Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt terug naar $ 40k terwijl Amerikaanse inflatiecijfers 40 jaar oud record breken

 

Bitcoin heeft vandaag wat waarde verloren en handelt nu rond het steunniveau van $ 40k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie slaagde er niet in om naar $ 45k te gaan en dat heeft de beren weer in beeld gebracht. Ook altcoins moesten vandaag terrein prijsgeven. Daarover later meer.

Ander nieuws: Amerikaanse inflatieanalisten publiceerden een deprimerend beeld voor fiat-valuta, aangezien het cijfer nu is gestegen tot 40 jaar oude recordniveaus. Dit werd een paar dagen geleden gemeld door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) en de nieuwe consumentenprijsindex (CPI) ligt nu ruim boven de 7,5%. Veel Amerikanen haasten zich nu om in inflatiehedges zoals Bitcoin te komen. Daarover later meer.

De Amerikaanse staat Wyoming heeft wetgeving geïntroduceerd met betrekking tot een stablecoin op staatsniveau. Hoewel er geen actuele informatie is over het al dan niet aannemen van het wetsvoorstel, lijkt het een goede plek om te beginnen voor de staat. Er is een bijkomend probleem of de Amerikaanse schatkist een dergelijke stap zal toestaan, aangezien zij de primaire beheerders zijn van de USD fiat-valuta.

Verschillende grote houders van Ripple's XRP-token hebben de afgelopen maanden enorme hoeveelheden digitale valuta binnengehaald. De adressen van grote walvissen met meer dan 10 miljoen aan XRP-holdings zijn alleen al de afgelopen twee maanden getuige geweest van een groei van 76%. Een enorm bedrag van $ 712 miljoen werd aan deze adressen toegevoegd. Hoewel de walvissen optimistisch zijn, is Ripple, het moederbedrijf nog steeds verwikkeld in een aanzienlijke juridische strijd met de Amerikaanse SEC. Het kan even duren voordat het stof hier is neergedaald en de munt een bullish offensief kan beginnen, zoals we zagen tijdens de laatste bull run in 2017.

Chinese autoriteiten hebben alarm geslagen over het hele metaverse concept. Volgens de Chinese regelgevende commissie voor banken en verzekeringen is de sector aantrekkelijk en bedrieglijk aangezien gebruikers geneigd zijn geld te verliezen. China heeft de cryptosector op het vasteland bijna volledig verboden en gelooft alleen in door de staat gesanctioneerde digitale valuta's zoals een digitale valuta van de centrale bank.

Grote investeringsbank JP Morgan leidt onderzoek om een ​​kwantumcomputerbestendige blockchain-technologie te ontwikkelen. De nieuwe opkomende technologie heet Quantum Key Distribution en zou in de nabije toekomst de ruggengraat kunnen worden van gedecentraliseerde grootboeken. De dreiging van Quantum Computing voor blockchains is momenteel echter overdreven en geen van de huidige modellen kan het Bitcoin-netwerk hacken.

Volgens de CEO van Blockchain-venturefonds Pantera Capital is crypto de beste plaats om in activa te investeren voorafgaand aan de mogelijke renteverhoging door de Federal Reserve. De stap wordt verwacht van de hoogste banktoezichthouder in de VS nadat de inflatie 40-jarige records in het land brak.

De Amerikaanse president Joe Biden zal naar verwachting volgende week een uitvoeringsbevel ondertekenen met betrekking tot digitale valuta en CBDC's, aldus Yahoo! Finance. Deze stap zal naar verwachting een onderdeel zijn van de overheidsstrategie om het hoofd te bieden aan het stijgende tij van deze digitale activa.

Bitcoin koers zakt terug naar steunniveau van $ 40k

Bitcoin leed eerder vandaag opnieuw aan een kleine terugval. De cryptocurrency is nu weer in de verdedigingsmodus nadat het eerder in de week niet was gestegen.

De laatste 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $41k. Onmiddellijk rond 22.00 uur gisteravond begon het in waarde te dalen. Het bracht de koers onmiddellijk terug naar het steunniveau van $ 40k. Bitcoin is het grootste deel van de dag voornamelijk rond deze waardering gebleven met kleine uitstapjes onder de belangrijkste $ 40k-steuning.

De beren hebben, zoals verwacht, de koers teruggebracht naar $ 40k en we kunnen een grote botsing tussen de twee rond dit niveau verwachten. De beren zijn momenteel tevreden met hun zet en willen de zaken niet overhaasten, terwijl de stieren enorm in de verdediging zitten en de BTC koers boven dit niveau moeten houden om kans te houden op een bullish beweging in de komende weken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 760 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook enkele verliezen na de prijsdaling van Bitcoin. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -4,5%), Solana (SOL, -4%), Avalanche (AVAX, -3%), Terra (LUNA, -6%), Dogecoin (DOGE, -4%), Polkadot ( DOT, -4%), Polygon (MATIC, -7,5%) en Litecoin (LTC, -5%).

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin aangeprezen als waardevolle bescherming tegen inflatie, nu de VS de hoogste inflatiecijfers publiceert

De officiële Amerikaanse CPI bereikte een hoogte van 7,5% volgens de officiële statistieken van het Labor Department. Dit betekent dat mensen nu wanhopig op zoek zijn naar bescherming tegen inflatie. Hoewel historisch gezien goud die belangrijke rol heeft gespeeld, spelen Bitcoin en andere digitale valuta deze keer ook een grote rol. De waarde van goud is stabiel gebleven ten opzichte van USD gedurende meer dan een jaar en dat heeft BTC een kans gegeven om te schitteren.

Toch is dit onbekend terrein voor ons allemaal, inclusief de crypto-enthousiastelingen, de Gold-bugs en voorstanders van fiat-valuta. Hoewel Bitcoin het goed heeft gedaan, heeft het in zijn 12-jarige geschiedenis nog nooit zo'n uitdaging gehad. De laatste keer dat de inflatie relatief hoog was, was in 2008-2009 tijdens de wereldwijde recessie, maar Bitcoin was er toen niet of nog van geen betekenis, want in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling. Er is dus een nieuwe inflatiehedge in town. Het valt nog te bezien hoe goed het presteert, vooral aan het relatieve einde van zijn bull-run.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram