Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $ 38k en belangrijke Zwitserse bankgegevens lekken online

 

De koers van Bitcoin daalde in het weekend tot onder $38k toen beren hun aanvallen op het belangrijkste steunniveau van $40k intensiveerden. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie kan terugvallen naar eerdere steunniveaus als de stieren dit niveau niet kunnen verdedigen. Altcoins verloren ook wat waarde in het weekend en eerder vandaag. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse chipmaker Intel heeft een nieuwe mining-ASIC voor Bitcoin aangekondigd. De nieuwe high-performance miner wordt op de markt gebracht terwijl AMD de conventioneel sterkere Intel op de aandelenmarkt inhaalde. Naar verluidt doet Intel een grote gok door in te zetten op het succes van zijn BTC-mining apparatuur en deze nieuwe "Bonanza" -miner zou het begin kunnen zijn van wat er daadwerkelijk gaat komen.

Een enorm datalek van een van de topbanken in Zwitserland heeft in de loop van de tijd duistere mensen en hun deposito's bij de Zwitserse banken aan het licht gebracht. De beruchte wetten van het land hadden het tot een topbestemming van witgewassen geld over de hele wereld gemaakt. Daarover later meer.

Een Californische senator heeft een wetsvoorstel ingediend om crypto-acceptatie voor overheidsdiensten in het gebied mogelijk te maken. Sydney Kamlager, de betreffende senator uit Californië, heeft dit wetsvoorstel ingediend om het crypto-eigenaren in de hele staat en vooral in haar kiesdistrict in het centrum van Los Angeles te vergemakkelijken.

Het Russische ministerie van Financiën heeft zijn crypto-reguleringswet afgerond en heeft grotendeels de grote bezwaren van de centrale bank genegeerd. Het voorstel is bedoeld om digitale valuta te reguleren en niet volledig te verbieden. Dat laatste werd voorgesteld door de centrale bank van het land.

David Hansson, de maker van Ruby on Rails, begaf zich op Twitter om cryptocurrencies, met name Bitcoin, aan te prijzen. Hij was een sterke criticus van het gebruik van digitale valuta, maar nadat hij zag dat de regering hard optrad tegen vaccindemonstranten in Canada, is hij van mening veranderd en is hij nu van mening dat de westerse democratieën crypto nodig hebben.

Een white-hat hacker die $ 250k incasseerde van Coinbase nadat hij een ernstige fout in hun systeem had blootgelegd, verklaarde dat het bedrag niet te laag was voor de klus. White hat hacken is een lucratief beroep waarbij legale "hackers" proberen een probleem in een systeem aan het licht te brengen en dit vervolgens aan het genoemde bedrijf te melden en een vaste premie op te eisen voor het ontdekken van dat probleem. In dit geval begaf de gebruiker zich op Twitter om te verklaren dat de $ 250.000 niet te weinig was voor de cruciale taak die hij leverde. In een wereld waar premies miljoenen dollars overschrijden, hadden sommige Twitter-gebruikers gelijk om erop te wijzen dat het bedrag van $ 250.000 laag was voor een miljardenbedrijf als Coinbase. Ze moeten dit cijfer echt verbeteren, anders zullen white hat-hackers naar andere bedrijven verschuiven met betere uitbetalingen.

Het aandeel van Kazachstan in de totale hash-snelheid van Bitcoin zal naar verwachting aanzienlijk dalen bij de volgende update. Door de problematische veiligheidssituatie en politieke onzekerheid zijn veel miners nu al op zoek naar alternatieve bestemmingen.

De pro-Bitcoin-president van El Salvador, Nayib Bukele, begint buitenlandse investeerders het staatsburgerschap in het land aan te bieden. Nieuwe juridische hervormingen op 52 punten betekenen dat het land er investeringen van over de hele wereld door kan krijgen.

De Bitcoin koers zakt onder $38.000

Bitcoin zakte eind vorige week verder en zette maandag de losing streak voort. De cryptocurrency zag er aan het begin van de week een stuk beter uit, maar lijkt deze maand nu op een relatief laag punt af te sluiten.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $ 38,3k nadat hij op zondag onder de $ 39k was gezakt. De koers begon te herstellen om 2 uur 's nachts, maar bereikte een top van $ 39,1k. Om 11.15 uur 's ochtends begon de koers weer te dalen nadat verdere rally's moeilijk bleken te zijn. Het bereikte uiteindelijk een dieptepunt van rond de $ 37,5k en ging toen terug naar $ 38k op het moment van schrijven.

Bitcoin wordt momenteel geconfronteerd met een spervuur ​​​​van aanvallen van de beren en als ze de koers naar $ 35k dwingen, kan dit problemen opleveren voor de stieren en de herstelactie op lange termijn. De bulls moeten de koers nu snel weer boven $ 40k brengen en dan wachten op een mogelijke bullish fase aan het begin van volgende maand.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 725 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 42,47%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur eigen verliezen geleden. Binance Coin (BNB, -3%), Ripple (XRP, -3,5%), Solana (SOL, -4,5%), Avalanche (AVAX, -5,5%) en Polygon (MATIC, -3%) boekten allemaal lichte verliezen.

XRP koers grafiek 

In ander nieuws….

Zwitsers datalek onthult duistere mensen en hun geld

In een recente ontwikkeling is een grote hoeveelheid met gegevens van Credit Suisse online gelekt door een groep op transparantie gerichte hackers. Historisch gezien hebben de Zwitserse autoriteiten bijna geen gegevens over hun klanten beschikbaar gesteld en hielden vast aan het beroemde Zwitserse bankgeheim.

Dit anonieme datalek heeft echter een beweging op gang gebracht om enkele van die duistere transacties van de Zwitsers aan het licht te brengen. Dit wordt gedaan door anonieme hackers om transparantie te verbeteren en onrechtmatig verkregen rijkdom te melden. Dit is de reden waarom cryptocurrencies veel beter zijn dan fiat. Men kan vrij eenvoudig geld in fiat verbergen in belastingparadijzen en vuilgeldbestemmingen over de hele wereld, maar crypto is daar veel te transparant voor.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram