Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin en Tesla het populairste op Tradingview

Bitcoin on Tradingview 

Waarschijnlijk heb je wel meegekregen dat het aandeel van Tesla over de afgelopen maanden echt ontzettend snel is gestegen. Op dit moment zijn er maar weinig aandelen zo populair als die van dit bedrijf. Wist je echter dat uit cijfers van Tradingview blijkt dat Bitcoin op dit moment ook een van de meest gezochte activa is onder beleggers? Aangezien het van belang is om hier wat meer over te weten hebben we hieronder de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet!

De dienst van Tradingview

Tradingview heeft vrijdag een bericht de deur uit gegaan dat bitcoin en Tesla de meest bekeken activa zijn onder het publiek uit de VS. Maar wat is Tradingview eigenlijk? Tradingview is een Cloud-based sociaal platform voor traders en een onafhankelijk hulpmiddel voor het in kaart brengen en analyseren van activa. Met miljoenen gebruikers biedt het platform toegang tot content die handig kan zijn voor het beleggen. Hier moet je denken aan notities, grafieken, pictogrammen en video's. De gebruikers van de site kunnen direct op de site handelen en orders plaatsen. Bijna alle crypto exchanges zijn voorzien van Tradingview. Dit is op dit moment dé belangrijkste interface die gebruikers helpt bij het monitoren van live transacties op de beurs. Dit laat wel zien dat het hier niet zomaar om een bedrijf gaat. Het laat ook zien dat Bitcoin onder het grote publiek steeds bekender en populairder wordt.

De stijging van BTC en Tesla

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe het kan dat BTC zo bekend is onder beleggers. Dit heeft voornamelijk te maken met de stijging die de munt heeft meegemaakt. Bitcoin (BTC) is meer dan 60% gestegen dit jaar. Het heeft een top van ruim $12.000 weten te bereiken. De stijging heeft duizenden nieuwe investeerders - zowel particuliere als institutionele - naar de cryptomarkt getrokken. Dit lijkt sterk op Tesla, dit bedrijf heeft namelijk ook een enorme stijging meegemaakt. De koers van Tesla is dit jaar meer dan verdrievoudigd en gestegen van $402 op 1 januari naar $1.650. Dit komt voornamelijk door een positief toekomstperspectief voor de elektrische voertuigenindustrie.

De verklaring van Tradingview

Tradingview zij het volgende over de stijging in populariteit van beide activa: "

Terwijl beursgenoteerde bedrijven zoals Apple in de buurt komen van een $2 biljoen marktkapitalisatie, lijkt het erop dat handelaren en investeerders er nog steeds niet zo veel aandacht besteden. Voorlopig blijkt uit de gegevens duidelijk dat Tesla en bitcoin de twee activa zijn waar iedereen het vaakst naar kijkt.”.

Dit is echt goed nieuws voor alle mensen die zelf BTC bezitten, de koers zal namelijk hoger komen te liggen door de gestegen populariteit. Tradingview merkte ook nog het volgende op:

"Onze bevindingen tonen aan dat er in de zuidoostelijke markten en de westkuststaten Californië, Washington en Oregon veel vraag is naar bitcoin. De westkust houdt het meest van crypto”.

Hoewel het natuurlijk de vraag is hoe hoog de BTC koers komt te staan is het wel duidelijk te zien dat er echt steeds meer mensen kiezen voor deze bijzondere cryptovaluta. Als de Bitcoin koers die van Tesla achterna gaat, dan kan de koers echt door het dak gaan.