De moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining stijgt met meer dan een biljoen hashes, terwijl de Bitcoin koers daalt

 

De mining-moeilijkheid op de Bitcoin-blockchain is binnen een week met meer dan een biljoen hashes toegenomen en heeft daarmee een ​​nieuwe all-time high (ATH) neergezet. Volgens CoinWarz, een blockchain-analyseplatform, is de nieuwe ATH 27,97 biljoen (T) hashes. Deze hoogste Bitcoin-moeilijkheidsgraad aller tijden breekt de laatste ATH van 26,7 T, 21 dagen geleden op 23 januari.

 

Een stijgende moeilijkheidsgraad vertaalt zich in een meer uitdagende tijd voor BTC-miners die op zoek zijn naar nieuwe blokken. In sommige gevallen heeft de hoge BTC-moeilijkheid miners gedwongen hun gedolven munten of een deel van hun bedrijf in de vorm van aandelen te verkopen.

Zo maakte Marathon Digital onlangs plannen bekend om bedrijfsaandelen ter waarde van 750 miljoen dollar te verkopen. CoinWarz gaf ook aan dat de moeilijkheidsgraad de afgelopen 24 uur met 4,78 procent is gestegen.

Sinds het begin van het jaar is deze statistiek opgeschoven van 24,27T op 1 januari naar 27,97T op 18 februari, waardoor er in minder dan twee maanden 3,70 biljoen hashes zijn toegevoegd. De moeilijkheidsgraad is in de afgelopen 30 en 90 dagen met respectievelijk 14,75 procent en 23,34 procent toegenomen.

Afgezien van de moeilijkheidsgraad van BTC, heeft de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk ook een nieuw record bereikt. Gegevens van Blockchain.com geven aan dat de totale hash-snelheid op de toonaangevende crypto-blockchain 211,9 exahashs per seconde of EH/s is.

Bitcoin-moeilijkheidsgraad en BTC koers volgen afzonderlijke paden

 

De Bitcoin-miningpools met de hoogste hash-snelheid in de afgelopen maand zijn Foundry USA (17 procent), F2Pool (15,3 procent), AntPool (13,9 procent), Poolin (12,4 procent), Binance Pool (11,1 procent) en ViaBTC (10,4 procent).

De nieuwe hoogtepunten in mijnbouwmoeilijkheid en hash-snelheid komen na een gestage stijging sinds juli vorig jaar, toen de moeilijkheid kelderde tot onder de 14 biljoen hashes, en de hash-snelheid een dieptepunt van 69 EH/s bereikte.

Ondanks een stijging van de twee kritieke statistieken, sloeg de Bitcoin koers een andere weg in. Op het moment van schrijven wisselde de leidende cryptocurrency van eigenaar voor 39.998 USD na een verlies van 0,27 procent in de afgelopen 24 uur.

De huidige prijs van Bitcoin is een herstel van een dieptepunt van iets meer dan 30.000 USD en toont de inspanningen van BTC-bulls om de prijs boven de 30K USD te houden. Analisten denken dat de beren binnenkort de overhand kunnen hebben, aangezien meer factoren de verkoopdruk doen toenemen.

De kwestie Rusland-Oekraïne is een afleiding van het serieuzere "inflatieprobleem"

Een van de factoren is de saga tussen Rusland en Oekraïne die paniek veroorzaakt op de wereldmarkten. Sommige analisten denken dat de situatie bedoeld is om mensen af ​​te leiden van het 'inflatieprobleem', dat, in tegenstelling tot het conflict, waarschijnlijk jaren zal aanhouden.

Anderen, zoals IncomeSharks, een Twitter-gebruiker, vinden echter dat het hoog tijd is om optimistisch te zijn. Volgens hen is BTC "sinds de oprichting bijna elk jaar meer waard geworden."

De koersdaling was ook te zien bij andere toonaangevende munten zoals Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Solana (SOL), Avalanche (AVAX) en Terra (LUNA). De totale cryptomarktkapitalisatie is ook gedaald tot onder de 1,9 biljoen dollar.

Terwijl de moeilijkheidsgraad van Bitcoin en de BTC koers tegenstrijdige standpunten innemen, heeft het Federal Bureau of Investigation (FBI) onthuld waarom het een speciaal crypto-team opricht dat bekend staat als de Virtual Asset Exploitation Unit.

Nieuwe FBI Crypto-afdeling zal "het geld volgen"

Volgens Lisa Monaco, de plaatsvervangend procureur-generaal van de Verenigde Staten, zal het speciale team helpen bij het aanpakken van problemen op het gebied van virtuele valuta. Naast cryptocurrency-experts, zal de unit ook blockchain-analysetools hebben om de activiteiten van kwaadwillende spelers te volgen.

Het toegewijde cryptoteam zal samenwerken met het National Cryptocurrency Enforcement Team onder het Amerikaanse ministerie van Justitie. Details geven aan dat de twee groepen zich zullen concentreren op entiteiten die crypto gebruiken voor criminele doeleinden.

Volgens Monaco zal de nieuwe crypto-afdeling van de FBI bedrijven die ransomware-aanvallen ervaren, helpen om "het geld te volgen". De onderzoeksinstantie onderzoekt momenteel een handvol ransomware-programma's.

Afgezien van het volgen van het geldspoor, voegde de plaatsvervangend procureur-generaal eraan toe dat het DOJ een crypto-gericht initiatief zal creëren om de samenwerking tussen wetshandhavingsinstanties wereldwijd te bevorderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram