Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $ 42k nu de SEC de juridische strijd tegen crypto opvoert

 

Bitcoin verwierp vandaag wederom een onmiddellijke beweging boven $ 45k en de koers trok zich terug naar eerdere steunniveaus. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft over het algemeen een gemengde week, aangezien de koers er op bepaalde punten bullish uitzag en op andere momenten, zoals vandaag, behoorlijk bearish. Altcoins daarentegen boekten hun eigen verliezen, maar meestal kleiner dan die van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: de juridische strijd van de Amerikaanse SEC en de uitdagingen op het gebied van regelgeving m.b.t de digitale valutasector zijn de afgelopen maanden geïntensiveerd. Recente ontwikkelingen projecteren deze beweging ook. Daarover later meer.

Een groep van drie Amerikaanse senatoren heeft een stuk wetgeving opgesteld om de Verenigde Staten te beschermen tegen El Salvador's recente besluit om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het voorgestelde wetsvoorstel zou de risico's van de actie van El Salvador voor de VS beperken, inclusief het overdreven gerapporteerde gebruik van de digitale valutasector bij het witwassen van geld en terrorismefinanciering. Het is onduidelijk hoeveel effect een klein land met een klein BBP als El Salvador zou hebben op het land met het hoogste BBP ter wereld. Misschien voelen de VS zich bedreigd door Bitcoin en nu ook door El Salvador.

Crypto-exchange Binance heeft enkele activiteiten in Israël stopgezet na een verzoek van een lokale toezichthouder. De activiteiten omvatten o.a. marketinginspanningen voor lokale Israëlieten en Palestijnen. De Capital Market, Insurance and Savings Authority in het land vroeg Binance om uitleg over zijn licenties en andere details. Binance heeft er op zijn beurt voor gekozen om de activiteiten op te schorten totdat er duidelijkheid is over de regelgeving.

De regering van India geeft momenteel gemengde signalen over de legaliteit van cryptovaluta in het land. Ondanks dat de minister van Financiën Nirmala Sitharaman een wetsvoorstel voor agressieve belastingheffing in het parlement heeft onthuld, zijn er nog steeds veel problemen. Het wetsvoorstel is niet aangenomen in het land en zelfs toen liet het hoofd van de centrale afdeling directe belastingen een bom vallen en verklaarde dat belastingheffing niet noodzakelijk betekent dat digitale valuta legaal worden in India. Hoewel dit nauwelijks zin heeft, ondersteunde Sitharaman deze mening ook in een recente toespraak in het parlement waarin ze verklaarde dat winst zal worden belast, maar de legaliteitskwestie zal blijven bestaan. Dit is een van de meest bizarre afleveringen in de soap rond de crypto-regulering in India van de afgelopen tijd.

Volgens Chainalysis, on-chain analytics, is ongeveer 4% van de BTC die walvissen bezitten eigendom van criminelen en bezitten ze momenteel ongeveer $ 25 miljard aan digitale valuta. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het eigenlijk vrij eenvoudig om illegaal geld dat over het digitale valutaspectrum stroomt te lokaliseren. Je hoeft alleen maar het grootboek te volgen en het zal je naar de betreffende plaatsen leiden.

Christophe De Beukelaer, een wetgever uit België, is van mening dat Europa de tijd moet nemen om over crypto te leren, en als dit niet gebeurt, wordt dit een enorm risico. De Beukelaer schreef geschiedenis door de eerste wetgever op staatsniveau in de EU te worden die zijn salaris in BTC accepteerde.

De Bitcoin koers keert terug onder $ 42k

Bitcoin moest eerder vandaag een prijsdaling ondergaan toen de koers terugkeerde naar eerdere steunniveaus onder $42k. De directe bullish vooringenomenheid van de cryptocurrency is nu in gevaar en de weerstand van $ 45k heeft opnieuw standgehouden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $44k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 4 uur 's ochtends begon te dalen. Het bleef in de loop van de volgende uren kleine verliezen boeken. Om 14.20 uur 's middags begon de koers opnieuw flink te dalen. Het daalde tot onder $42k en handelt nu net boven $41k op het moment van schrijven.

De afwijzing van Bitcoin boven $ 44k heeft dit niveau tot een geloofwaardige weerstand gemaakt. Dit is de vierde afwijzing op dit niveau en een nieuwe kortetermijndoelstelling voor de stieren. De beren zouden enigszins blij zijn met de laatste prijsbeweging en ze zouden kunnen proberen de koers verder terug te trekken naar $ 40k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 782 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,76%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hebben de afgelopen 24 uur enkele verliezen geleden. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -5,5%), Ripple (XRP, -4,5%), Solana (SOL, -5%), Avalanche (AVAX, -5%), Terra (LUNA, -4,8%), Dogecoin ( DOGE, -5%), Polkadot (DOT, -5,5%), Shiba Inu (SHIBA, -4,6%), Crypto.com Coin (CRO, -7%) en Litecoin (LTC, -5,8%). Ze boekten allemaal verliezen.

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws…..

SEC's gevechten met digitale valuta's nemen toe

Van alle andere Amerikaanse federale agentschappen was het altijd de Securities and Exchange Commission (SEC) die een bijzondere belangstelling had voor de digitale valutasector. Haar toezichthouders zoals de Federal Reserve Bank en de FBI hebben een soort van backstage genomen, ondanks het feit dat ze hier (misschien wel) een hogere jurisdictie hebben dan de SEC.

De Ripple vs SEC-zaak is een juridisch vuistgevecht geworden met overwinningen over en weer voor beide partijen. De commissie heeft ook meerdere spot Bitcoin-ETF's afgewezen, terwijl ze mining- en derivatengerelateerde ETF's accepteerde. De regulatoire temperatuur is zeker aan het opwarmen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram