Bitcoin herstelt iets tot $ 38k terwijl Manchester City een stadion in de Metaverse aankondigt

 

De Bitcoin koers herstelde eerder vandaag licht tot $ 38k nadat de beren erin waren geslaagd om het op een gegeven moment naar $ 36.5k te trekken. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich in de defensieve modus terwijl het probeert uit een aanzienlijke prijsdaling te komen. Altcoins boekten gedurende de dag gemengde resultaten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de grote Engelse voetbalclub Manchester City heeft aangekondigd dat het zijn beroemde Etihad-stadion in de Metaverse zal weerspiegelen. In een samenwerking met Sony kondigde de club deze stap aan en hoopt dat het het centrum van de metaverse voor voetbalfans zal worden. De club leidt de acceptatie in de meeslepende technologiesector en heeft onlangs ook een metaverse-achtige ervaring toegestaan ​​in zijn fysieke stadion in Manchester.

De Japan Exchange Group (JPX), de Tokyo Stock Exchange en de eigenaar van de Osaka Exchange hebben gewaarschuwd voor frauduleuze activiteiten die mogelijk in hun naam plaatsvinden. JPX waarschuwde klanten vooral tegen entiteiten die de JPX-merknaam gebruiken. Het is het zoveelste plan van online fraudeurs om nietsvermoedende gebruikers op te lichten.

Door de recente politieke problemen tussen Oekraïne en Rusland, is de koers van de Russische roebel sterk gedaald en staat deze nu op een dieptepunt in zes jaar ten opzichte van de dollar. Deze beweging vond plaats nadat de meeste Westerse landen sancties hadden aangekondigd als reactie op hun acties in Oekraïne. Daarover later meer.

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft een nieuw openbaar platform aangekondigd waar gebruikers hun mening kunnen geven over een Exchange Traded Fund (ETF) in de VS. De stap komt nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) de afgelopen maanden meerdere ETF-aanvragen heeft afgewezen. Grayscale wil de stem van het publiek gebruiken om mogelijk steun te krijgen voor de ongrijpbare ETF in het land en druk uit te oefenen op belangrijke besluitvormers.

Veel Afghanen willen cryptocurrencies gebruiken om nationaal en internationaal transacties uit te voeren onder het nieuwe Taliban-regime. De situatie werd verergerd toen de VS bijna $ 7 miljard aan Afghaanse activa bevroor na de machtsovername door de Taliban in augustus 2021, die een financiële ineenstorting van het land veroorzaakte. Nu kijkt een groot deel van de lokale bevolking naar de mogelijkheid van transacties met Bitcoin, vooral voor geldovermakingen van buitenaf, om de verlammende economische beperkingen te omzeilen. Chainalysis rangschikte het land zelfs op #20 in de wereld als het gaat om crypto-adoptie. Er is echter geen zekerheid over hoe het nieuwe regime zal reageren op het gebruik van cryptovaluta.

Er is een groeiende online beweging om op crypto gebaseerde bankafschriften toe te staan ​​voor visumvereisten. Op dit moment is er geen draagvlak voor het gebruik van dergelijke activa voor visumaanvragen, maar in de toekomst, als cryptocurrencies meer mainstream worden, wordt verwacht dat ze ook snel genoeg zullen worden gebruikt.

Bitcoin koers op $ 38.000

Bitcoin is aan het eind van de dag over het algemeen stabiel met een slotkoers van ongeveer $ 38k. Dat vertelt ons echter niet het volledige verhaal, aangezien de beren het op een gegeven moment terugtrokken tot onder de $ 37k.

De afgelopen 24 uur begonnen met der BTC koers rond de $38k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 23.00 uur 's nachts onder $ 38k dook. Het slaagde erin om een ​​tijdje voet aan de grond te krijgen op het niveau van $ 37k voordat het om 4 uur 's nachts verder zakte naar $ 36.5k. Dit was echter de laagste waardering die Bitcoin gedurende deze tijd zou plaatsen. De koers herstelde gestaag terug naar ongeveer $ 38k op het moment van schrijven.

De beweging van Bitcoin onder $ 37k is een grote zorg voor de stieren, zelfs met het laatste herstel. De cryptocurrency moet de huidige niveaus voor de komende week of zo verdedigen, ten minste tot het einde van de maand, wanneer de stieren waarschijnlijk een aanzienlijke rally kunnen beginnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 722 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,81%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins hadden over het algemeen ook een flinke bearish dag, maar boekten aan het einde van de dag wat herstel. Verliezers waren onder meer Ripple (XRP, -7%), Cardano (ADA, -4%), Avalanche (AVAX, -3%), Dogecoin (DOGE, -4%), Shiba Inu (SHIBA, -5%) en Polygon (MATIC, -4%). Ze boekten allemaal zware verliezen ten opzichte van de greenback, voordat ze zich wat later herstelden.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

Zullen Russische valutaproblemen een Bitcoin-rally voeden?

Bitcoin kan een grotere vraag in Rusland zien, aangezien de roebel een dieptepunt in zes jaar optekende ten opzichte van de USD en een verwachte toestroom van kopers van daaruit.

We kunnen verwachten dat de roebel verder zal dalen, aangezien de Russische bevolking zich naar verwachting zullen haasten om hun depreciërende valuta om te zetten in relatief veilige activa. We kunnen verwachten dat velen ook in de crypto-sector zullen investeren, waardoor mogelijk de Bitcoin koers zal worden opgedreven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram