Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers net onder $44k en het gebruik van de digitale yuan neemt toe tijdens de Olympische Spelen

 

Bitcoin was de hele dag grotendeels stabiel, aangezien de koers onder het belangrijkste weerstandsniveau van $45k bleef. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wacht op een nieuwe impuls van de stieren, aangezien de koers vrij blijft van belangrijke niveaus. Altcoins leden enkele lichte prijsdalingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de nieuw uitgerolde Digital Yuan beleeft een nieuwe use case tijdens de recente Olympische Winterspelen in Peking in 2022. Steeds meer buitenlandse gebruikers worden ook onderdeel van het enorme CBDC-ecosysteem en doen transacties via hun CNY-portefeuilles. Daarover later meer.

Te midden van een ruzie in het Russisch tussen regelgevers over de legaliteit van Bitcoin, heeft een minister verklaard dat het verbieden van Bitcoin hetzelfde is als het internet zelf verbieden. De minister van Financiën van het land heeft deze verklaring afgelegd, slechts enkele dagen nadat de gouverneur van de Russische centrale bank voorstelde om de digitale valutasector te verbieden. Dit toont de diepe kloof tussen het ministerie van Financiën en de toezichthouder op het bankwezen.

Portugal wordt langzaamaan het toevluchtsoord voor Bitcoin-investeerders en -gebruikers uit heel Europa. De progressieve crypto-belastingwetten van het land betekenen dat het de sector beschouwt als een belofte voor de toekomst. Het land was onlangs gastheer van de beroemde Nederlandse Bitcoin-familie, die al zijn activa heeft verkocht en in 2016 in BTC heeft geïnvesteerd.

Over het Iberisch schiereiland gesproken, de Spaanse burgerwacht heeft een misdaadbende opgerold die naar verluidt cryptocurrencies gebruikte voor het witwassen van geld voor criminele organisaties. De illegale operatie heette MAUNA.

De open advertentie van crypto-exchanges tijdens de recente Superbowl heeft de voorzitter van een Senaatscommissie geërgerd. Sherrod Brown, het huidige hoofd van de bankcommissie van de Amerikaanse Senaat, gebruikte dit als bewijs dat de cryptosector frauduleus was, en dat het miljoenen uitgeeft aan advertenties zou dat bewijzen. Nou, Mr. Brown moet weten dat Pepsi de hele show tijdens de rust heeft gesponsord. Misschien is het suikerwaterbedrijf ook frauduleus?!

De Amerikaanse tak van Binance wordt naar verluidt onderzocht door de Securities and Exchange Commission (SEC) m.b.t. handelspartners. Sigma Chain AG en Merit Peak zijn twee van de handelsondernemingen die via deze verbinding worden onderzocht. De SEC kiest opnieuw voor een agressieve lijn m.b.t. crypto en heeft het publiek gewaarschuwd voor rentedragende crypto-accounts, door te stellen dat ze veel risicovoller zijn dan bankdeposito's.

De directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Kristalina Georgieva heeft verklaard dat cryptocurrencies en stablecoins geen partij zijn voor CBDC's. Het fonds wil zijn gewicht in de strijd gooien en de CBDC-sector steunen tegenover de immer in populariteit toenemende digitale valutascène.

Volgens on-chain analytics werden alleen al in 2021 maar liefst 18,36 miljoen ETH-adressen gelanceerd. Dit is een forse stijging ten opzichte van vorig jaar. Maar het geeft niet het aantal nieuwe ETH-gebruikers aan, aangezien meerdere van dergelijke adressen kunnen worden toegeschreven aan een enkele entiteit.

De Bitcoin koers blijft verankerd rond $ 44k

Bitcoin had over het algemeen een trage dag aangezien de koers lange tijd rond het $ 44k-niveau bleef verankerd. De cryptocurrency vlakt af net voor een nieuwe verwachte push boven de weerstand van $ 45k.

De afgelopen 24 uur begon met Bitcoin koers rond de $44k. Het bleef grotendeels stabiel rond die waarde gedurende een groot deel van de dag. Het steeg net na middernacht tot $ 44,7k, maar dat bleek de hoogste waardering te zijn die de crypto vandaag zou hebben. Het testte het niveau van $ 43.5k net voor de tijd van de publiceren, maar dat hield ook goed genoeg stand.

Bitcoin lijkt het niveau van $ 45k de komende dagen te willen testen. De consolidatie van vandaag zal naar verwachting slechts een adempauze zijn in die oefening. De bulls zijn echter misschien niet sterk genoeg om zo snel boven de $45k uit te komen en kunnen een terugval naar $40k riskeren. Maar er is een kleine kans dat ze $45k direct overwinnen en op weg gaan naar het niveau van $50.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 840 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 42,93%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins plaatsen kleine pullbacks

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur grotendeels wat verliezen geleden, op enkele uitzonderingen na. Avalanche (AVAX, 5%), Polygon (MATIC, 3%) en Uniswap (UNI, 3,2%) boekten allemaal wat winst, terwijl de rest van de markt minutieuze dalingen boekte.

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws…..

Digitale Yuan wint aan grip op Olympische Winterspelen

Het Chinese Central Bank Digital Currency (CBDC)-project wint aan kracht tijdens de lopende Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. Volgens een Reuters-rapport van dinsdag wordt er elke dag voor ongeveer $ 2 miljoen Yuan ($ 315.000) aan transacties gedaan met behulp van de Digital Yuan, wat een gezond aantal is en aangezien het Olympische dorp niet zo groot is.

Exacte gegevens zijn echter nog steeds moeilijk te verkrijgen, aangezien de Chinese autoriteiten de mond vol hebben over statistieken, maar deze niet altijd even betrouwbaar zijn. China wil het voortouw nemen in de wereld m.b.t. CBDC’s.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram