Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 40k terwijl Nederlandse crypto-miner afvalwarmte gebruikt in kassen

 

De Bitcoin koers was vandaag een groot deel van de dag relatief stabiel rond de $ 40k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zag een strijd tussen de stieren en de beren op het cruciale steunniveau van $ 40k en geen van beiden is in staat geweest om een ​​definitieve stap te zetten. Altcoins bleven de hele dag grotendeels stabiel en lieten weinig tot geen verandering zien. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Bitcoin-netwerk is getuige van record HODL-activiteit (Hold On for Dear Life) volgens de laatste analyse. Volgens de grote on-chain analytics-website Glassnode is meer dan 60% van het totale aanbod van Bitcoin al meer dan een jaar niet verplaatst. In veel opzichten is dit een complete anomalie. Daarover later meer.

Een nieuw Bitcoin-mijnbedrijf in Nederland gebruikt restwarmte van mijnbouwactiviteiten naar lokale kassen. De miner genaamd “Bitcoin Bloem” wil zijn afvalwarmte leveren aan een lokale kwekerij om Bitcoin-bloemen te kweken tijdens de belangrijke lenteperiode. De vestiging is gevestigd in Noord-Brabant.

Een controversiële upgrade van OpenSea smart contracts betekent dat het bedrijf nu in staat zal zijn om inactieve NFT's van zijn platform te verwijderen. Alle OpenSea-gebruikers worden gedwongen om ook naar het nieuwe contract te migreren. De inactieve NFT-saga is een van de redenen waarom de hele farce van het zogenaamd “gedecentraliseerde platform wordt blootgelegd. OpenSea is sterk gecentraliseerd en in plaats van de gemeenschap tot een beslissing te laten komen, handhaven ze deze op een top-down manier. Dit is volledig in strijd met de claims van het bedrijf.

De Amerikaanse staat Georgia wil in een nieuw wetsvoorstel belastingvrijstellingen voor cryptocurrency miners regelen. Deze ontwikkeling kan ertoe leiden dat meer miners hier hun toevlucht zullen zoeken, vooral uit het buitenland, omdat ze wereldwijd met nieuwe problemen worden geconfronteerd. Volgens schattingen zullen in de nabije toekomst naar verwachting meer dan 56.000 miners deel gaan uitmaken van de Georgische mijnbouwgemeenschap.

Bitcoin koers stabiel op $ 40.000

Bitcoin bracht een groot deel van de dag door rond het $40k-niveau toen de strijd tussen de stieren en de beren heviger werd. De cryptocurrency noteerde een week geleden een koers van ongeveer $ 45k, maar kon niet rond dat niveau consolideren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 40,2k. Het handelde de rest van de dag binnen $ 500 van dit cijfer. Het zakte verschillende keren onder het belangrijkste niveau van $ 40k, maar elke keer brachten de bulls het weer omhoog. De beren hebben echter geen haast en kunnen afgemeten vooruitgang boeken. Het laagste niveau van de koers was $ 39,7k en de hoogste was $ 40,4k.

Bitcoin worstelt nog steeds om een ​​aanzienlijke stap boven $ 40k te zetten en deze te behouden en dat is wat stieren op dit moment nerveus houdt. De beren lijken op dit moment de beste kaarten te hebben en ruiken hun kans om de koers verder naar beneden te drukken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 759 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42,74%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies bleven in de loop van de dag ook grotendeels stabiel. De verliezen bleven in de meeste gevallen onder de 3%. De enige winnaar van vandaag was Ripple (XRP, 8%) die aanzienlijk won nadat het nieuws bekend werd dat het bedrijf een memo uit 2012 openbaar maakte. De meningen zijn echter nog steeds verdeeld over of het Ripple daadwerkelijk gaat helpen in de zaak tegen de SEC.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin HODLers plaatsen nieuwe recordniveaus

Het netwerk van Bitcoin bevindt zich momenteel in een unieke situatie. Ondanks de recente koersdaling en de stijgende onzekerheid op de lange termijn, zijn de HODLers onaangedaan gebleven. Volgens het laatste onderzoek van Glassnode is meer dan 60% van het totale Bitcoin-aanbod het afgelopen jaar niet verplaatst.

Volgens een analist op Twitter:

“Er zijn slechts twee gelegenheden geweest waarbij  HODL'ing van #Bitcoin, gedurende meer dan een jaar, sterker was (momenteel 61%).

Begin 2016, prijs $ 380-450 bereik

Medio 2020, prijs ~$9000

Beide keren waren tijdens een langdurige consolidatie voorafgaand aan een enorme stierbeweging”

De Bitcoin RSI bevindt zich ook in de categorie oververkocht, terwijl verschillende andere belangrijke indicatoren ook wijzen op een enorme Bitcoin-rally in de nabije toekomst. De Bitcoin koers zelf is echter de ultieme statistiek en is de afgelopen weken behoorlijk traag en bearish gebleven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram