig, aangezien de site binnen enkele minuten weer up-to-date was. De startpagina bevatte de promoties zoals te zien op de Bitcoin Super Bowl-advertentie. Volgens de chief product officer van Coinbase bracht de Super Bowl-commercial "meer verkeer dan [ze] ooit zijn tegengekomen."

Afgezien van het crashen van de crypto-exchange voor een paar minuten, bracht de advertentie ook discussie in de crypto-gemeenschap. En op een positieve manier.

Sommigen merkten op dat de commercial extreem lage productiekosten met zich meebracht, wat niet gebruikelijk was in Super Bowl-advertenties. Anderen beschouwden de advertentie als origineel.

De Coinbase Super Bowl-advertentie begon met de themaletter C van de beurs die over het scherm bewoog. Seconden later veranderde de letter in een QR-code die dezelfde bewegingen nabootste.

Bij het scannen landde de code potentiële Coinbase-gebruikers op de bestemmingspagina van het platform, met een aanmeldingsoptie terwijl de BTC-weggeefactie werd getoond.

Coinbase, FTX, Crypto.com en eToro tonen hun Super Bowl Crypto-advertenties

 Traditionele bedrijven gebruiken al lang Super Bowl-advertenties om hun spieren te laten zien. Dit jaar streden cryptoplatforms zoals Crypto.com, eToro en FTX om advertentieruimte tijdens het jaarlijkse kampioenschap van de National Football League (NFL).

Met name de crypto-advertenties kregen meer aandacht op sociale-mediaplatforms dan die van conventionele bedrijven.

In tegenstelling tot Coinbase maakte FTX een dure Super Bowl-advertentie met Larry David, een komiek. De door Sam Bankman-Fried geleide crypto-exchange noemde zijn commercial "Don't Miss Out".

In de advertentie wordt de komiek gezien die technologieën zoals elektriciteit, het wiel en het toilet belachelijk maakt, die later een cruciaal aspect van het menselijk leven worden.

“Wees niet zoals Larry”

Larry verwerpt zelfs draagbare muziek voordat hij fronsend naar de FTX-app kijkt en zegt: "Ik denk het niet." De FTX Super Bowl-advertentie waarschuwt zijn kijkers vervolgens om niet "zoals Larry" te zijn, en spoort hen aan om "het volgende grote ding niet te missen". De exchange begaf zich ook op Twitter om zijn advertentie populair te maken met een 7,54 Bitcoin-weggeefactie.

eToro koos daarentegen voor een andere benadering. De commercial draait om een ​​gebruiker die om advies vraagt ​​over het kopen van cryptocurrencies of aandelen.

De eToro Super Bowl-advertentie zorgde echter niet voor een enorme discussie op sociale media in vergelijking met de Bitcoin Super Bowl-advertentie van Coinbase en de "Don't Miss Out" -commercial van FTX.

Crypto.com gebruikte LeBron James, een NBA-speler met de hoogste scores in de geschiedenis van het spel. De Super Bowl-advertentie van Crypto.com laat zien dat James een praatje maakt met zijn jongere zelf, die 19 jaar oud is.

Terwijl de 19-jarige LeBron James bezig was met technologische ontwikkelingen zoals elektrische auto's, vraagt ​​hij aan zijn oudere zelf of hij klaar is voor de toekomst. Als reactie hierop reageert de echte James door te zeggen: “if you want to make history, you gotta call your own shots.”

Netflix onthult regisseur van nieuwe Bitfinex Hack-documentaire

Terwijl cryptobedrijven indruk blijven maken via Bitcoin Super Bowl-advertenties, heeft Netflix bekendgemaakt dat het de Bitfinex-hack van 2016 zal behandelen met een nieuwe documentaire.

De documentaire draait om een ​​Amerikaans stel dat ongeveer 120.000 Bitcoin (BTC) van de hack wil witwassen. Volgens het productie- en streaming-zwaargewicht zullen Chris Smith en Nick Bilton respectievelijk de regisseur en co-executive producer zijn.

Netflix merkte op dat het echtpaar in de verleiding komt om de fondsen te liquideren nadat hun waarde omhoogschoot van "$ 71 miljoen op het moment van de hack tot bijna $ 5 miljard."

De Netflix 2016 Bitfinex-hackdocumentaire probeert de gangen na te bootsen van Ilya Lichtenstein en Heather Morgan, het in New York gevestigde stel dat onlangs werd gearresteerd vanwege hun link met de overval.

Merk op dat Lichtenstein en Morgan alleen worden beschuldigd van het helpen witwassen van het geld en niet van het zelf hacken van de crypto-exchange.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram