Altcoin Nieuws - Wordt Shiba Inu een Metaverse token?

cryptocurrency nieuws 

De Bitcoin (BTC) koers ziet er sterk uit en slaagt er consequent in om rond het niveau van $ 44.000 te blijven, in afwachting van een grote doorbraak naar boven. Deze keer waren de bullish vooruitzichten van de grootste cryptocurrency echter niet genoeg om de altcoin-markt een boost te geven. Ondanks het feit dat de reguliere belangstelling voor cryptocurrencies ongekend hoog is, zoals blijkt uit het aantal crypto-advertenties dat tijdens de Super Bowl werd uitgezonden, heeft de altcoin-markt het moeilijk. Maar is al het altcoin-nieuws van de afgelopen week echt zo bearish? Laten we kijken!

Shiba Inu springt op de Metaverse trein, maar het helpt de dalende SHIB koers niet

Sinds het in oktober vorig jaar een recordhoogte van $ 0,00008845 bereikte, is de SHIB koers gestaag gedaald. Nu probeert de op één na populairste meme-cryptocurrency ter wereld te redden wat er nog over is van zijn marktkapitalisatie door het metaverse modewoord te gebruiken.

Onlangs heeft Shiba Inu een project aangekondigd met de naam "Shiba Inu Metaverse Lands". Net als tal van andere metaverse-games, zal het doel van Shiba Inu Metaverse Lands zijn om investeerders percelen virtueel land te laten kopen.

Interessant genoeg lijkt het erop dat de belangrijkste cryptocurrency van Shiba Inu Metaverse Lands niet Shiba Inu zal zijn. In plaats van SHIB te gebruiken, gebruikt de meme-metaverse een ander Shiba-gerelateerd token genaamd Doge Killer (LEASH).

Voorlopig zijn er geen details over Shiba Inu Metaverse Lands. Desondanks slaagde de koers van LEASH erin om licht te stijgen na de aankondiging. Het heeft echter niets geholpen om de instortende SHIB koers te helpen. In de afgelopen 7 dagen is Shiba Inu met bijna 10% in waarde gedaald, wat betekent dat het met meer dan 65% is gedaald sinds het bereiken van ATH.

SHIB koers grafiek 

Monero-hashsnelheid wordt binnenkort gedomineerd door één mijnbouwpool - is de meest privé crypto ter wereld nog steeds gedecentraliseerd?

Meme-tokens zijn niet de enige altcoins die problemen hebben - serieuze cryptocurrencies hebben ook hun eigen problemen. Monero (XMR) lijkt een aantal grote problemen te hebben, die zelfs binnenkort kunnen leiden tot een potentiële bedreiging voor het hele Monero-netwerk.

In tegenstelling tot cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), die volledig openbaar zijn en gemakkelijk kunnen worden getraceerd, zijn transacties met Monero volledig privé en anoniem. Helaas zal de meest private digitale valuta ter wereld binnenkort misschien niet meer gedecentraliseerd zijn.

De problemen van Monero zijn het gevolg van de snelgroeiende MineXMR-mijnpool. In augustus 2021 droeg MineXMR bij aan 34% van de hash-snelheid van XMR. Maar toen begon de mijnpool snel te groeien.

Op dinsdag 15 februari overtrof MineXMR 44% van de hashsnelheid van Monero. Als de mijnbouwpool zo snel blijft groeien, zal deze binnenkort meer dan de helft van de hash-snelheid van XMR bezitten, wat erg gevaarlijk kan zijn voor het Monero-netwerk in het algemeen.

In Proof of Work cryptocurrencies zoals Bitcoin of Monero, als een enkele entiteit een meerderheid van de hash-snelheid bezit, kan deze beslissen welke transacties worden geverifieerd. In de praktijk betekent dit dat iedereen die 51% van de hash-snelheid bezit, het hele netwerk kan beheren en die macht kan gebruiken om fraude te plegen, bijvoorbeeld door cryptocurrency dubbel uit te geven.

Gelukkig voor Monero-enthousiastelingen lijkt MineXMR geen kwaadwillende acteur te zijn - het is een respectabel bedrijf met het hoofdkantoor in het VK. Veel blockchain-experts vinden het echter zorgwekkend dat een enkele mining-pool de hash-snelheid van een grote Proof of Work-cryptocurrency kan domineren.

Monero koers grafiek 

Vergeet Binance Smart Chain - het is nu BNB Chain

Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, heeft aangekondigd dat het zijn eigen blockchain gaat veranderen. Binance Smart Chain (BSC) heet voortaan BNB Chain.

Het doel van de rebranding is om BNB, de belangrijkste utility-token van de voormalige Binance Smart Chain, meer onder de aandacht te brengen. Binance is ook van plan meer nadruk te leggen op het feit dat "BNB" een acroniem is dat staat voor "Build and Build".

Hoewel het in eerste instantie lijkt op een eenvoudige rebranding, kunnen de details nogal verwarrend lijken. De naam BNB Chain verwijst namelijk naar twee verschillende ketens: BNB Beacon Chain (voorheen bekend als Binance Chain) en BNB Smart Chain (voorheen Binance Smart Chain).

Of het nu met de rebranding te maken heeft of niet, BNB heeft het de afgelopen week erg goed gedaan. De digitale valuta van Binance is met 1% in prijs gestegen en is nu de 4e grootste cryptocurrency op de markt, met een totale marktkapitalisatie van meer dan $ 70 miljard.

BNB koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram